KookJij

Brood

Datum: 26 juni 2011 Categorie: Column, Oproepjes Reacties: 9

Hallo Lieve mensen...
Ik probeer geregeld brood te bakken..erg leuk ...
Alleen mijn probleem is dat het na een avond al erg hard is geworden..
Ik heb al geprobeerd goed af te dekken... maar helpt ook niet.

Hebben jullie Tips of raad??
Alvast bedankt......

By: Esther

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Baukje

Baukje zegt:
Hoi Esther,

Ik bak ook regelmatig zelf brood. Na het bakken laat ik het afkoelen en dan wikkel ik het in aluminiumfolie. Zo blijft het toch wel 2 dagen goed en wordt het juist zacht i.p.v. hard.
Ik ben nu aan het testen of het brood nog goed smaakt nadat ik het in plakken heb gesneden en heb ingevroren. Ik laat het weten!

Groetjes, Baukje
jofrael

jofrael zegt:
Probeer eens om wat zgn broodverbeteraar toe te voegen. Bestaat voor wit en bruin brood.Te gebruiken hoeveelheid staat op pakje.

Daarmee blijft je brood toch twee dagen eetbaar. Niet zo lang als dat van een bakker, maar ja die gebruiken nog meer toevoegingen.

Oh ja als vetstof zeker en vast enkel boter gebruiken
Rolean

Rolean zegt:
Berg het brood op in een plastiek zak. Zog ervoor dat het brood goed omsloten is.

Tip: Brood invriezen.
Het afgekoeld brood. Snijden.
En in dag-porties (bv 8 sneden)op delen en in een plastiekzak opbergen.

Na het ontvriezen is het brood als vers.
Nicole Holten

Nicole Holten zegt:
Hallo Esther!

Wat goed dat je je eigen brood bakt! Het snelle uitdrogen kan verschillende oorzaken hebben: te weinig vet in je brood, of te veel gist. Ik weet niet wat de ingredienten zijn voor je brood, maar veelal ligt het snelle uitdrogen aan een te hoge hoeveelheid gist.

Je zou dus kunnen proberen om bijvoorbeeld 3/4 van de aanbevolen hoeveelheid te gebruiken, en het brood wat langer te laten rijzen.

Goed afdekken in bijvoorbeeld een broodzak van de winkel. Brood in de koelkast bewaren droogt het ook vaak veel sneller uit.

Hoop dat dit helpt!
Hansje

Hansje zegt:
Ik bak al jaren mijn eigen brood. Na afkoelen doe ik het een grote plastic doos die je met vier flapjes dichtklikt en zet hem dan in de koelkast. Blijft veel en veel langer vers.
Huub

Huub zegt:
Natuurlijk kan je zelf brood bakken, maar het moet wel dezelfde dag gegeten worden. Vers brood is vers tot een uurtje of wat nadat het een beetje is afgekoeld, daarna wordt het helemaal niks meer, hoe je het ook verpakt, koelt of invriest. De geur en de textuur zijn weg. Je hebt dan wel een brood, maar ja, dat hebben ze in de supermarkt ook.
aussie jenny

aussie jenny zegt:
Gebruik een eetlepel olijfolie, snijden in boterhammen en per portie invriezen. Ik doe dat al 30 jaar.
Vriendelijke groet,
aussie jenny
els

els zegt:
Hallo Esther,
Zelf bak ik ook al jaren brood, uit ervaring weet ik dat het niet vers kan blijven omdat er geen speciale ingredienten in zitten maar ik doe het brood na afkoeling (niet helemaal koud) in een diepvries zak omdat deze niet poreus zijn blijft het langer goed. Maar nooit zo helemaal vers als de eerste dag. Ik wens je veel succes.
Els.
Esther

Esther zegt:
Hallo Lieve mensen..
Bedankt voor de goede tips en raad!
Ga er zeker wat mee doen..hopen dat het nu wel lukt.

Dank jullie wel.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten