Zo bak je de perfecte steak
Datum: 12 september 2016 Categorie: Reacties: 0Zo bak je de perfecte steak
Wanneer je een steak gaat bakken dien je deze eerst kort dicht te schroeien op hoog vuur. Vervolgens laat je de steak op lager vuur nog eventjes doorgaren. Maar hoe lang? Wij geven je tips voor de perfecte steak.
- Rare
Voor een lekkere rauwe steak dien je beide kanten van het vlees kort te bakken. Houd hiervoor ongeveer 1 minuut per zijde aan. - Medium rare
Houd jij van een licht doorbakken steak? Voor de lekkerste biefstuk met een halfrode binnenkant bak je beide kanten 1 à 2 minuten. Succes gegarandeerd! - Medium
Braad de biefstuk aan beide zijden 2-3 minuten. Wanneer het vlees vrij stevig en veerkrachtig aanvoelt kun je genieten van jouw medium steak. - Medium / Well done
De half doorbakken steak heeft nog maar een klein beetje rood aan de binnenkant en voelt stevig aan. Voor het lekkerste resultaat bak je hem 3 minuten aan iedere kant.
Garingsproces
De garing van de steak is natuurlijk afhankelijk van de dikte van de biefstuk. Om te controleren op jouw steak rare of well done is kun je met een lepel op de biefstuk drukken. Na het bakken dien je de steak eventjes te laten rusten in aluminiumfolie zodat de vlees sappen in de biefstuk kunnen trekken. Hierdoor blijft de steak lekker sappig.
Op zoek naar recepten met steak?
Bekijk de lekkerste vleesgerechten op onze website.
Mark Klaver
Jordy
Bas doolaar
Harry Löhr
André