-
Provençaalse zalm
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Ovenschotels
25 min
Zalm, tomaat en geitenkaas een perfecte combinatie!
Ingredienten: 4 zalmhaasfilet, zonder vel (à 150 g), 2 el olijfolie, zout, versgemalen peper, 2 tl Provençaalse kruiden, 2 bakjes cherry trostomaten (à 300 gram), 100 gram zachte geitenkaas zonder korst, 4 tl honing, 4 takjes basilicu...
-
Ouderwetse Hachee
Categorie: Vlees
240 min
Ingredienten: 500 gr. hacheevlees of runderlappen (op kamertemperatuur), 500 gr. uien, 2 tl. rietsuiker, 2 eetl. bloem, 5 dl. runderbouillon van tablet, 1 flesje leffe bruin of bruin bier, 2 blaadjes laurier, 2 kruidnagels, 100 gr. ma...
-
Witte bonen in tomatensaus met rijst
Categorie: Rijst
30 min
Ingredienten: 1 potje witte bonen in tomatensaus (Hak zijn het lekkerst)., 1 ui, 1 teentje knoflook, 1/2 blikje champignons (liever verse), 1 speekburger (hier kom ik nog op terug), provencaalse kruiden, olijfolie
-
Gestoofd rundvlees uit de Römertopf
Categorie: Ovenschotels
130 min
Ingredienten: 500 gram rundvlees (van de schouder), mosterd, bosje soepgroenten (of uit de diepvries), 1 ui, 2 tomaten, 100 gramr champignons, 1 dl rode wijn, 20 gram boter
-
Snelle ragout met varkenshaas en champignons
Categorie: Vlees
30 min
Ingredienten: 250 gram varkenshaas, 100 gram champignons, 1 vleesbouillonblokje, 40 gram margarine, 40 gram bloem, 1 ui +1 eetl.margarine, peper en zout uit de molen, tijm vers of gedroogd, 8 plakjes bladerdeeg ontdooid, 1 ei losgeklo...
-
Varkenslapje op Oma's wijze
Categorie: Vlees
180 min
Gewone varkenslapjes gebruiken, geen karbonades. Een heel oud recept maar wel heerlijk.
Ingredienten: 2 varkenslapjes (geen karbonades), 5 kleine sjalotjes geschild en in tweeën snijden, 50 gr. margarine + 1 flinke scheut olie mag olijf of arachide zijn, 250 ml. bouillon van 1/2 bouillonblokje, peper en zout
-
Kabeljauw uit de römertopf
Categorie: Ovenschotels
50 min
Gewoon een erg makkelijk recept wat je zeker eens moet maken. Laat weten wat je ervan vindt.
Ingredienten: 300 gram kabeljauw (mag uit de vriezer zijn), 250 gram Italiaanse roerbakgroenten, 1 grote ui (grof gesneden), 125 gram champignons in plakjes, Zwarte peper uit de molen , Zout, 1 eetlepel kerrie ( ik had javaanse), citr...
-
Kippendijen in pittige saus
Categorie: Gevogelte
30 min
Kippendij is net iets malser dan filet.
Ingredienten: 4 kippendijen, 1 gele paprika, 125 gram champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, ½ rood pepertje fijn gesneden zonder zaadjes of als je pittiger wilt helemaal erin, 1 flinke kneep tomatenpuree of 1 kl. blikje, 1 blikje tom...
-
Gewokte Chinese kool
Categorie: Groenten
20 min
Ik heb een simpele Chinese kool toch een beetje bewerkt met best wel een leuk resultaat.
Ingredienten: 1 chinese kool, ½ bakje of 6 grote champignons in plakjes, 125 gram spekreepjes grof gesnipperd, 2 uien, 1 teentje knoflook gesnipperd, zwarte peper uit de molen, 1 eetlepel kerriepoeder, zonnebloemolie
-
Zalm met kruidenkaas in bladerdeeg
Categorie: Warm
40 min
Ingredienten: verse zalm voor 2 personen, 2 plakjes bladerdeeg, 1 pakje AH kruidenkaas, peper en zout uit de molen, 1 ei losgeklopt., olijfolie
-
Zalm op een tomatenbedje uit de magnetron
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
10 min
Ingredienten: 2 vleestomaten, 2 moten verse zalm van 200 gram p.p, 1 appel, 1 augurk, 1 ui, 1 tl. kappertjes, zout en peper uit de molen, paprikapoeder, 1 el. citroensap, 1 el. cognac , 4 el. droge witte wijn, 1 el. boter, 2 th.l dil...
-
Gehaktbrood gevuld met kruidenmonchou
Categorie: Vlees
60 min
Een simpel maar lekker gerecht.
Ingredienten: 500 gram gemengd gehakt(rundergehakt wordt te droog in de oven), 1/2 ui of sjalot, 1 eidooier, 1 flinke theelepel paprikapoeder (mag pikant of gerookt zijn), 1 eetlepel worchestersaus, Zwarte peper uit de molen, zout naa...
-
Gerookte forelmousse
Categorie: Koud
20 min
Heerlijke forelmousse
Ingredienten: 1 pakje gerookte forelfilet, 125 gram crème fraiche, 1 komkommer, peperkorrels, gedroogde of liever verse dille, citroensap vers of uit een knijpflesje
-
Prei/Kaas soep
Categorie: met Zuivel
30 min
Ik kwam dit recept ergens tegen maar heb er mijn eigen draai aangeven. Een lekkere romige soep met een eigen gebakken kaasbladerdeegplak erbij.
Ingredienten: flinke prei, grote ui, teentje knoflook, groentenbouiillon, room, aardappel, zout en zwarte peper uit de molen, olijfolie, lente/bosui, roomkaas met knoflook of een andere smaak, bladerdeeg voor hartige taart, ei, parmez...
-
Vis met prei, bleekselderij en tomaat uit de oven
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
60 min
Weer een lekker simpel gerecht.
Ingredienten: 2 stukjes witvis, ik had diepvries (ontdooid) maar vers is natuurlijk lekkerder van 100 gram, 2 preien, 4 dunne stengeltjes bleekselderij (deze had ik nog liggen en de binnenste stengels had ik over), 2 trostomaten, 2 sj...
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes