-
Het echte Brabantse worstenbroodje
Categorie: Warm, Warm
150 min
Authentiek recept om de echte Brabantse worstenbroodjes zelf te maken.
Ingredienten: Deeg:, 1 kg bloem, 2 pakjes droge gist (15 gram), 10 gram zout, 10 gram suiker, 125 gram boter, 2 eieren, ± 4 dl lauw-warm water of melk, Voor het vlees-vulsel:, 1500 gram gehakt, (1000 gram varkens- en 500 rundergehakt)...
-
Corn on the cob (maïs aan de kolf)
Categorie: Groenten
30 min
Ingredienten: 2 zoete maïskolven per persoon,, boter,, zout.
-
Scalloped potatoes with onions
Categorie: Groenten
30 min
Ingredienten: 5 grote aardappelen dun gesneden,, 125 gram uien in dobbelsteen,, 45 gram boter,, 30 gram meel,, 400 ml kippenbouillon,, 2 eetlepels mayonaise,, 3/4 theelepel zout,, 1/8 theelepel gemalen zwarte peper,, wat paprikapoeder...
-
Slowcooker ribs
Categorie: Vlees, Vlees
60 min
Ingredienten: Ingrediënten:, 2 kg varkensribjes,, 60 gram boter,, 3 eetlepels olijfolie,, 500 ml bbq sauce,, 3 eetlepels keukenstroop,, 3 eetlepels azijn,, 2 theelepel zout,, ½ theelepel zwarte gemalen peper,, 1½ eetlepel sojasaus,, 7...
-
Varkenshaas medailles met gecarameliseerde uien
Categorie: Vlees
40 min
Ingredienten: 500 gram varkenshaas,, 2 el appel-cider azijn,, 3/4 tl. rozemarijn of salie,, 1/2 tl. zout,, 1/4 tl. gemalen zwarte peper,, 15 gram boter,, 1 el. lichte olijfolie,, 1 grote ui in middelmatige strips gesneden,, 2 appels,...
-
Nonnevotten
Categorie: Gebak
60 min
Ingredienten: 500 gram bloem,, 50 gram verse gist,, 35 gram witte basterdsuiker,, 60 gram boter,, 2½ dl melk,, 5 gram zout,, frituurvet, ¼ reuzel en ¾ olie., Voor de afwerking:, kristalsuiker,, kaneel.
-
Appelbollen
Categorie: Gebak, Warm
60 min
Ingredienten: 6 Gala appels, 6 x 65 gram korstdeeg, 1 ei, 1 el room, 6 mespunten boter, 60 gram bruine basterdsuiker, 5 gram kaneel, 200 gram suiker (liefst grofkorrelig)
-
Plosse moppen
Categorie: Gebak
50 min
Ingredienten: bloem, koude boter, suiker, bruine basterd suiker, kaneel, ½ theelepel zout
-
Appelvlaai uit eigen keuken
Categorie: Gebak
90 min
Ingredienten: Ingrediënten voor het deeg:, 180 gram bloem,, 60 gram ongezouten boter,, 75 gram varkensvet,, ½ theelepel zout,, 3 eetlepels ijswater., Voor de vulling:, 8 zure appels ,, 120 gram ongezouten boter,, 25 gram bloem,, 60 ml...
-
Moeke`s hachee
Categorie: Stoofschotels, Stoofschotels
240 min
Ingredienten: Ingrediënten:, 500 gram runderlappen,, 1½ liter water,, 1 takje lavas,, 100 gram prei,, 2 uien,, 2 laurierblaadjes,, 50 gram boter,, 1 snee peperkoek ± 1½ cm dik,, 1 kruidenbuiltje,, 1 biefbouillon blokje,, 1 eetlepel ma...
-
Appel met speculaas
Categorie: Nagerecht
5 min
Ingredienten: 1 red delicious of een Gala appel., 3 speculaasjes van de Ruiter 'het gouden speculaasje'.
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Roerbak prei met Kerrie
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Roerbak prei met Kerrie
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Indische Hachee
Gebruiker: Petra Wiggers