Recept
« Terug naar recepten
Appel/abrikozen flappen
PT30M
Appel/abrikozen flappen
Een heerlijke combinatie zowel warm als koud!
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel/abrikozen flappen te bereiden
- Schil de appels en snijd ze in blokjes, bestrooi met citroensap tegen verkleuren.
- Strooi er 2 eetlepels koek en speculaaskruiden over en meng goed.
- Laat intussen het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 225C.
- Verdeel over iedere plak bladerdeeg een eetlepel abrikozenjam.
- Vervolgens een flinke eetlepel van het appelmengsel over verdelen.
- De plakken bladerdeeg dubbelvouwen (diagonaal of gewoon dubbel).
- Besmeer de pakketjes met losgeklopt ei en strooi er suiker over.
- Afbakken voor 20 minuten in de oven.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Dit maak ik vaak in het weekend, eventueel een bolletje ijs erbij en je hebt een heerlijk tussendoortje.
Anna Koudys zegt: