-
Hete kip (heerlijk pittig gerecht)
Categorie: Gevogelte
150 min
Recept voor Hete kip, een heerlijk pittig kipgerecht.
Ingredienten: 8 á 10 kipdrumsticks of kipbraadsticks, 1 klein flesje ketjap (zoet), 1 Spaanse peper (klein gesneden zonder zaadjes), 2 flinke el sambal, 1,5 pond uien grof gesneden
-
Kippen-champignon ragout
Categorie: Gevogelte
45 min
Ingredienten: 500 gr. kipfilet, 1 grote ui in blokjes, 1 doos champignons in schijfjes, 2 glazen melk, 100 gr. patentbloem, 100 gr. boter, 4 bouillonblokjes, (2 glazen boullion bewaren van de kipfilet)
-
Indiase gebakken aardappelen
Categorie: Aardappels
20 min
Ingredienten: 6 grote aardappels, geschild en in blokken, 4 tomaten, in vieren gesneden, 1 teentje knoflook, gehakt, 1 el. gehakte verse gember, 2 tl. mosterdzaad, halve tl. komijn, 2 tl. kurkuma, 2 tl. garam masala (of kerriepoeder),...
-
Schuimtaart (bevroren)
Categorie: Taarten, Verjaardag
15 min
Ingredienten: 2 pakken schuimkoekjes, 1 pak Klopklop, 1 halve liter slagroom, nootjes
-
Aspergesoep met lenteui
Categorie: met Vlees
45 min
Ingredienten: 1 kg. asperges, ± 200 gehakt (of kant en klare soep gehaktballetjes), 75 gram bloem, 50 gram boter, Bosje lenteui, 4 bouillon blokjes, Zout & Peper, 1 eetlepel suiker
-
Baby Spek (Makkelijk Indisch)
Categorie: Vlees
75 min
Ingredienten: Minimaal 1 kg magere speklappen (zonder zwoerd), 5 eetlepels ketjap, 5 tomaten in partjes, kopje water (op gevoel), 4 uien gesnipperd (bakken en apart houden, als laatste toevoegen), Naar smaak: peper (extra veel), suike...
-
Gegrilde groentesalade
Categorie: Groenten, Vegetarisch
45 min
Ingredienten: ** Gegrilde groentesalade:, 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika, 1 courgette, 1 aubergine, 1 middelgrote rode ui of 2 kleinere, 4 tenen knoflook, olijfolie, zout/peper, 1 zak 75/100 gram rucola sla (of andere sla die je l...
-
Soto eieren
Categorie: Overig, Koud
15 min
Ingredienten: Boemboe Soto (zakje, ik neem meestal die van het merk Toko Lien)., 10 Eieren (naar gelang het aantal eters), 2 uien, 0,5 liter bouillon van 2 tot 4 maggie blokjes
-
Stroganoffsaus (zacht en romig)
Categorie: Warm, Sauzen
15 min
Ingredienten: 3 rode paprika's, 1 doos champignons, 2 uien, 1,5 blikje tomatenpuree, 1 kopje tomatenketchup, scheut ketjap (2 eetlepels), 1 grote beker slagroom (niet kloppen), naar smaak suiker toevoegen (3 eetlepels)
-
Andijvie ovenschotel
Categorie: Ovenschotels
60 min
Ingredienten: 2 zakken gesneden andijvie van elk 400 gram, 300 gram rundergehakt, aardappelpuree (kant en klaar of zelfgemaakt), 150 gram geraspte belegen kaas
-
Witlofstampot
Categorie: Stamppot
45 min
Ingredienten: 500 grwitlof, 1 kilo aardappels voor de puree of, 1 pakje aardappelpuree, 3 stengels osui, 250 gr. feta, 1 afgestreken el. honing, 125 ml. halfvolle melk[warm], 2 el. olijfolie, nootmuskaat, peper en zout, citroensap, na...
-
Verse tonijntartaar (voorgerecht)
Categorie: Koud
10 min
Ingredienten: verse tonijn à 125 gram in kleine blokjes, theelepel sojasaus ( geen ketjap dat is te zoet ), 1 theelepel citroen/ limoen sap, gemalen (molen) chilivlokken, 2 bosuitjes, fijngesneden
-
Wraps met gerookte kip
Categorie: Koud, Koud
5 min
Ingredienten: wraps, bosuitjes, alfalfa (bakje te koop op de groenteafdeling), gerookte kip, hot chili saus
-
Kruidkoek
Categorie: Cake
15 min
Ingredienten: 500 gr, zelfrijzend bakmeel, 350 gr, bruine suiker, 2 lepels kaneel, 4 lepels koekkruiden, 4 dl, melk, Naar keuze 250 gr, dadels, rozijnen, studentenhaver, pruimen, tuti fruti,
-
Kip Kerry gerecht
Categorie: Gevogelte, Warm
30 min
Ingredienten: 2 kipfilets, 1 kleine prei in ringen gesneden, doosje champignons in schijfjes gesneden, 1 zakje Knorr Kerrysaus, Boter
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart