Recept
« Terug naar recepten
Citroencakejes
PT30M
Citroencakejes
Een heerlijk citroencakejes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
24 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
opa-henny
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroencakejes te bereiden
Over verwarmen op 150°C.
Boter met de basterd en zout mengen.
Bloem mengen en zeven boven de boter.
Boter en bloem tot een deeg mengen.
Over de ingevette bakplaat verdelen.
Eieren, citroenrasp en sap en de suiker luchtig kloppen in 10 min.
Bloem er door spatelen.
Beslag over het deeg uitgieten.
In het midden van de oven plaatsen.
In 40 min bakken tot bovenzijde net gestold is.
Af laten koelen op de plaat.
Met poedersuiker bestuiven en in blokjes snijden 4 x 6 cm, 24 stukjes.
lekker met en rozet slagroom
Boter met de basterd en zout mengen.
Bloem mengen en zeven boven de boter.
Boter en bloem tot een deeg mengen.
Over de ingevette bakplaat verdelen.
Eieren, citroenrasp en sap en de suiker luchtig kloppen in 10 min.
Bloem er door spatelen.
Beslag over het deeg uitgieten.
In het midden van de oven plaatsen.
In 40 min bakken tot bovenzijde net gestold is.
Af laten koelen op de plaat.
Met poedersuiker bestuiven en in blokjes snijden 4 x 6 cm, 24 stukjes.
lekker met en rozet slagroom
Mijn kookverhaal (Henny Lansink)
Heerlijk als je vanmiddag theevisite krijgt.
slaatje zegt: