Beschrijving van guindilla
Pimiento, Pimenton of Guindilla?
In Spanje wordt de peper familie opgesplitst in twee hoofdgroepen: de pimientos en de guindillas.
Het woord pimiento wordt over het algemeen gebruikt om de zoetere en mildere pepers aan te duiden - die ongeveer smaken zoals paprika - terwijl het woord guindillas over het algemeen gebruikt wordt voor de pittige peper varianten, zoals bijvoorbeeld wat wij Spaanse peper noemen.
Gemalen pimiento in droge poedervorm noemt men pimenton.
Pimientos del Piquillo
De kleine kegelvormige Piquillo pepers hebben een zoete milde smaak die bij paprika in de buurt komt. Ze hebben het ideale formaat om eerst te vullen met vlees of vis en daarna lekker naar binnen te werken...
Geroosterde Piquillo pepers er uit. Ze zijn geroosterd en van de vel ontdaan, en zaad en zaadlijsten zijn verwijderd.
De zwarte vlekjes zijn stukjes vel die na het afbranden van de Piquillo peper zijn blijven plakken. Daar moet u zich niet aan storen, ze geven deze pimientos een lekkere zoete en rokerige smaak. Gewoon er af wrijven voor gebruik.
Pepers in pot of blik of Verse Pepers?
In de Spaanse supermarkten is een brede sortering van allerlei soorten pepers en pepertjes in blik of pot beschikbaar. Deze zijn klaar voor gebruik en smaken echt geweldig.
Echter, wij realiseren ons dat niet iedereen zo gemakkelijk toegang heeft tot een Spaanse supermarkt, en we moeten daarbij ook toegeven dat verse milde peper of paprika ook goed smaakt. Het is enkel een kwestie van de vel er af branden door roosteren boven een gasvlam of grillen in de oven of barbecue.
Dus tenzij je de kleine kegelvorm van de Piquillo peper nodig hebt om te kunnen vullen, kunnen geroosterde paprika en andere verse milde pepers zeker als alternatief overwogen worden.
Wist je dit over guindilla
Bron: Tapas Bonitas