-
Basisrecept Römertopf
Categorie: Hoofdgerecht
120 min
Ingredienten: kip-runds-of varkensvlees- 500gr. in brokjes, 2 knoflooktenen, 2 uien, 6 aardappelen of 4 kopjes rijst, div. groenten : boontjes en/of worteltjes en/of prei, olie, bouillon voor rijst of een kopje voor de aardappelen., 2...
-
Vis in de Römertopf
Categorie: Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
120 min
Ingredienten: 6 aardappelen, 1 broccoli , klein, 250 gram verse vis, 1 appel, viskruiden, citroensap, theelepel kerriepoeder, theelepel paprikapoeder, scheutje olie, klontjes boter, 1 ui, 2 knoflooktenen
-
Goulash in de römertopf
Categorie: Hoofdgerecht, Vlees
180 min
Ingredienten: 500 gram rundvlees in blokjes, blikje tomaten of pot basilicumsaus, 3 uien gesnipperd + 3 knoflook, bakje champignons, evt 1 rode paprika, 1halve ltr. bouillon, vleeskruiden, kwart ltr. keukenroom, evt 250 gr. zilvervlie...
-
Paksoi met varkenshaas
Categorie: Wokken, Warm
30 min
Ingredienten: 1varkenshaas (of kipfilet ), 1 stronk paksoi (evt. bakje champignons ), 1 ui, 2 tenen knoflook, blikje tomatenblokjes, 1goudbouillon, scheutje chilisaus en ketjap
-
maaltijd römertopf met rundvlees, groenten- rijst
Categorie: Rijst, Hoofdgerecht
240 min
Ingredienten: 1 pond rundvlees , klein gesneden, 2 uien, blikje tomaten, 250gr rijst, 1 theel. kerrie, 1 pond soepgroenten, 1 vierde liter zure room, 6 dl bouillon, 4 tenen knoflook, Vleeskruiden of nasikruidenzakje, 3 eetl. boter
-
Zuurkool in de Römertopf
Categorie: Ovenschotels, Ovenschotels
150 min
Ingredienten: 500 gr. zuurkool, 8 aardappelen, 1 rookworst, 1 appel -blikje ananas- 2 eetlepels rozijnen, 1 ui - 2 tenen knoflook, 1 eetlepel honing, peper en zout
-
Gestoofde zuurkool met aardappelen in de Römertopf
Categorie: Hoofdgerecht, Ovenschotels
150 min
Ingredienten: 500 gram zuurkool, 500 gr.aardappelen, geschild, 1 rookworst, 125 gram gerookte spekjes, 1 ui gesneden, 2 gesn.knoflook, peper, laurier, vruchten : blikje ananas, 2 appels, eetl. rozijnen
-
bruine bonen schotel met spek
Categorie: Groenten, Hoofdgerecht
20 min
Ingredienten: 400gr. aardappelen,geschild en in kleine blokjes, zout en peper ( of goudbouillon ), 1 ui-2 tenen knoflook, 200gr. gerookte spekblokjes, 1 groot blik bruine bonen of capucijners of kidneybeans, afgespoeld en uitgelekt (5...
-
Italiaanse maaltijdsoep met pasta
Categorie: Hoofdgerecht, Warm
60 min
Ingredienten: basis ; 3 l. vocht - 2 pakjes Honig tomatensoep of naar keuze anders ; pasta 100 gr. naar keuze, blikje tomatenblokjes of tomatensap, pot tomatensaus basilicum, 1 grote ui en 4 knoflooktenen, 1 courgette, 1 bakje champig...
-
Rijst met makreelsalade
Categorie: Salades, Wild
30 min
Ingredienten: 2 kopjes gekookte zilvervliesrijst, 1 gerookte makreel van 350 gram, 200 gram diepvrieserwtjes, 2 lente-uitjes, 3 stengels bleekselderij, koriander 15 gram, yoghurtdressing naar believen
-
zuurkool in römertopf
Categorie: Hoofdgerecht, Groenten
180 min
Ingredienten: 500gr. zuurkool (met kruiden )uitgelekt, 1 kg aardappelen , half gaar gekookt( ca. 10tot 12 stuks), 1grote rookworst, 1 ui - 2 knoflooktenen, 2appels (of blikje ananas), aardappelkruiden, klontjes boter-, 2 eetl . rozij...
-
Romige spaghettisaus
Categorie: Pasta's
20 min
Ingredienten: Een makkie voor vanavond :, Romige spaghetti-saus :, 250 gr. rundergehakt, pakje roomsaus, kuipje roomkaas, potje groene pesto, 1ui, 2 tenen knoflook, goudbouillonblokje, lente ui, bakje champignons, 1 rode paprika, hand...
-
Romige weekendsoep
Categorie: Hoofdgerecht, met Groente
30 min
Ingredienten: Basis Honig gebonden soep b.v. asperge-roomsoep, groene en witte groenten: b.v. asperges-broccoli-lente-uitjes-1 prei-diepvrieserwtjes - peterselie+ selderijblaadjes -1 ui en 2 knoflooktenen (evt. gesneden champignons ),...
-
ovenschotel kabeljauw met aardappelen
Categorie: Aardappels, Vis, schaal- en schelpdieren
120 min
Ingredienten: 4 grote aardappelen, 500 gr.kabeljauwfilé, 400 gr diepvrieserwtjes, 1 grote ui-3 tenen knoflook, 2 eieren en 2 dl slagroom of keukenroom, paneermeel- roomboter -olie, viskruiden en evt peper en zout
-
Varkenshaasroerbak met groenten en roomsaus
Categorie: Vlees, Warm
30 min
Ingredienten: 1 grote varkenshaas, vleeskruiden, 250 gram champignons, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 ui en 2 tenen knoflook, 1 eetlepel mosterd, 1 zakje roomsaus, 800 gram krieltjes, voorgekookt, aardappelkruiden, chilisaus
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart