Wat te doen als je gerecht te pittig is?
Datum: 13 april 2016 Categorie: Eten en Drinken Reacties: 4Wanneer een gerecht té pittig is, kan het voorkomen dat je de smaak van het eten niet goed meer proeft. Om ervoor te zorgen dat je volop kunt genieten van jouw maaltijd hebben wij een aantal handige tips om jouw gerecht minder pikant te maken.
Wat te doen als je gerecht te pittig is?
Paniek je eten is te pittig geworden! Gelukkig zijn er een aantal oplossingen om het gerecht te redden. Suiker en zuivel zijn misschien wel de bekendste ingredienten om de pittigheid wat te verzachten maar er zijn gelukkig meer mogelijkheden.
- Zuren Afhankelijk van het gerecht kun je het sap van citrusvruchten, azijn, stukjes ananas of tomatensap toevoegen om de scherpe smaak te verzachten.
- Groenten Voeg gerapste wortelen of gesneden stukjes aardappel toe om de pittige smaak af te zwakken. De suiker in de groenten gaat de hitte tegen, terwijl de structuur een deel van het kruid absorbeert.
- Noten
Voeg pinda’s of amandelboter toe om de pikante smaak van het gerecht te verminderen. - Suiker Suiker biedt tegenwicht aan scherpe kruiden in een schotel. Voeg een theelepel kristalsuiker toe, een lepel honing of een scheutje ketchup om de spicy smaak af te zwakken.
- Bouillon
Als het warme gerecht in kwestie een chili of saus is kun je deze verdunnen. Hiervoor hoef je alleen een paar scheppen bouillon of een andere milde vloeistof toe te voegen. - Zuivel Ook zuivel kan de scherpe randjes er bij een maaltijd vanaf halen. Roer een eetlepel yoghurt, zure room, (kokos)melk of milde kaas door het gerecht heen om de overdreven pittige smaak te temperen.
Op zoek naar kruidige recepten?
Zoek op de receptpagina naar de lekkerste gerechten.
Mark Klaver
Jordy
Bas doolaar
Harry Löhr
André