KookJij

Het wentelteefje

Datum: 9 maart 2009 Categorie: Kooktechnieken, Column Reacties: 2

Een wentelteefje is een sneetje brood
Ze geeft zich open en ze geeft zich bloot
Als wentelteefje kom je uit de koekenpan
Een hap, een snap , een slok dat was het dan.

Een kort bestaan van brood en eiergeel
dan wordt geluk je niet zo gauw teveel
Als wentelteefje leef je bij de gratie
van een grote consumentennatie

soms is zo’n plakje brood een scheetje
figuurlijk: het is maar een ideetje!
Met een gezicht van suiker en kaneel
vertelt ze smakelijk en speelt toneel

Ze heeft plezier en keert zich om en om
En bakt haar korstje bruin in de zomerzon.
Zo’n wentelteefje houdt van rollebollen
En geeft je keus uit stil te staan of hollen

dat wentelteefje houdt van een beetje dollen
ze lacht koket en is heus niet zo kwaad
en ze wentelt zich zorgeloos uit de naad
voor het kampioenschap grap en grollen

een wentelteefje is een sneetje wit
waar af en toe wat bruin en pit in zit
het sist en suddert in de koekenpan
een hap een snap een slok geniet er van.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

derbyke

derbyke zegt:
Het column van Cor
altijd even tof.
Hij speelt met zijn zinnen ,
hoe kan hij het toch verzinnen.
Het is weer eens mooi bedacht ,
wat hadden we anders verwacht.
Nu zijn het maartse buien , volgende keer aprilse grillen...wat gaat hij dan weer verzinnen.
Groetjes van ons 3
:);):p
cor

cor zegt:
Hallo Derbyke; aprilletje zoet heeft nog wel eens een witte hoed....ik weet niet of er speciaal april- eten bestaat, anders maken we dat
groeten Cor:p

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten