Recept
« Terug naar recepten
Atjar ketimoen (zuur van komkommer)
PT60M
Atjar ketimoen (zuur van komkommer)
Een heerlijk atjar ketimoen (zuur van komkommer) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Atjar ketimoen (zuur van komkommer) te bereiden
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder zaadlijsten en halveer opnieuw in de lengte en snij in diagonale stukjes van 1,5 cm.
Doe de stukjes in eeen zeef en bestrooi licht met zout en laat ze onder druk uitlekken.
Kook de azijn op met suiker, koenjit en djahépoeder.
Voeg sambal oelek toe en laat afkoelen.
Doe de uitgelekte komkommerstukjes in een kom en giet er het azijnkooksel over en zet weg.
Doe de stukjes in eeen zeef en bestrooi licht met zout en laat ze onder druk uitlekken.
Kook de azijn op met suiker, koenjit en djahépoeder.
Voeg sambal oelek toe en laat afkoelen.
Doe de uitgelekte komkommerstukjes in een kom en giet er het azijnkooksel over en zet weg.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Ik zou ze schillen aangezien de schil erg wrang en bitter is, maar smaken verschillen , misschien vind jij ze met schil ook lekker, proberen maar:);)
gr. bert
Anna zegt:
Laat je de komkommer ongeschild? Lijkt me heerlijk!
Groetjes en een fijn weekend verder!
Anna.
KookJij.:D:D
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
Fijne zondag verder.;)