KookJij

Wat mag ik eten tijdens de zwangerschap?

Datum: 20 augustus 2015 Categorie: Eten en Drinken, Tips, Wist je dat? Reacties: 0

Tijdens je zwangerschap mag je gelukkig nog een heleboel dingen gewoon blijven eten. Toch zijn er een aantal producten die schadelijk kunnen zijn voor jezelf of voor je baby. Lees hier wat je beter niet kunt nemen tijdens je zwangerschap. Het kan voorkomen dat je smaak tijdens de zwangerschap veranderd. Ben jij toe aan iets anders of heb je juist zin in een bepaald product? Op KookJij vind je gerechten voor elke mood!

eten bij zwangerschap

 

  • Alcohol
    Alcohol is schadelijk voor je ongeboren baby. Drink daarom geen alcohol tijdens je zwangerschap.

  • Orgaanvlees
    In orgaanvlees zoals lever, niertjes en hersenen zit veel vitamine A. Teveel vitamine A kan schadelijk zijn voor je baby.

  • Ongewassen fruit
    Zorg ervoor dat al het groente en fruit goed gewassen is voor je het gaat opeten.

  • Rauwe producten
    Voorkom het eten van gerechten en producten met rauw(e) vis, vlees, eieren en melk.

  • Cafeïne
    Drink zo min mogelijk dranken zoals koffie, thee en energiedrankjes met cafeïne.

  • Pimba
    Kalebaskalk (pimba) wordt vaak gedronken tegen misselijkheid. Een grote hoeveelheid is echter schadelijke voor de baby.

  • Vis
    Eet geen vis die vacuüm verpakt zijn. Eet bovendien geen roofvissen zoals zwaardvis, snoekbaar en tonijn.

  • Kruiden
    Kruidenpreparaten en etherische oliën bevatten kruiden in hoge concentratie, dit kan schadelijk zijn.

  • Drop
    Teveel drop of zoethout kan zorgen voor een hogere bloeddruk, vochtophoping en een tekort aan kalium.

  • Vitamine A
    Teveel vitamine A verhoogd de kans op een aangeboren afwijking.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten