KookJij

Overheerlijke Kaastaart

Datum: 28 april 2012 Categorie: Column, Recepten, Eten en Drinken Reacties: 3

Ingrediënten.

-500g platte kaas naar keuze (mager, halfvol of vol)

-250g speculaas

-100g boter

-4 zakjes vanillesuiker

-250ml room

-5 gelatineblaadjes

-1 citroen

Bereidingswijze.

1. Verkruimel de speculaas in een handdoek of plastieken zakje. Smelt de boter in een grote kom in de microgolfoven. Doe de speculaas bij de boter en meng goed met een pannenlekker.

2. Doe het mensel in een springvorm. Druk stevig aan met een vork.

3. Breng de kaas op smaak met de vanillesuiker. Klop de room op tot slag room en meng het onder het mengsel.

4. Doe wat water in een kommetje en leg er de gelatineblaadjes in.

5. Pers de citroen en verwarm het sap in een steelpannetje op een gemiddeld vuur.

6. Haal de gelatine uit het kommetje en wring uit. Doe ze bij het citroensap en roer goed tot je een blinkend papje krijgt.

7. Doe het papje bij de roomkaas. Roer goed door elkaar. Stort het goedje op de speculaasbodem en verdeel het over de vorm tot het overal gelijkmatig is.

8. Zet het in de koelkast en wacht minstens 4 uur voor het opdienen.

TIP: Dien op met wat (vers) fruit of eet het puur. Liever wat origineler? Maak je eigen creatie en probeer vanalles! Gegarandeert succes! Veel plezier!

 

 

 

 

 

 

By: Kookertje

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Petra

Petra zegt:
Het recept 'Overheerlijke kaastaart' vraagt om platte kaas. Ik woon in Australie, en weet niet wat ermee wordt bedoeld. Is het hetzelfde als philadelphia room kaas? De rest van het recept klinkt heerlijk!
Bedankt alvast!
lene

lene zegt:
Hoi Petra! Platte kaas is géén Philadelphia roomkaas! Deze noemt men hier "verse kaas" of "roomkaas". Platte kaas is witte kaas in een pot met gesloten deksel. De kaas wordt op een boterham geserveerd met bv verse radijsjes, bieslook enz. of de kindjes eten het graag met honing, witte of bruine suiker! Het is net dikke yoghurt, maar heeft geen zure smaak!!! Je kan hem in een neteldoek laten uitlekken, om een hele vaste platte kaas te krijgen, net zoals je dat met yoghurt kan doen! Het kan zijn dat je het kent onder de naam "kwark", is net hetzelfde voor de naam "platte kaas". Hopelijk kan je verder met deze uitleg. Succes ermee. Fijne dag nog en bak lekker!!!
Petra

Petra zegt:
Bedankt Iene, We hebben hier wel een soort kwark, ik ga gewoon experimenteren! Groetjes uit Australie.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten