KookJij

Reacties op dit blog

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Harry, even op zoekfunctie klikken en champignonsoep intypen.
Dan heb je een reeks soepen zou zeggen kiezen maar.
Veel succes met je soep .... we horen het wel ;-)
Groetjes kookjij & team.
Harry

Harry zegt:
Hey Derbyke, dat weet ik. Maar ik was benieuwd of iemand een recept heeft waarvan hij of zij zegt dit is DE Champignonsoep :)
derbyke

derbyke zegt:
Harry, zal eens een soepje maken van champignons. Maar of het de champignon soep is ???? Voor mij misschien wel, maar smaken verschillen hé ;-)
Groetjes Hilde
carmen

carmen zegt:
Wat ik op vakantie deed, in de caravan, lekker makkelijk.
Kocht een blik soep, of ragout, kip/kalfs.
Dan fruitte ik een ui met wat spekblokjes, champignons en/of paddenstoelen, roomkaas met knoflook kruiden.
Afmaken met witte wijn of sherry. geen alcohol; dan citroensap.
Garneren met verse groene kruiden.

Stokbroodje erbij, smullen maar.
Derbyke

Derbyke zegt:
Harry, de soep is gepost je kunt hem uiteraard vinden op http://www.kookjij.nl/recept-soep-champignonsoep-voor-de-feestdagen. Of het De Champignonsoep is weet ik natuurlijk niet maar ze smaakte heerlijk ;-)

Groetjes Hilde
Harry

Harry zegt:
http://www.kookjij.nl/recept-champignonsoep-2

YumYum!

Hilde, de jouwe ga ik binnenkort uitproberen!
Natasja

Natasja zegt:
Hoi Harry, hier mijn variatie van heerlijke simpele champignonsoep voor een middel grote pan.
zonnebloem olie
beetje bloem
bouillon poeder
water
2 uien (niet te groot anders 1 flinke ui) snipperen
grote bak champignons of kleine witte en kleine kastanje champignons
(in de herfst lekker de gemengde bak paddenstoelen) in plakken snijden
peterselie

De uitjes fruiten in een beetje zonnebloem olie.
Dan de champignons mee fruiten.
De bouillon poeder erbij dan komt het vocht vrij van de champignons en dan het water er op en aan de kook brengen.

De roux maken:

Beetje olie verwarmen, dan doe je de bloem erin en snel roeren met een houten spatel tot het een mooie bal is geworden, geen kruimel deeg!
Dan met de garde roeren terwijl je langzaam aan water erop doet tot het een dikke saus is geworden op smaak brengen met zout en wat peper.

Deze voeg je aan je soep, goed roeren anders blijf je klonten houden.

Bon apetit!

Ongeveer 15min werk en keurig soepje!!

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten