Wat een weertje!
Datum: 28 april 2011 Categorie: Kooktechnieken, Column, Eten en Drinken Reacties: 6Ik denk dat het barbecueseizoen inmiddels overal wel uitbundig geopend is. Ik vraag me zelfs af of er tijdens het Paasweekend nog iets anders gegeten is. Nu zal niet iedereen 2 dagen lang gebarbecued hebben, want dat is misschien wat teveel van het goede. Niet voor mij hoor, ik vond het de eerste Paasdag heel gezellig in mijn eigen tuin met de familie en tweede Paasdag weer net zo leuk bij jou in de tuin. Want barbecueën is eigenlijk meer dan eten. Het is gezellig. Het is het vieren van het mooie weer en dat maakt het zo leuk. Alles bij elkaar was het gewoon een heerlijk weekend.
Ook de wijnproeverij was een succes. Natuurlijk spugen wij die wijn niet uit. Dat is het voordeel van de anti-kenners zoals wij. Wij proeven gewoon, vinden het lekker, minder lekker, heel lekker of helemaal niet lekker. Babbelen ondertussen over waarom de één van zoete wijn en de ander van droge wijn houdt. We kiezen, keuren, slikken gewoon alles door en proberen, als we alles al een keer geproefd hebben, de wijn die we het lekkerst vonden gewoon nog een keer om te kijken of we hem echt zo lekker vonden. Natuurlijk begint zo’n avondje al gezellig en wordt het, naarmate de avond vordert, steeds gezelliger. En dat komt gewoon omdat we alles doorslikken. Uitspugen, ben je helemaal gek, dat is zonde. En bovendien niet stemmingsverhogend.
Over een weekje wordt de bestelde wijn afgeleverd. Zullen we dan nog maar eens kijken welke we nu het lekkerst vonden, ook al heb ik mijn lief beloofd te wachten tot hij er ook is. Dat duurt nog even en we moeten toch zeker weten dat ik hem een glaasje van goede kwaliteit kan aanbieden? Dus één flesje moet wel kunnen toch? Gewoon om even na te genieten van dat fantastische Paasweekend?
Mark Klaver
Jordy
Bas doolaar
Harry Löhr
André