Recept
« Terug naar recepten
Fricandellencarpaccio
PT10M
Fricandellencarpaccio
Een heerlijk fricandellencarpaccio recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
pierre wind
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fricandellencarpaccio te bereiden
Snijdt per persoonflinterdunne plakjes, over de lengte, van een frikadel die eerst in de frituur is geweest, en dan koud is geworden. Het beste geschiedt dit met een snijmachine of dunschiller (dan moet ie goed koud zijn). Leg van tweederde van de hoeveelheid plakjes een matje op het bord: eerst plakje in de lengte, dan plakje overdwars, dan weer overdwars, etc. Totdat het bord bedekt is. Maak van de overig overgebleven plakjes een roos en prik in de onderkant een cocktailprikkertje(dan valt de roos niet uit elkaar). Strooi over het oppervlak naar smaak verse geraspte Parmezaanse kaas, gescheurde blaadjes basilicum, druppels olijfolie, gesnipperde sjalot en gebruinde pijnboompitten. Leg in het midden een plakje sla met daarop de roos van vlees. Voor de liefhebber kun je apart er mayo en ketchup bij serveren, maar voor mij hoeft dat niet. Serveer er apart voldoende toast bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
enilorac zegt:
oliver zegt:
het is een mening en kan je niks aan veranderen