Overheerlijke Kaastaart
Datum: 28 april 2012 Categorie: Column, Recepten, Eten en Drinken Reacties: 3Ingrediënten.
-500g platte kaas naar keuze (mager, halfvol of vol)
-250g speculaas
-100g boter
-4 zakjes vanillesuiker
-250ml room
-5 gelatineblaadjes
-1 citroen
Bereidingswijze.
1. Verkruimel de speculaas in een handdoek of plastieken zakje. Smelt de boter in een grote kom in de microgolfoven. Doe de speculaas bij de boter en meng goed met een pannenlekker.
2. Doe het mensel in een springvorm. Druk stevig aan met een vork.
3. Breng de kaas op smaak met de vanillesuiker. Klop de room op tot slag room en meng het onder het mengsel.
4. Doe wat water in een kommetje en leg er de gelatineblaadjes in.
5. Pers de citroen en verwarm het sap in een steelpannetje op een gemiddeld vuur.
6. Haal de gelatine uit het kommetje en wring uit. Doe ze bij het citroensap en roer goed tot je een blinkend papje krijgt.
7. Doe het papje bij de roomkaas. Roer goed door elkaar. Stort het goedje op de speculaasbodem en verdeel het over de vorm tot het overal gelijkmatig is.
8. Zet het in de koelkast en wacht minstens 4 uur voor het opdienen.
TIP: Dien op met wat (vers) fruit of eet het puur. Liever wat origineler? Maak je eigen creatie en probeer vanalles! Gegarandeert succes! Veel plezier!
By: Kookertje
Mark Klaver
Jordy
Bas doolaar
Harry Löhr
André