KookJij

Fricandellencarpaccio

Een heerlijk fricandellencarpaccio recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: pierre wind
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fricandellencarpaccio te bereiden

Snijdt per persoonflinterdunne plakjes, over de lengte, van een frikadel die eerst in de frituur is geweest, en dan koud is geworden. Het beste geschiedt dit met een snijmachine of dunschiller (dan moet ie goed koud zijn). Leg van tweederde van de hoeveelheid plakjes een matje op het bord: eerst plakje in de lengte, dan plakje overdwars, dan weer overdwars, etc. Totdat het bord bedekt is. Maak van de overig overgebleven plakjes een roos en prik in de onderkant een cocktailprikkertje(dan valt de roos niet uit elkaar). Strooi over het oppervlak naar smaak verse geraspte Parmezaanse kaas, gescheurde blaadjes basilicum, druppels olijfolie, gesnipperde sjalot en gebruinde pijnboompitten. Leg in het midden een plakje sla met daarop de roos van vlees. Voor de liefhebber kun je apart er mayo en ketchup bij serveren, maar voor mij hoeft dat niet. Serveer er apart voldoende toast bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

oliver

oliver zegt:
het is niet te eten .maak niet uit of het door een top kok komt of niet .
het is een mening en kan je niks aan veranderen
enilorac

enilorac zegt:
Dit recept is van "topkok" Pierre Wind, en alleen geplaatst door mevr. Geurts . . . .Dus eerst lezen en dan met kritiek komen . . . . Of niets zeggen en wegklikken . . .