Recept
« Terug naar recepten
Aardappelcake
PT80M
Aardappelcake
Een heerlijk aardappelcake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
oorlogsrecept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelcake te bereiden
Kook de aardappelen gaar en knijp ze in warme toestand door een pureeknijper of wrijf ze door een zeef. roer de eierdooiers met de suiker tot een lichtgele, dikke glanzende massa is ontstaan. Met de mixer gaat dit sneller en moeiteloos.
Meng er de citroensap en de griesmeel door. Spoel de garders schoon en klop de eiwitten met een mespuntje zout zeer stijf.
Spatel eerst het aardappelkruim door de eieredooiers en tenslotte snel en luchtig de eiwitten.
Doe het beslag over in een beboterde spring- of cakevorm. Plaats deze op een rooster iets beneden het midden van de voorverwarmde, matig warme oven: 170 ¿ 180 ºC thermostaat 2 ¿ 3.
Laat de cake in een uur gaar en lichtbruin worden. Neem het gebak uit de oven en laat het op een taartrooster uitdampen
Meng er de citroensap en de griesmeel door. Spoel de garders schoon en klop de eiwitten met een mespuntje zout zeer stijf.
Spatel eerst het aardappelkruim door de eieredooiers en tenslotte snel en luchtig de eiwitten.
Doe het beslag over in een beboterde spring- of cakevorm. Plaats deze op een rooster iets beneden het midden van de voorverwarmde, matig warme oven: 170 ¿ 180 ºC thermostaat 2 ¿ 3.
Laat de cake in een uur gaar en lichtbruin worden. Neem het gebak uit de oven en laat het op een taartrooster uitdampen
fred1436 zegt: