Hobbykok? Waarom werk je dan niet in de horeca?
Datum: 25 juni 2013 Categorie: Wist je dat?, Algemeen, Vraagbaak Reacties: 6Vaak krijg ik de vraag waarom ik niet in de horeca werk. Dit omdat ik gek ben op koken en bakken.
Mijn reden hiervoor is, ik wil geen "productie" werk doen als het op eten maken aankomt, en ik wil niet werken op tijden dat andere mensen vrij zijn (en dan bedoel ik voornamelijk de feestdagen). Met de feestdagen ben ik liever bij mijn gezin en familie.
Nou zal je wel denken, waar gaat dit heen? Waar het heen gaat, ik ben eigenlijk wel benieuwd of het zelfde jullie wel eens gevraagd wordt en wat dan jullie antwoorden zijn.
Maar dat is niet het enige, ben ook heel benieuwd naar wat jullie zoal maken in de keuken. En dan doel ik op maken van nieuwe dingen. Dat wil zeggen, zelf recepten bedenken. De reden dat ik dit vraag en hier benieuwd naar ben is omdat bij ons regelmatig de vraag "wat gaan we eten" met als antwoord "weet ik niet?" gesteld wordt.
Vaak kijk ik dan wat er in huis is en ga daar mee aan de slag. 9 van de 10 keer komt hier een heerlijk gerecht uit voort. Soms zijn de combinaties misschien wel een beetje raar, maar overheerlijk. Meestal zijn het vlees-/visgerechten, maar ook zo nu en dan wel eens vegetarische gerechten.
Koken is mijn hobby, en bij jullie?
Mark Klaver
Jordy
Bas doolaar
Harry Löhr
André