-
Spaghetti à la Sonja Bakker
Categorie: Hoofdgerecht
60 min
Ingredienten: 1 ui, 2 tenen knoflook, 2 wortels, 3 stengels bleekselderij, 500 gram rundergehakt, 3 eetlepels tomatenketchup, 2 deciliter vleesbouillion, 1 deciliter rode wijn, 500 gram spaghetti
-
Zwarte kip (zwart-zuur van kip)
Categorie: Hoofdgerecht, Vlees
30 min
Ingredienten: 1 kip van 1000 á 1200 gr., 8 eetl olie, KRUIDERY:, 2 uien, 2 knoflook, 6 kruidnagels, 1 theelepel kaneel, 10 zwarte peperkorrels, 1 theel.nootmuskaat, 2 eetl ketjap manis, 2 eetl.azijn, 1 kippenbouillon-blokje, 1 dl.rode...
-
Sla met ei met ui met aardappelen
Categorie: Hoofdgerecht
30 min
Ingredienten: 1 krop sla, 2 uien, 100 gram boter, 2000 gram aardappelen, 6 flinke tomaten (1½ p.p), 6 eieren (1½ p.p), yoghurtslasaus (Duyvis)
-
Gegratineerde rundvleesschotel met rode kool.
Categorie: Hoofdgerecht, Ovenschotels
200 min
Ingredienten: olijfolie, 1 rode kool, 500 gram runderpoulet, 3 uien, tijm, laurier, 400 ml runderbouillon, 1 goudreinet, aardappelen, geraspte kaas, kruidenpaneermeel
-
Pittige champignonsaus met rijst
Categorie: Hoofdgerecht
10 min
Ingredienten: 250 gram champignons, 2 eetl olie (zonnebloem of arachide), 150 gr hamreepjes, 1 pakje Mon Chou á 100 gr, 4 - 6 eetl.chilisaus (evt.zoete), zout +peper, 1 banaan.
-
Aardappel-broccolisoep
Categorie: Hoofdgerecht, met Groente
15 min
Ingredienten: 500 g broccoli, plantaardige olie voor het invetten, 2 uien, fijngehakt, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 2 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, 750 g aardappels, in blokjes, 2 blokjes kippenbouillon, 3,75 dL magere m...
-
Pittige preischotel met verse worst
Categorie: Hoofdgerecht
25 min
Ingredienten: 4 sausijsjes, peper en zout, wokolie, 2 teentjes knoflook, 1500 g prei, 2 tl. sambal oelek, 2 el. ketjap, 100 g grof gehakte pinda's
-
Basisrecept Römertopf
Categorie: Hoofdgerecht
120 min
Ingredienten: kip-runds-of varkensvlees- 500gr. in brokjes, 2 knoflooktenen, 2 uien, 6 aardappelen of 4 kopjes rijst, div. groenten : boontjes en/of worteltjes en/of prei, olie, bouillon voor rijst of een kopje voor de aardappelen., 2...
-
bruine bonen schotel met spek
Categorie: Groenten, Hoofdgerecht
20 min
Ingredienten: 400gr. aardappelen,geschild en in kleine blokjes, zout en peper ( of goudbouillon ), 1 ui-2 tenen knoflook, 200gr. gerookte spekblokjes, 1 groot blik bruine bonen of capucijners of kidneybeans, afgespoeld en uitgelekt (5...
-
Vis in de Römertopf
Categorie: Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
120 min
Ingredienten: 6 aardappelen, 1 broccoli , klein, 250 gram verse vis, 1 appel, viskruiden, citroensap, theelepel kerriepoeder, theelepel paprikapoeder, scheutje olie, klontjes boter, 1 ui, 2 knoflooktenen
-
Kruidige, gegrilde victoriabaarsfilet
Categorie: Hoofdgerecht, Vis, schaal- en schelpdieren
8 min
Ingredienten: - 450 gram victoriabaarsfilet (vers), - 2 el olijfolie, - 1 el milde currypasta (Patak's)
-
Gemak in een braadzak
Categorie: Hoofdgerecht
60 min
Een gemakkelijk en gezond recept, ideaal!
Ingredienten: Kipfilet, Aubergine, Punt paprika, Kastanje champignons, Rode ui, Rode peper, Knoflook, Snoeptomaatjes, Krieltjes (voorgekookt), Komijnzaad, Koriander (gemalen), Tijm, Kipkruiden (pikant), Peper, Zout
-
Sperziebonen en kapucijners met satésaus
Categorie: Hoofdgerecht, Groenten
30 min
Ingredienten: 500 g sperziebonen vers, 1 groot blik of een grote pot kapucijners, 2 middelgrote uien, 500 g rundergehakt, 400 g zilvervliesrijst, 1 of 2 teentjes knoflook, 1 blikje tomatenpuree
-
Griekse maaltijdsalade van Project Gezond met feta, tonijn en olijf.
Categorie: Hoofdgerecht, Overig, Vis, schaal- en schelpdieren
30 min
Met deze maaltijd waan je je weer in de Griekse sferen.
Gezond, smaakvol en voedzaam ,snel klaar en slechts 465 Kcal. Deze
salade is uitermate geschikt om a...
Ingredienten: 200 gr ijsbergsla , 300 gr aardappelblokjes , 200 gr tonijn (blikje, op water) uitgelekt en verkruimeld, 60 gr feta in blokjes , 60 gr olijven gehalveerd ( Ik had groene en zwarte), halve rode ui in dunne reepjes, 1 tomaat...
-
Lamsragout met vijgen
Categorie: Hoofdgerecht
30 min
Ingredienten: - 100g lamsvlees, - 1 teentje knoflook, - Stukje gember, - Onbehandelde sinaasappel, - 75g gedroogde vijgen, - Kleine aubergine, - 50g basmatirijst, - 2 eetlepels olijfolie, - Kaneelpoeder, - Peper, - Zout
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes