Kerstverhaal van Iet Pijs
Datum: 4 januari 2011 Categorie: Column, Kerstverhalen 2010 Reacties: 0Hier mijn afgang:
We hadden een 9- gangen diner (van 12.30 tot ongeveer 19.00 uur) , tafel mooi gedekt, menu kaartjes gemaakt, kaarsjes aan, kerstmuziek op de achtergrond, enz.
Ik doe altijd heel veel voorbereidingen, want een goede voorbereiding is het halve werk, en dan sta ik die dag niet constant in de keuken
Mijn ouders waren er, samen met mijn oom en tante, en mijn eigen gezin.
Ik had een relatiegeschenk voor de kerst gehad, en dit was een “stoomding”. Kon je in 3 lagen alles klaar stomen.
Dus om het mezelf gemakkelijk te maken, had ik daar de verschillende groenten in gedaan.
Toen het vlees en de aardappels klaar waren, heb ik dit op de borden gedaan samen met de groenten.
Wat bleek, de groenten waren helemaal niet gaar. Had van te voren toch beter dat ding een keer kunnen gebruiken om te weten hoelang dit op moest staan.
Dus dit vond ik wel een dieptegang van mijn kerstdiner.
Heb die pan dus ook niet meer gebruikt.
Groetjes Iet Pijs
Mark Klaver
Jordy
Bas doolaar
Harry Löhr
André