KookJij

Citroen over?

Datum: 24 oktober 2012 Categorie: Kerstverhalen 2010, Tips, Eten en Drinken Reacties: 9

Heb je nog een citroen over?

Boen hem schoon, snij hem in plakjes en vries deze in, in een diepvriesdoosje of -zakje.

Zo heb je altijd een schijfje bij de hand voor bijvoorbeeld garnering, in je glas tonic of cocktail.

Het funcioneert ook nog eens als koeling voor je drankje!

Dit gaat ook uitstekend met plakjes sinaasappel.

De schil blijft mooi stevig en de smaak gaat niet verloren. Zeker 3 maanden goed te houden in het vriesvak.

Tip: ook heel handig voor de Sangria in de zomermaanden!

 

 

By: Anna

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Harry

Harry zegt:
Wat een leuke tip! Dit ga ik zeker onthouden! Hier gaat vaak de citroen kapot :(
Maar dan maar op deze manier!
anna

anna zegt:
Zoooo handig! Of je hebt nog een halve over, die dan weer uitdroogt. ;-)
Vries maar in!
gea

gea zegt:
Jeetje, wat een ideetje!!!!!
Hier word ik nou helemaal blij van!
Dank je wel!!!:)
anna

anna zegt:
En daar wordt ik weer blij van! :-)
Graag gedaan, zo helpen we elkaar met handige tips;-)
Derbyke

Derbyke zegt:
Inderdaad een toffe tip, nooit te oud om te leren ;-)
Liske

Liske zegt:
Datzelfde geldt voor spaanse pepertjes: Als ik daarvan een stuk over heb, vries ik het in en je kunt er vanaf snijden wat je nodig hebt en hem weer terugleggen in de vriezer! Ik had zelf eens een peperstruikje, en een overschot aan pepertjes. Ik heb daar de hele winter plezier van gehad door het invriezen!
anna

anna zegt:
Ja, klopt. Wij hebben ook peperplanten in de pot. Die vries ik ook in, altijd wat op voorraad. Binnenkort maar eens oogsten, voordat de nachten te koud gaan worden;-)

Fijn dat jullie zo enthousiast reageren!
Derbyke

Derbyke zegt:
;-) :-)
Zou meer moeten gebeuren op deze toffe site, zijn toch kookliefhebbers voor iets hé :-)
anna

anna zegt:
Helemaal mee eens!
Dus bij deze: een goede kook- of keukentip? :-)
Van harte welkom!! ;-)

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten