KookJij
Lees meer Lees minder

Kerstverhalen 2010

Op deze pagina vind je de leukste ingezonden (kerst) verhalen en gedichten. Je kunt natuurlijk altijd zelf een verhaal via het contactformulier sturen voor deze rubriek.

Postelein

Postelein

Datum: 25 februari 2013 Categorie: Kerstverhalen 2010, Aanbiedingen, Eten en Drinken Reacties: 4

Hallo Ik ben op zoek naar posteleinrecepten. 'K zie het maar als een 'vergeten groente'. Vroeger, als kind, vond ik het niet zo lekker ivm de zure smaak (oxaalzuur) Leuk dat het nu weer te koop is, net zoals raapsteeltjes, dus hoop er iets 'moois' van te maken. Hans By: Hans de Vos...

Lees meer...

Een stralende huid met fruit enz...

Datum: 12 februari 2013 Categorie: Kerstverhalen 2010, Tips, Eten en Drinken Reacties: 1

Tips die je huid stralend houden Wist je dat ook verse groenten en fruit, vette vis, gevogelte, mager rood vlees en andere producten uit de keuken kunnen helpen voor een stralende huid en gezond lichaam? Tips en recepten. De kracht van antioxidanten Het toverwoord is: antioxidanten. Deze voedingsstoffen zijn onmisbaar om de nefaste werking van vrije radicalen (schadelijke stoffen bijvoorbeeld ontstaan die bij het roken en consumptie van alcohol) tegen te gaan. Verse groenten en fruit zijn een rijke bron van antioxidanten. De top vijf bestaat uit bètacaroteen, vitamines C en E en de mineralen zink en selenium. Bètacaroteen, ook wel provitamine A genoemd, wordt in het lichaam omgezet in vitamine A en is bijzonder belangrijk voor de bescherming van de cellen. Zowel oranje groenten en vruchten als donkergroene groenten (zoals spinazie, broccoli en waterkers) zitten vol bètacaroteen. Eet er elke dag van voor een stralende huid. Vitamine C vindt men in overvloed in citrusfruit, kiwi’s, aardbeien en rode paprika’s, terwijl plantaardige oliën, noten en zaden (evenals hun oliën) heilzame bronnen zijn van vitamine E. Eiwitrijke producten zoals vis, zeevruchten en eieren zijn dan weer belangrijke leveranciers van mineralen. Goede vetzuren Een stralende huid ziet er niet alleen gezond uit, ze is ook mooi gehydrateerd en soepel. En daar kunnen...

Lees meer...

Nog even winter

Datum: 1 februari 2013 Categorie: Kerstverhalen 2010, Wist je dat?, Eten en Drinken Reacties: 0

Kool: lekkere en gezonde winterkost Witte kool, groene kool of savooikool, boerenkool, rode kool, spruitjes: het zijn ideale wintergroenten die bovendien boordevol goede voedingsstoffen zitten. Vrijwel alle koolsoorten zijn rijk aan vitamines en mineralen. De soort en hoeveelheid vitamines en mineralen verschilt van soort tot soort. Zo is boerenkool rijk aan vitamine A, B2, B6, C, foliumzuur en calcium. Rode kool bevat veel vitamine A, B en vooral C, maar ook ijzer en calcium. En in savooiekool zit veel kalium, beta-caroteen en foliumzuur. Kool bevat relatief weinig calorieën. Een portie boerenkool van 200 gram bevat nog geen 100 calorieën, rode kool en savooiekool nog minder. Kopen De buitenkant moet glanzen en mag vooral niet uitgedroogd zijn. Verse kool heeft knapperige bladeren die piepen als u ze tussen de vingers wrijft. Bovendien moet een kool zwaar wegen voor zijn grootte. Koken De meeste voedingsstoffen blijven bewaard tijdens de bereiding, op voorwaarde dat de kool kort en snel gegaard wordt. • 3 minuten: broccoli (roosjes) • 5 minuten: bloemkool (roosjes) • 7 minuten: paksoi • 8 minuten: Chinese kool • 10 minuten: spruitjes, boerenkool, savooiekool • 12 minuten: witte kool, spitskool • 17 minuten: rode kool Bijna alle koolsoorten zijn ook geschikt om rauw te eten. Bewaren De meeste koolsoorten bewaart u het beste heel en ongesneden op een...

Lees meer...