KookJij

Reacties op dit blog

Anna

Anna zegt:
Op Kookjij.nl staan niet zoveel recepten met quinoa, maar je vind er wel een paar op Allrecipes: http://allrecipes.nl/recepten/label-565/quinoa-recepten.aspx
In Peru (en in meer landen in Zuid-Amerika) eten ze het veel en het is best veelzijdig! Het kan in soep, salades of als pilaf. Het is een graanachtig product, smaakt ook wel een beetje als couscous.
Nicole

Nicole zegt:
Ik maak ook geregeld kinoa klaar, ik heb verschillende recepten gevonden op internet, maar ik maak het ook gewoon gereed bij gerechten waarbij ik rijst of pasta gebruik ook lekker.
Groetjes
geert1nl

geert1nl zegt:
Kijk maar op google en je vind het ...het is geen rijst maar een graan product.
gerardjan

gerardjan zegt:
Het is geen rijst maar een graanproduct.
jef

jef zegt:
Eerst koken, daarna even opbakken met ui, paprika.....
zeer lekker en gezond.
marcel

marcel zegt:
Beste Hans,

De echte naam van deze rijst is quinoa en je vindt zoveel recepten als jij wil, Google Quinoa en je kan er alles over vinden.

Mvrgr. Marcel
Gerrie

Gerrie zegt:
Dag Hans,
Ganzenvoet (of ganzevoet) (Chenopodium) is een geslacht uit de amarantenfamilie (Amaranthaceae). Het geslacht telt zo'n honderd soorten, die voornamelijk in gematigde streken voorkomen. De naam ganzenvoet refereert aan de bladvorm van sommige soorten, Chenopodium is afgeleid van 'chenos' (= van de gans) en 'podion' (= voetje).

De soort Quinoa (Chenopodium quinoa) is al duizenden jaren in gebruik in de Andes. De zaden worden gemalen tot meel en gebakken als brood of gefermenteerd tot een zure pap. Andere ganzenvoetsoorten, zoals met name spinazie (Spinacia oleracea), worden gebruikt als bladgroente. Quinoa-zaden worden ook als bestanddeel gebruikt in shampoos en conditioners. Daarnaast is quinoa gekookt of gestoomd zeer goed te eten als vervanger van graan.
Quinoa is dus geen graan.

Zoek onder Quinoa:recepten op Smulweb, de Vegetariër.nl en je vindt er te kust en te keur.

Mvrgr. Gerrie
Simone

Simone zegt:
Beste Hans,

Voor jou een heerlijk Kip-Quinoa roerbakgerecht:

Benodigdheden voor het koken van Quinoa.

1 kop Quinoa (white)
1 kop water
1 tl zout

Bereiding

1. Was de Quinoa en spoel deze af.
2. Breng de Quinoa met één kop water aan de kook. Af en toe omroeren.
3. Voeg naar smaak zout toe.
4. Bedek de pan met een deksel en laat dit 15 minuten zachtjes koken.

Roerbak-Kip.

Ingrediënten

100g kipfilet, in reepjes gesneden
30g rode en gele paprika, in blokjes gesneden
½ witte ui, gesneden
30g shiitake paddenstoelen, in stukjes gesneden
2 el plantaardige olie
½ tl gemalen peper
1 el MeiAsia lichte sojasaus
½ tl suiker

Bereiding

1. Verhit de olie in een wok op matige temperatuur.
2. Voeg de ui toe en fruit deze al roerende.
3. Voeg de kipreepjes toe en roerbak deze tot ze goudbruin zijn.
4. Voeg de paddenstoelen en paprika toe.
5. Meng de sojasaus met de suiker en voeg dit toe.
6. Voeg de gekookte Quinoa toe en roer alles onder elkaar.
7. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Hartelijke groet,
Simone

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten