KookJij

Informatie over aardappel

Beschrijving van aardappel

De aardappel, in Vlaanderen informeel ook wel patat genoemd, is een plant die ondergronds een energievoorraad (zetmeel) aanlegt in de vorm van een knol, die meestal eveneens aardappel worden genoemd. De knollen worden gevormd aan ondergrondse stengels, stolonen genoemd.

Wist je dit over aardappel

De aardappel behoort tot de nachtschadefamilie, evenals de tomaat, de paprika en de tabak: de groene delen van de aardappel zijn dus giftig.

Smaak idee voor aardappel

In veel Europese en westerse landen is de aardappel een van de basisvoedingsmiddelen: net als rijst, pasta en brood is hij een belangrijke bron van koolhydraten. Voorbeelden van producten; Aardappelchips, Aardappelsalade, Friet (Patat), Rösti, Vers (tafelaardappels), Aardappelpuree

Andere namen voor aardappel

Aardappelen, aardappels

Aardappel