-
Gerookte kippendijen met pompoenchutney
Categorie: Gevogelte
45 min
Serveertip: Eerst een grote schep chutney op het bord, daarop de (gesneden) kippendijen. Bovenop de dijen een bolletje crème fraîche gemengd...
Ingredienten: Chutney: 400 gram pompoenvlees in kleine blokjes gesneden,2 bakjes cherrytomaatjes,2 uitjes gesnipperd, 2 teentjes knoflook fijn gesneden, 2 sinaasappels, 2 dl witte wijnazijn, 4 dl water, 1/2 Spaanse chilipeper fijn ges...
-
Yoghurt-gemberijs met mango en peperkaramel
Categorie: Coupes, Koud
30 min
Een heerlijk en gezond nagerecht! Tip: je kunt i.p.v. de verse gember ook wat gembersiroop gebruiken, suiker hoef je dan niet meer toe te voegen.
Ingredienten: een flink stuk verse gemberwortel, 100 g poedersuiker, 500 g Turkse yoghurt, 200 g rietsuiker, 1 tl grof gemalen zwarte peper, 2 rijpe mango’s, water
-
Javaans spek
Categorie: Vlees
90 min
Een heerlijk, Oosters gerecht. Serveer met rijst en een frisse komkommer-tomaat salade, een heerlijke combinatie!
Ingredienten: 1 eetlepel Sambal Oelek, 1 eetlepel Kerrie Djawa, 3 eetlepels Ketjap Manis, 1 eetlepel Gula Djawa (of: bruine basterdsuiker), 500 gram Speklappen zonder zwoerd, 2 Uien, Sla-olie, Peterselie, Extra: zilvervliesrijst, Kom...
-
Ananas, mango, basilicum en chocolade puur dessert
Categorie: Gerechten
30 min
Ingredienten: Beslag voor warme vloeibare chocoladetaartjes: 4 eieren, 140 gram suiker, 140 gram bloem, 20 gram cacaopoeder, 180 gram couverture 70% / melk chocolade, 180 gram boter, Mousse van basilicum: 2 dl room, 2 bosjes basilicum...
-
Kwartel op Peking wijze
Categorie: Gevogelte
30 min
Serveertip: Smeer de flensjes in met de hoisin saus, leg het groentemengsel in de flensjes en maak er een buideltje van. Dresseer de kwartel op de borden e...
Ingredienten: Kwartels: , 4 panklare boerderij kwartels, Hoisin saus (verkrijgbaar bij de toko), Fivespice poeder, Maltose (verkrijgbaar bij de toko), Flensjes (8 stuks):, 2 dl melk, 250 g bloem, 1 ei, peper en zout, ...
-
Pittige bonenchilli
Categorie: Gerechten, Vegetarisch
50 min
Ingredienten: 1 Ui, 1 Wortel, 1 stengel Bleekselderij, 1 rode Paprika, 1 teentje Knoflook, Olijfolie, Gedroogde specerijen en kruiden: Chilipoeder, Komijn, Oregano, 750 ml Groentebouillon (of water), 1 blikje (450 gr.) gepelde Tomaten...
-
Bananentaart met caramel en rozemarijn
Categorie: Taarten, Koud
60 min
Een overheerlijke bananentaart, heerlijk als nagerecht of gewoon als er iets te vieren valt.
Ingredienten: Deeg: , 200 gram bloem, 100 gram zelfrijzend bakmeel, 200 gram roomboter op kamertemperatuur, 100 gram rietsuiker, 2 4-graneneidooiers (eiwitten worden niet gebruikt), Caramel: , 50 gr roomboter, 200 gr v...
-
Savarin van pure chocolade
Categorie: Coupes, Koud
30 min
Een heerlijk nagerecht met ijs, banaan en pure chocolade. Wie is dáár nu niet dol op?
Ingredienten: Savarin:250 g pure chocolade, 225 g eiwit, 50 g suiker, 100 g boter, 100 g eidooier, Rum karamel:300 g suiker, 100 g glucose, 65 g water, 300 g bruine rum, 4 bananen, Vanille roomijs: 2 eieren, 60 g eidooier, 75 g suiker...
-
Smeuïge Dadelcake met crème fraîche
Categorie: Koud, Cake
30 min
De cake even laten afkoelen, serveer met een dot crème fraîche.
Ingredienten: 200 g gemengd gedroogd fruit (o.a. sultanarozijnen, rozijnen, pruimen, krenten), 150 g in kleine stukjes gehakte dadels 150 g boter, 150 ml water, 1 blik gecondenseerde melk, 75 g patent bloem, 75 g volkoren Bloem, ½ tl...
-
Pesche ripiene al forno
Categorie: Koud, Warm
55 min
Serveer de perziken lauwwarm met een bolletje roomijs, voor de liefhebber mag er nog een toefje slagroom op.
Ingredienten: 2 middelgrote, rijpe perziken, 35 gr. amandelen, 4 amaretti (Italiaanse bitterkoekjes), 1 4-granen eidooier, 25 gr. honing, 25 gr. rietsuiker, 1 theelepel grappa, boter, Roomijs
-
Afrikaanse zoete linzenstoof
Categorie: Vegetarisch, Stoofschotels
60 min
Een overheerlijk zoet en vegetarisch gerecht, ook zeer geschikt als je bezoek krijgt met kinderen!
Ingredienten: 400g Linzen, 4 kleine bananen (zo onrijp mogelijk), 40g pinda’s, 5 middelgrote Aardappels, 4 Tomaten, Halve liter Groentebouillon, Bloem, 1 theelepel Bakpoeder, 1 Ei, Peper en Zout, Olijfolie
-
Kabeljauw en King’s krab met gember
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
45 min
Eet smakelijk! Dat doe je het beste als je de smaken (willekeurig) door elkaar eet, dus eerst een hap kabeljauw, dan crème, bonen, etc.
Ingredienten: Noordzee Kabeljauw (ong. 600 gram), een flink stuk verse gemberwortel, 1 Flespompoen, King’s krab (4 scharen, poeder van de schaal van de King’s krab, 250 gram Witte bonen, 2 sjalotjes, bouillon van gevogelte, blaadjes W...
-
Semifreddo con rum
Categorie: Koud, Gebak
45 min
Heerlijk als nagerecht of traktatie. (niet geschikt voor kinderen vanwege de rum)
Ingredienten: 150 g amaretti (Italiaanse bitterkoekjes), 3 eieren, 75 g rietsuiker, 250 g mascarpone, 1 kopje loeisterke koffie snelfiltermaling (mag ook decafé zijn), afgekoeld, 1 borrelglaasje rum, cacao
-
Dronken peer
Categorie: Koud, Warm
45 min
Ingredienten: 6 Doyenne de comice peren, geschild, 1 Oké sinaasappel, schoon geboend, 175 g van Gilse ruwe rietsuiker, 2 kaneelstokjes, 1 fles Fair Trade Original Goue Vallei Classique Rouge
-
Chocoladetaart met aardbeien
Categorie: Gerechten, Taarten
60 min
Ingredienten: 225 gram biologische boter, 200 gram Fair Trade Original chocolade puur, in stukjes, 6 scharrel 4-granen big Kwetters eieren, gesplitst, 200 gram fijne witte basterdsuiker, Poedersuiker om de taart de bestuiven, Serveer...
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Roerbak prei met Kerrie
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Roerbak prei met Kerrie
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Indische Hachee
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Quiche met champignons, spek en ui
Recept: Quiche met champignons, spek en ui
Recept: Ovenschotel witte kool Indonesisch gekruid
Recept: Ovenschotel witte kool Indonesisch gekruid
Recept: Birria Taco's met de Birria Bomb
Recept: Tajine: konijn bedwelmd in een romig sausje