KookJij

Citroencakejes

Een heerlijk citroencakejes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 24 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: opa-henny
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroencakejes te bereiden

Over verwarmen op 150°C.
Boter met de basterd en zout mengen.
Bloem mengen en zeven boven de boter.
Boter en bloem tot een deeg mengen.
Over de ingevette bakplaat verdelen.
Eieren, citroenrasp en sap en de suiker luchtig kloppen in 10 min.
Bloem er door spatelen.
Beslag over het deeg uitgieten.
In het midden van de oven plaatsen.
In 40 min bakken tot bovenzijde net gestold is.
Af laten koelen op de plaat.
Met poedersuiker bestuiven en in blokjes snijden 4 x 6 cm, 24 stukjes.

lekker met en rozet slagroom

Mijn kookverhaal (Henny Lansink)

Heerlijk als je vanmiddag theevisite krijgt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Zullen we er maar cakejes van maken ;);):p:p
opahenny

opahenny zegt:
in de werkwijze staat: maizena deze is foutief, dus niet van toepassing!:p