-
Javaans spek
Categorie: Vlees
90 min
Een heerlijk, Oosters gerecht. Serveer met rijst en een frisse komkommer-tomaat salade, een heerlijke combinatie!
Ingredienten: 1 eetlepel Sambal Oelek, 1 eetlepel Kerrie Djawa, 3 eetlepels Ketjap Manis, 1 eetlepel Gula Djawa (of: bruine basterdsuiker), 500 gram Speklappen zonder zwoerd, 2 Uien, Sla-olie, Peterselie, Extra: zilvervliesrijst, Kom...
-
Yoghurt-gemberijs met mango en peperkaramel
Categorie: Coupes, Koud
30 min
Een heerlijk en gezond nagerecht! Tip: je kunt i.p.v. de verse gember ook wat gembersiroop gebruiken, suiker hoef je dan niet meer toe te voegen.
Ingredienten: een flink stuk verse gemberwortel, 100 g poedersuiker, 500 g Turkse yoghurt, 200 g rietsuiker, 1 tl grof gemalen zwarte peper, 2 rijpe mango’s, water
-
Ananas, mango, basilicum en chocolade puur dessert
Categorie: Gerechten
30 min
Ingredienten: Beslag voor warme vloeibare chocoladetaartjes: 4 eieren, 140 gram suiker, 140 gram bloem, 20 gram cacaopoeder, 180 gram couverture 70% / melk chocolade, 180 gram boter, Mousse van basilicum: 2 dl room, 2 bosjes basilicum...
-
Afrikaanse zoete linzenstoof
Categorie: Vegetarisch, Stoofschotels
60 min
Een overheerlijk zoet en vegetarisch gerecht, ook zeer geschikt als je bezoek krijgt met kinderen!
Ingredienten: 400g Linzen, 4 kleine bananen (zo onrijp mogelijk), 40g pinda’s, 5 middelgrote Aardappels, 4 Tomaten, Halve liter Groentebouillon, Bloem, 1 theelepel Bakpoeder, 1 Ei, Peper en Zout, Olijfolie
-
Savarin van pure chocolade
Categorie: Coupes, Koud
30 min
Een heerlijk nagerecht met ijs, banaan en pure chocolade. Wie is dáár nu niet dol op?
Ingredienten: Savarin:250 g pure chocolade, 225 g eiwit, 50 g suiker, 100 g boter, 100 g eidooier, Rum karamel:300 g suiker, 100 g glucose, 65 g water, 300 g bruine rum, 4 bananen, Vanille roomijs: 2 eieren, 60 g eidooier, 75 g suiker...
-
Pesche ripiene al forno
Categorie: Koud, Warm
55 min
Serveer de perziken lauwwarm met een bolletje roomijs, voor de liefhebber mag er nog een toefje slagroom op.
Ingredienten: 2 middelgrote, rijpe perziken, 35 gr. amandelen, 4 amaretti (Italiaanse bitterkoekjes), 1 4-granen eidooier, 25 gr. honing, 25 gr. rietsuiker, 1 theelepel grappa, boter, Roomijs
-
Tongfilets met eekhoorntjesbrood en witte wijnsaus
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
45 min
Tip: De beste tijd van het jaar voor tong is van eind september tot januari, daarna kunt u het beste voor een alternatief kiezen. Bijvoorbeeld zalm of snoe...
Ingredienten: Tongfilets: 8 tongfilets van tongen van 500 à 600 g, 2 Elstar appels, Paddenstoelen: Eekhoorntjesbrood, ca 200 à 300 g – schoon geborsteld en gedroogd, 1 gehakt sjalotje, 1 fijn gewreven teentje knoflook, olijfolie, zout...
-
Gerookte kippendijen met pompoenchutney
Categorie: Gevogelte
45 min
Serveertip: Eerst een grote schep chutney op het bord, daarop de (gesneden) kippendijen. Bovenop de dijen een bolletje crème fraîche gemengd...
Ingredienten: Chutney: 400 gram pompoenvlees in kleine blokjes gesneden,2 bakjes cherrytomaatjes,2 uitjes gesnipperd, 2 teentjes knoflook fijn gesneden, 2 sinaasappels, 2 dl witte wijnazijn, 4 dl water, 1/2 Spaanse chilipeper fijn ges...
-
Oosterse Sperziebonen
Categorie: Groenten
45 min
Tip: Doe geen deksel op de pan en laat de boontjes niet te lang in de ketjap anders verliezen ze de mooie groene kleur.
Ingredienten: 1000 gram haricots verts (blik) of evt. sperzieboontjes, 10 dl groentebouillon, 2 teentjes knoflook, 2 sjalotten, 200 gr. tofu, plantaardige olie, gemalen koriander, cayennepeper, kurkuma, zout naar smaak, 3 eetlepels Ke...
-
Chocolademousse met koffie chocolade lolly
Categorie: Koud
30 min
En lekker nagerecht met chocolade mousse, geserveerd met energie reepjes.
Ingredienten: Hangop:0,5 liter verse yoghurt, 1 el poedersuiker, 1 mespuntje vanillestokje, Chocolade lolly: 20 g poedersuiker, 20 g cacao, 75 g roomboter, gehakte walnoten en pistachenoten, 75 g pure chocolade, Chocolade mousse: 1 el...
-
Smeuïge Dadelcake met crème fraîche
Categorie: Koud, Cake
30 min
De cake even laten afkoelen, serveer met een dot crème fraîche.
Ingredienten: 200 g gemengd gedroogd fruit (o.a. sultanarozijnen, rozijnen, pruimen, krenten), 150 g in kleine stukjes gehakte dadels 150 g boter, 150 ml water, 1 blik gecondenseerde melk, 75 g patent bloem, 75 g volkoren Bloem, ½ tl...
-
Gepocheerde kemperhoen met ravioli van soepgroenten
Categorie: Bijgerechten
45 min
Ingredienten: 4 Kemperhoenfilets, 16 dl bouillon, druivenpitolie, cherryazijn, sojasaus, hazelnootolie, 40g peterselie, 40g selderij, 40g lavas, 1 wortel, 1 knolselderij, 1 prei, 8 champignons, Bospeen, haricots verts, snijbonen, past...
-
Fruitbrochettes met chocoladesaus
Categorie: Koud, Warm
45 min
Een heerlijk "fruitig" nagerecht overgoten met warme, pure, chocoladesaus.
Ingredienten: 2 bananen, 2 pure chocoladerepen à 100 gr per reep, 2 sinaasappels, Eventueel Grand Marnier, poedersuiker en chilipeper, Serveersuggesties: flensjes of roomijs
-
Pittige bonenchilli
Categorie: Gerechten, Vegetarisch
50 min
Ingredienten: 1 Ui, 1 Wortel, 1 stengel Bleekselderij, 1 rode Paprika, 1 teentje Knoflook, Olijfolie, Gedroogde specerijen en kruiden: Chilipoeder, Komijn, Oregano, 750 ml Groentebouillon (of water), 1 blikje (450 gr.) gepelde Tomaten...
-
Chocoladetaart met aardbeien
Categorie: Gerechten, Taarten
60 min
Ingredienten: 225 gram biologische boter, 200 gram Fair Trade Original chocolade puur, in stukjes, 6 scharrel 4-granen big Kwetters eieren, gesplitst, 200 gram fijne witte basterdsuiker, Poedersuiker om de taart de bestuiven, Serveer...
Recept: Quiche met champignons, spek en ui
Recept: Ovenschotel witte kool Indonesisch gekruid
Recept: Ovenschotel witte kool Indonesisch gekruid
Recept: Birria Taco's met de Birria Bomb
Recept: Tajine: konijn bedwelmd in een romig sausje
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Rundvleesgoulash met port en balsamico
Recept: Rundvleesgoulash met port en balsamico
Gebruiker: Matthea Zandstra
Recept: Servische bonensoep met rundvlees
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Appeltaartjam
Recept: Appeltaartjam
Recept: Appeltaartjam
Recept: Gemarineerde kipfilet met gebakken rijst spitskool prei en mangochutney