Kruiden drogen
Datum: 27 augustus 2012 Categorie: Column, Tips Reacties: 1Ingrediënten
verse kruiden
(gekocht per verpakking
waar maar een gedeelte
van is gebruikt)
Bereiding
Heb je verse kruiden over na bereiding van een gerecht dan komen deze niet altijd gelijk weer van pas. Haal de blaadjes (bijv. in geval van peterselie of selderij) van de takjes af. Of snijd de bieslook in stukjes.
Bedek een bord met een velletje keukenpapier en leg hierop uitgespreid de kruiden. Na drie minuten in de magnetron kun je controleren of de kruiden al droog aanvoelen. (Wel heel even af laten koelen) Wanneer de kruiden nog niet droog genoeg zijn dit nog eens voor een paar minuten herhalen anders kun de de kruiden in het keukenpapier fijndrukken en uitgieten in een potje om ze zo te bewaren. De eerstvolgende keer heb je welliswaar gedroogde kruiden maar voor veel recepten is dit prima. Bijvoorbeeld in soepen kun je uitstekend volstaan met gedroogde kruiden.
LET OP:
Deze toevoeging op de kooksite is al gedaan in 2006/2007. De magnetrons destijds (in ieder geval de mijne) waren vaak uitvoeringen die langzaam werkten. De huidige magnetrons zijn vaak sneller en veroorzaken makkelijker brand. Het is dus belangrijk dat je de droging van de kruiden op de voet volgt, zodat je de magnetron ook kunt uitzetten als er brandgevaar dreigt.
Dit "recept" staat op KookJij en is van Tania Heeren.
By: Anna
Mark Klaver
Jordy
Bas doolaar
Harry Löhr
André