Daar is hij dan. Jaspers eerste column
Datum: 19 oktober 2008 Categorie: Prijsvragen, Column Reacties: 3Daar is hij dan. Jaspers eerste column. Een hoop ik voor de lezer vermakelijke, inspirerende en vooral ook lekkere column. Geschreven door een kok, ikzelf, met een eigen kook filosofie en kijk op eten. Waarschijnlijk in sommige dingen niet erg origineel, want ja ik kook ook graag met verse biologische en eerlijke seizoensproducten. Eén ding heb ik wel, en dat is een enorme berg passie voor koken. Niet alleen het opeten maar ook het serveren van eten, het koken, het lezen over eten, het praten, het lesgeven het bestuderen van eten, kortom alles waar eten voorkomt is voor mij gesneden koek. De komende tijd zal ik een column schrijven waarin ik een vraagstuk behandel waaraan ik een recept koppel.
Het eerste recept is het moeilijkste recept wat ik jullie zal geven.
Ingrediënten
Misschien een vreemd recept zult u denken maar hij is zo waar als een koe. Durf is de durf om te koken op gevoel, zonder receptuur, de sleutel van uw eigen kookstijl. Kennis is de know how hoe om te gaan met producten. Proeven is noodzakelijk, alleen dan weet je of het lekker is wat je maakt. Gebruik niet teveel ingrediënten door elkaar en last but not least haal je producten bij een goed leverancier.
Mix deze ingredienten naar eigen inzicht en u zult een wereldkok zijn.
Laat deze ingrediënten lekker koken, voor sommige versies is de kooktijd langer dan de andere maar het resultaat mag er zijn!
Mark Klaver
Jordy
Bas doolaar
Harry Löhr
André