Recept
« Terug naar recepten
Chocolade crème brûlée met vanille ijs
PT30M
Chocolade crème brûlée met vanille ijs
Chocolade crème brûlée met vanille ijs
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Lidl receptkaart, Fairtrade
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade crème brûlée met vanille ijs te bereiden
- Verwarm de oven voor op 120 graden.
- Snij de chocolade in stukjes.
- Breng de slagroom samen met 50 g suiker in een pan aan de kook.
- Neem de pan van het vuur, voeg direct de chocolade toe en roer tot alle chocolade is gesmolten.
- Scheid de eieren en bewaar de eierdooiers.
- Voeg de eierdooiers toe aan het chocolademengsel en roer nogmaals goed door.
- Giet de massa in 4 ovenschaaltjes en zet de schaaltjes 1 uur in de oven.
- Laat de crème brûlée vervolgens afkoelen.
- Bestrooi de crème brûlée goed met de rest van de suiker en karamelliseer hetsuikerlaagje met de brander.
- Serveer de chocolade crème brûlée samen met een bolletje vanille-ijs.