Magnetron is een drama.
Datum: 14 januari 2011 Categorie: Column, Tips Reacties: 3Een magnetron is feitelijk niet veel anders als een dure waterkoker. Maar dan wel een waar je wat meer kanten mee op kunt, omdat zo goed als alles op deze aardkloot wel water bevat. Een bordje wordt nog eerder heet dan de gehaktbal die er op ligt...?
Maar fast cooking is 'je van het' tegenwoordig dus opwarmen is het devies.
Er zijn veel kooktechnieken..tel ze maar uit.....14 of meer want er is ook zoiets als koken met stikstof en meer flauwekul die topkoks uithalen. Misschien haal je de 20 wel.
Twee voeten op de grond en gewoon doen en lekker koken, bakken en braden. Niks niet fastfood uit de magnetron. Gatver, wat een ellende. Alle inhoud van je dure diepvriespakje wordt niet tegelijk heet en wat nou roeren in je multiplasticbakje.
Heb je nog niet begrepen dat een maaltijd voor jezelf maken niet langer hoeft te duren dan 30 minuten. Ja, ook nog even langs Appie, maar dat is mogelijk goed voor je sociale contacten, want anders is het toch maar gelijk voor de buis of flatscreen.
Een magnetron is dus alleen maar in staat om watermoleculen in extase te brengen en dat is alleen maar goed voor water, soepen, sauzen en alles wat normaal ook in een pannetje kan worden verwarmd.
Broodje oppiepen, oliebol warm maken, groenten verwarmen? Vergeet het. De oliebol wordt een kleffe bal. De groenten zijn heel even heet en koelen dan razend snel af.
Vlees of vis ontdooien? Leg gewoon 12 uur tevoren de handel in de koelkast, want de kans dat de magnetron de helft van je dure vis en vlees verknald is 99,9 procent.
Ook ik heb mijn fouten gemaakt met de magnetron.
Je kunt gerust een metalen steelpannetje (met inhoud uiteraard) in de magnetron plaatsen ondanks dat alleman zegt dat er geen metaal in de magnetron mag.
Maar ik heb wel mijn jatten verbrand toen ik het pannetje bij de plastic/bakelieten handgreep eruit wilde pakken. Ik bedoel maar.
Kookgroet,
Hugo.
Mark Klaver
Jordy
Bas doolaar
Harry Löhr
André