KookJij

Passoire, wie helpt?

Datum: 6 november 2011 Categorie: Column, Oproepjes, Eten en Drinken Reacties: 7

TrechterverzamelingMacarones (Makkrons in het Vlaams) zijn tegenwoordig 'hot'. Kunt u voor dit recept een oproep doen? Bakkers gebruiken hiervoor een passoire, een metalen trechter-en cilindervormig vergiet  waarin zich een aan de punt een koperen stukje bevindt met een gat in de punt, waarin een lange stamper past, etc.. Hoe ziet dat ding er uit? :D

Met vriendelijke groet,

Jake.

By: Anna

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

ton Biljardt

ton Biljardt zegt:
Beste Jake.
Inderdaad, het lijkt op een uitvergrote puntmuts van metaal, met een pin er in, als verzamelaar van trechters heb ik er dus een in m'n bezit, compleet, als je interesse hebt wil ik je wel een foto mailen , en wie weet.
Groeten Ton.
Edwin van de Wege

Edwin van de Wege zegt:
Ton,

Ik denk dat meerdere leden op Kookjij.nl hiervoor interesse hebben.

Is het niet mogelijk om onder dit item een foto te plaatsen?

Alvast bedankt,

Kokedwin
anna

anna zegt:
Ja, dat kan. Als Ton mij de foto mailt, zal ik hem erbij plaatsen. ([email protected])
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Tina

Tina zegt:
Hai Anna,
kan je een recept geven, maar het gaat ook heel goed zonder trechter. Je neemt een slagroombuitel met een wat groter gat.
Veel plezier bij het bakken.


90 g Eiweiß, von etwa 3 Eiern
1 Prise Salz
110 g Mandel(n), gemahlen
200 g Puderzucker



Zubereitung
Puderzucker und gemahlene Mandeln zusammen in eine Schüssel sieben und vermischen. Am besten man siebt alles 2 bis 3 mal.
Eiweiß und Salz anschlagen, und den Zucker langsam einrieseln lassen. Nun das Eiweiß solange schlagen bis es schnittfest ist.

Jetzt die Puderzucker-Mandelmischung langsam unterheben. Es sollte eine glänzende dickflüssige Masse sein.

Die Masse in einen Spritzbeutel mit großer Lochtülle füllen und auf ein mit Backpapier überzogenes Backblech Kreise spritzen. Zwischen den Kreisen Abstand lassen.
Nun die Macarons 50 Minuten antrocknen lassen. Dann alle Bleche gleichzeitig in den Backofen schieben und bei Umluft 140°C etwa 15 min backen.

Nach dem Backen die Macarons auskühlen lassen und für 24 Std. in eine verschließbare Dose geben. Danach können sie mit Ganache, Buttercreme etc. gefüllt und aufeinander gesetzt werden.

Das Backpapier am besten mit Butter am Backblech befestigen damit es nicht flattert. Man kann es auch mit Besteck beschweren.

Das ist das erste Macaronrezept wo mir die Macarons gelungen sind. Man muss sich nur genau ans Rezept halten.
ton

ton zegt:
Hallo dan nieuwsgierige mensen, een foto zenden is geen probleem, zal 'm straks even netjes op de foto zetten en door mailen naar ??? Als iemand mij het mailadr. door geeft is dat geen probleem .

Groet Ton.
anna

anna zegt:
Hoi Ton,
Je kunt hem doorsturen naar: [email protected].
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Gerda

Gerda zegt:
Hallo, deze "trechters" zijn te koop bij de action en V&D.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten