Heb de gok maar gewaagd
Datum: 7 oktober 2010 Categorie: Column, Verhalen en gedichten Reacties: 1Terwijl Bores aan mijn voeten op een bot ligt te kluiven, moet ik
denken aan alle leuke dingen in mijn leven en niet in het minst aan alle
ervaringen bij KookJij.
Ik ben sinds een jaar vervent gebruiker van KookJij, bij toeval ontdekt, en
geniet van alle ingezonden recepten.
Mijn eerste recept was: kip gevuld met spruitjes en wat schetst m'n verbazing,
ik kreeg meteen een pluimpje van Hilde Dumont die ik toen nog Derbyke
noemde, maar dat was de naam van haar trouwe viervoeter.
Zij moest daar wel om lachen.
Omdat ik alles weten wilde, ging ik heel series alle mogelijkheden van de
website na en ontdekte dat er zeer veel gebruikers zijn.
Om er maar een te noemen, Jan A van de Hoeden, voor wie ik diep respect heb
vanwege al zijn mooie recepten.
Ik ontdekte ook dat sommigen hun eigen recepten hadden en anderen
fijngevoelig waren voor goede recepten uit kookboeken ed.
Zelf ben ik af en toe bezig met iets van mezelf maar meestal spiek ik in
kookboeken, waar ik erg veel van heb.
Als de tijd vordert kom je vanzelf 'spannnende' mensen tegen, ik noem
Slaatje (Gerda) en Roza Verschoof.
Van Gerda heb ik veel geleerd, vooral met de uierboord-geschiedenis, zij
wist me te overtuigen om vooral vol te houden.
Stuurde me mailtjes "oh, Hans, ik verheug me er zo op, doet me zo denken aan
vroeger"en ik de slager maar bewegen om uier te kopen.
Op het laatst ging het bijna mis, Gerda ging onverwacht op vakantie en ik
zat met m'n uier.
Ook Roza Verschoof is een bijzondere vrouw, altijd opgewekt en vooral
bemoedigend.
Het is eigenlijk net een kleine communie,waarbij iedereen z'n uiterste
best doet om er iets leuks van te maken.
Hilde Dumont heb ik erg leren waarderen, en-passent vraagt ze hoe het met
Bores de hond gaat, die toen erg ziek was, en stimuleert me om te koken.
Ik zit nu voor de 'hobbel' menu, maar waarom niet.
En niet te vergeten de fantastische helpdesk, die altijd paraat is.
Niet alles heeft glans, soms wordt je opgehouden door mensen die kritiek
hebben, is niet erg , maar het gaat om de manier waarop.
KookJij heeft mijn kookleven nieuw leven ingeblazen.
Wat begon toen ik 45 jr was en deelnam aan een kookcursus, waarbij ik de liefde
voor koken ontdekte (ook veel afwassen), heeft geresulteerd in een grote
verzameling kookboeken en veel kookplezier.
Wat ik je hierbij niet wil onthouden is het Grote Ingredientenboek' , vol
met nuttige informatie en zeer compleet. (goedkoper te bestellen bij ECI)
De meeste kookprogramma's op TV vind ik ook leuk, maar een ieder heeft z'n
voorkeur.
Wat ik het liefst nog zou willen is een kookclub in de buurt, heb het al
eens geprobeerd, maar kwam toen niet tot leven.
Soms gooi ik m'n leven helemaal om en ga dan veel BBQ-en, zelfs op rare
tijden, bijv om 01.00 uur 's nachts, of 's winters
Dat is afreageren op dingen die me overkomen zijn.
De buren zeggen dan; kijk het gaat goed met Hans , hij BBQ-ed.
Sinds kort heb ik een Portugees pizza/ brood oventje.
Het lijkt me spannend om mensen uit te nodigen, zodat ieder z'n eigen pizza
kan maken.
Dat was het tav mijn kookplezier, zeker gestimuleerd door KookJij.
Hans de vos
Mark Klaver
Jordy
Bas doolaar
Harry Löhr
André