Recept
« Terug naar recepten
Chocoladesabayon met vanille-ijs en krokante choco
PT120M
Chocoladesabayon met vanille-ijs en krokante choco
Een heerlijk chocoladesabayon met vanille-ijs en krokante choco recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Uit : Restaurant Het Arsenaal
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladesabayon met vanille-ijs en krokante choco te bereiden
Meng de eierdooier met het ei en de suiker. Maak een bain-marie (pan water op het vuur met daarin een kom) en klop het mengsel schuimig. Smelt de chocolade, sla de slagroom lobbig en meng ze met het eimengsel. Verdeel over vier schaaltjes en laat opstijven in de koelkast.
Leg een ijzeren staaf in de vriezer tot deze ijskoud is. Smelt de rest van de chocolade. Houd de ijzeren staaf boven het aanrecht vast en giet de gesmolten chocolade in dunne straaltjes heen en weer over de staaf. De kou van het ijzer laat de chocolade vrijwel onmiddellijk stollen. Schuif de zo ontstane krullen met een mes voorzichtig van de staaf.
Serveer de chocoladesabayon met vanille-ijs en garneer met de chocoladekrullen.
Leg een ijzeren staaf in de vriezer tot deze ijskoud is. Smelt de rest van de chocolade. Houd de ijzeren staaf boven het aanrecht vast en giet de gesmolten chocolade in dunne straaltjes heen en weer over de staaf. De kou van het ijzer laat de chocolade vrijwel onmiddellijk stollen. Schuif de zo ontstane krullen met een mes voorzichtig van de staaf.
Serveer de chocoladesabayon met vanille-ijs en garneer met de chocoladekrullen.
De Landtsheer Arlette zegt: