KookJij
Lees meer Lees minder

Recepten

De lekkerste zelfgemaakte recepten op een rij om je recept keuze te vergemakkelijken. Via het geavanceerde filter kan je gemakelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere; BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, dan kan je deze gemakkelijk via het filter vinden..

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

Wilmie Willemse recepten

    1. Door gebruik te maken van Aziatische kruiden krijgt deze pompoensoep een typische Aziatische touch. Ik heb verse gember gebruikt maar die is prima te verva... Ingredienten: 1 Hokkaide pompoen, 1 ui, 1 teentje knoflook, 60 gram verse gemberwortel (geraspt), 1 tl kerriepoeder, 1 tl komijn (djinten), 1 tl sambal, peper en zout, 1 koffielepel suiker, 750 ml bouillon (kippen of groente), 1 blik...
    2. Pure nostalgie. Ik weet nog dat wij vroeger thuis karnemelkse pap kregen. Wij hadden een boerderij en in de zomer kreeg je vaak, als ze de melkkruiken teru... Ingredienten: 1 liter karnemelk, 2 dl melk, 50 gram bloem, suiker naar smaak, pruimen (of rozijnen) 100 gram (Ik heb met rozijnen gemaakt omdat wij dat thuis vroeger ook altijd hadden).
    3. Bij het "biefstukkenrestaurant" Loetje kun je bij je biefstuk een hele simpele side-salade bestellen. Een soortgelijke eenvoudige salade maak ik... Ingredienten: 1 krop botersla, 3 eieren, ½ komkommer, handvol kleine tomaatjes, krokante spekjes, 1 rode ui, Dressing: - 4 eetlepel zonnebloemolie - 2 eetlepel (witte wijn)azijn - peper en zout - 1 koffielepel mosterd - 1 koffielepel...

    4. Dit gerecht is uit het boek "Happy Days met the Naked Chef" van Jamie Oliver. Zijn 4e boek en bestseller vol met ongecompliceerde gerechten waari... Ingredienten: 2 kabeljauwfilets (van +/- 225 gram per stuk), olijfolie, zeezout en zwarte peper uit de molen, 2 handenvol kerstomaatjes, gehalveerd, 1 handvol verse basilicumblaadjes, 1 bol (buffel)mozzarella, in dunne plakjes, 1 hand...
    5. Yiouvetsi is van oudsher een echt authentiek Grieks zondags gerecht. Dit gerecht heb ik wel eens tijdens een vakantie in Griekenland gegeten en al bladeren... Ingredienten: lamsbout van ongeveer 1250 tot 1500 gram, ½ citroen, sap, 125 ml olijfolie, 1 tl zoet paprikapoeder, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 4 lente uitjes, grof gehakt, 1 blik tomatenstukjes (400 gram), ½ tl gedroogde oregano, 1...
    6. Pasen en chocola zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en advocaat hoort daar ook nog eens bij. En omdat het een heerlijke combinatie is heb ik er deze v... Ingredienten: 450 gram stracciatella kwark, 250 ml slagroom, 200 ml advocaat, 200 gram chocolade chip cookies (glutenvrij), 100 gram roomboter, 6 blaadjes gelatine, 50 gram suiker
    7. Al fietsend door Het Hogeland in Groningen kwamen we langs Abrahams mosterdmakerij in Eenrum. Natuurlijk werd er gestopt en kwam ik even later met een &quo... Ingredienten: 50 gram boter, 60 gram bloem, 125 ml room, 1 liter groentebouillon, ca. 2 eetlepels Abrahams (biologische) Groninger Mosterd, Heerlijk met: spekjes, garnalen, zalm, dunne plakjes Groninger metworst, snippers oude kaas en...
    8. Zo'n salade heb ik ooit eens gegeten in een restaurant en altijd onthouden omdat het zo lekker was. Nu ik deze kaas per toeval in huis had dacht ik er aan... Ingredienten: 1 Val-Dieu kaasje, 1 zak gemengde sla (100 gram), 100 gram spekreepjes, gebakken, 1 appel, gebakken, handvol walnoten, geroosterd, handvol blauwe bessen, 2 el walnotenolie, 1 el appelstroop, 1 el appelazijn, 1 tl mosterd...

    9. Voor de daslook bladeren had ik al een aantal bestemmingen gevonden, Daslookboter, Daslookpesto, Daslooksoep en Risotto-met-groene-aspergesen- daslook. Maa... Ingredienten: handvol daslook bloemen, enkele daslook blaadjes, olijfolie of natuurazijn (hoeveelheid afhankelijk van de inhoud van de fles die je gebruikt).
    10. Dit heerlijke voorgerecht hadden wij met het Paasdiner van 2022. Op en top genieten van de verse asperges en deze verwerkt in een makkelijk en snel te make... Ingredienten: 4 witte asperges, 8 groene aspergepunten, 8 plakjes rosbief, 12 grote garnalen, geroosterde pijnboompitten, 2 lente uitjes, truffelmayonaise, peper en zout, olijfolie
    11. Als er weer volop daslook is kun je lekker variëren met dit superfood. Deze keer maakte ik er voor de afwisseling een salade mee omdat je de (fijngesn... Ingredienten: 4 stronken witlof, 4 tomaten, 3 handenvol daslook, 2 dl yoghurt, 2 tl suiker, 2-3 royale theelepels mosterd, pezo
    12. Een struik paksoi in de koelkast en meer trek in een stamppot dan in een wokschotel. Zo is deze stamppot ontstaan. Met dit herfstige weer gaat een stamppot... Ingredienten: 1 struik paksoi, ½ bosje lente ui, 1 el kerrie (curry) madras, 600 gram aardappelen (kruimig), ½ bosje koriander (of peterselie), 1 flinke tl sambal, peper en zout, flinke scheut (warme) melk, 50 gram uitgebakken spekjes...
    13. Een van de fijnste dingen van de herfst en winter vind ik dat je weer van deze heerlijke stoofpotjes op het fornuis hebt staan, waar je hele huis naar geur... Ingredienten: 800 gram rundersukade (of riblappen), 1 prei, 1 ui, 1 wortel, 2 el Zwolsche stoof (kruiden), 1 potje zilveruitjes, 4 el Balsamico azijn, 2 dl rode wijn, 6 dl runderbouillon, zonnebloemolie (of olijfolie), 150 gram roombo...

    14. Deze traybake werd vroeger gewoon 'old school' een ovenschotel genoemd. Tijden veranderen dus benamingen ook. Maakt ook niet uit en hoe je het ook noemt he... Ingredienten: 2 flinke zoete aardappels, 1 struik broccoli, 2 puntpaprika's, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, enkele takjes tijm, enkele takjes rozemarijn, peper en zout, olijfolie
    15. Aardperen is een van de vergeten groenten die je tegenwoordig weer vaker op het toneel ziet verschijnen. Andere namen die weleens worden gebruikt zijn; top... Ingredienten: 1 kg aardperen, 2 handen vol vers broodkruim, 3 handen vol vers geraspte Parmezaanse kaas, 3 dl crème fraiche (of room), 2 tenen knoflook, sap van 1 citroen, 1 handvol verse tijm (blaadjes), zout en zwarte peper uit de m...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Gele curry dumplingsoep
    Gele curry dumplingsoep Categorie Vegetarisch, met Vlees
    Gele curry dumplingsoep. De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  2. Yaki udon
    Yaki udon Categorie Vlees, Wokken
    Yaki udon. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Geroosterde knolselderij met blauwaderkaas en walnoten
    Geroosterde knolselderij met blauwaderkaas en walnoten Categorie Groenten, Vegetarisch, Kerst
    Geroosterde knolselderij met blauwaderkaas en walnoten. De bereidingstijd is circa 90 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  4. Gerookte makreel met kikkererwten salade
    Gerookte makreel met kikkererwten salade Categorie Salades, Vis, schaal- en schelpdieren, Kerst
    Gerookte makreel met kikkererwten salade. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Flammkuchen met courgette en tuinerwten
    Flammkuchen met courgette en tuinerwten Categorie Gerecht, Kerst, Warm
    Flammkuchen met courgette en tuinerwten . De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Croissant tray bake
    Croissant tray bake Categorie Low Budget, Gerecht, Kerst, Warm
    Croissant tray bake. De bereidingstijd is circa 35 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  7. Croissant tray bake
    Croissant tray bake Categorie Gerecht, Kerst
    Croissant tray bake. De bereidingstijd is circa 35 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Aziatische Pompoensoep
    Aziatische Pompoensoep Categorie met Groente
    Door gebruik te maken van Aziatische kruiden krijgt deze pompoensoep een typische Aziatische touch. Ik heb verse gember gebruikt maar die is prima te verva.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Pasta met gerookte (zalm)forel van Gordon Ramsay
    Pasta met gerookte (zalm)forel van Gordon Ramsay Categorie Pasta's, Vis, schaal- en schelpdieren
    (Zalm)forel is een zoetwatervis die behoort tot de zalmachtigen. De smaak is soms wat gronderig. Paling kan dat ook hebben, maar gerookte forel en paling v.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Salade à la Loetje
    Salade à la Loetje Categorie Salades
    Bij het "biefstukkenrestaurant" Loetje kun je bij je biefstuk een hele simpele side-salade bestellen. Een soortgelijke eenvoudige salade maak ik.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  11. Bulgaarse Gyuveche met kip
    Bulgaarse Gyuveche met kip Categorie Ovenschotels
    Dit Bulgaars gerecht is bereid in een Gyuveche (= aarden pot). Het recept heb ik van Mariyana, althans de opsomming van de ingrediënten. De hoeveelhed.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  12. Snejanka salata, Bulgaarse tzatziki
    Snejanka salata, Bulgaarse tzatziki Categorie Sauzen, Salades, Koud, Koud
    Bulgaarse variant van tzatziki, ook wel witte salade genoemd. Het grootste verschil is dat er walnoten in verwerkt zitten. Lekker bij vlees, vis of gewoon.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  13. Risotto met champignions
    Risotto met champignions Categorie Vegetarisch, Rijst
    Risotto met champignons. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  14. Zoete aardappel uit de oven met pecannoten
    Zoete aardappel uit de oven met pecannoten Categorie Warm, Vegetarisch, Kerst
    Zoete aardappel uit de oven met pecannoten. De bereidingstijd is circa 35 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  15. Rosbief bonbons met mozzarella
    Rosbief bonbons met mozzarella Categorie Koud, Koud, Kerst
    Rosbief bonbons met mozzarella. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  16. Garnalencocktail op Japanse wijze
    Garnalencocktail op Japanse wijze Categorie Amuse, Koud, Kerst, Koud
    Garnalencocktail op Japanse wijze. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  17. Mini beef wellingtons
    Mini beef wellingtons Categorie Vlees, Kerst
    Mini beef wellingtons. De bereidingstijd is circa 55 minuten en het is voor ongeveer 10 personen.
  18. Tiramisu ster
    Tiramisu ster Categorie Kerst, Koeken
    Tiramisu ster. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  19. Pastinaak truffelsoep
    Pastinaak truffelsoep Categorie met Groente, Kerst, Pastinaak
    Pastinaak truffelsoep. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  20. Aubergines uit de oven met mozzarella
    Aubergines uit de oven met mozzarella Categorie Vegetarisch
    Aubergines uit de oven met mozzarella. De bereidingstijd is circa 55 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  21. Lauwwarme rode koolsalade met gerookte eendenborst
    Lauwwarme rode koolsalade met gerookte eendenborst Categorie Kerst
    Lauwwarme rode koolsalade met gerookte eendenborst. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  22. Italiaanse piadina
    Italiaanse piadina Categorie Gebak, taart, cake en koekjes, Kerst
    Italiaanse piadina. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  23. Hartige ontbijttaartjes
    Hartige ontbijttaartjes Categorie Warm
    Hartige ontbijttaartjes. De bereidingstijd is circa 55 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  24. (Kerstklok) pannenkoeken met appel
    (Kerstklok) pannenkoeken met appel Categorie Kerst
    (Kerstklok) pannenkoeken met appel. De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  25. Quiche met kippenragout en doperwten
    Quiche met kippenragout en doperwten Categorie Gevogelte
    Quiche met kippenragout en doperwten. De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  26. Smashed potatoes van culinaire krieltjes
    Smashed potatoes van culinaire krieltjes Categorie Vlees
    Smashed potatoes van culinaire krieltjes. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  27. Fondant aardappels met truffelmayonaise
    Fondant aardappels met truffelmayonaise Categorie Groenten
    Fondant aardappels met truffelmayonaise. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  28. Paddenstoelen pompoenrisotto met vegan balletjes
    Paddenstoelen pompoenrisotto met vegan balletjes Categorie Vegetarisch
    Paddenstoelen pompoenrisotto met vegan balletjes. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  29. Ree biefstuk met rode wijnsaus en gestoofde Chinese kool en wortel met gember
    Ree biefstuk met rode wijnsaus en gestoofde Chinese kool en wortel met gember Categorie Wild
    Ree biefstuk met rode wijnsaus en gestoofde Chinese kool en wortel met gember. De bereidingstijd is circa 65 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  30. Gele curry met kabeljauw, courgette en rijst
    Gele curry met kabeljauw, courgette en rijst Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Gele curry met kabeljauw, courgette en rijst. De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  31. Traybake van kipgehaktballetjes en geroosterde wintergroenten met een frisse yoghurtdip
    Traybake van kipgehaktballetjes en geroosterde wintergroenten met een frisse yoghurtdip Categorie Hoofdgerecht
    Traybake van kipgehaktballetjes en geroosterde wintergroenten met een frisse yoghurtdip. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  32. Duitse eiernoedels met gebakken uitjes, spekjes en Emmentaler kaas
    Duitse eiernoedels met gebakken uitjes, spekjes en Emmentaler kaas Categorie Vlees
    Duitse eiernoedels met gebakken uitjes, spekjes en Emmentaler kaas. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  33. Champignon spiesjes met rijst, gewokte paksoi, avocado en pindasaus
    Champignon spiesjes met rijst, gewokte paksoi, avocado en pindasaus Categorie Vegetarisch
    Champignon spiesjes met rijst, gewokte paksoi, avocado en pindasaus. Zeer goed en erg lekker. Het is geschikt voor 4 personen en de bereidingstijd is circa 25 minuten. Het is afkomstig uit Nederland, uit de Hollandse keuken.
  34. Beenham uit de oven met grove groente en aardappelgratins
    Beenham uit de oven met grove groente en aardappelgratins Categorie Ovenschotels
    Beenham uit de oven met grove groente en aardappelgratins. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  35. Gehaktbrood met feta en orzo salade
    Gehaktbrood met feta en orzo salade Categorie Vlees
    Gehaktbrood met feta en orzo salade. De bereidingstijd is circa 65 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  36. Stoofpot met karbonade  en chorizo geserveerd met focaccia
    Stoofpot met karbonade en chorizo geserveerd met focaccia Categorie Stoofschotels
    Stoofpot met karbonade en chorizo geserveerd met focaccia. De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  37. Pastinaak pompoen stamppot met chili, pecannoten en mozzarella
    Pastinaak pompoen stamppot met chili, pecannoten en mozzarella Categorie Vegetarisch
    Pastinaak pompoen stamppot met chili, pecannoten en mozzarella. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  38. Caesarsalade met kip groene pesto
    Caesarsalade met kip groene pesto Categorie Salades
    Caesarsalade met kip groene pesto. De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  39. Paprika uit de oven gevuld met Bolognesesaus
    Paprika uit de oven gevuld met Bolognesesaus Categorie Gerechten
    Paprika uit de oven gevuld met Bolognesesaus. De bereidingstijd is circa 55 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  40. Catalaanse ovenschotel met kabeljauw
    Catalaanse ovenschotel met kabeljauw Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Catalaanse ovenschotel met kabeljauw. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  41. Rocky road kwarktaart met aardbei en chocolade eitjes
    Rocky road kwarktaart met aardbei en chocolade eitjes Categorie Pasen
    Rocky road kwarktaart met aardbei en chocolade eitjes. De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 18 personen.
  42. Traybake kipkluifjes met ovengroenten
    Traybake kipkluifjes met ovengroenten Categorie Hoofdgerecht
    Traybake kipkluifjes met ovengroenten. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  43. Hartige pannenkoeken met roerbakgroenten en chilidressing
    Hartige pannenkoeken met roerbakgroenten en chilidressing Categorie Hoofdgerecht
    Hartige pannenkoeken met roerbakgroenten en chilidressing. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  44. Amandelcroissants
    Amandelcroissants Categorie Warm
    Amandelcroissants. De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  45. Pasta Carbonara met broccoli
    Pasta Carbonara met broccoli Categorie Pasta's
    Een van mijn favo gerechten is pasta Carbonara maar omdat daar helemaal geen groente in zit maak ik er vaak nog een salade bij. Van mijn zoon hoorde ik dat.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  46. Bulgaarse Tarator (koude komkommersoep)
    Bulgaarse Tarator (koude komkommersoep) Categorie met Groente, met Zuivel, Koude
    Een echte zomerhit is deze koude komkommersoep. Wereldberoemd, deze Tarator van komkommers en yoghurt, walnoten, dille en knoflook. Deze koude zomerse soep.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  47. Koolrabi Italian pizza style
    Koolrabi Italian pizza style Categorie Groenten
    Als je de groenten van het seizoen volgt dan heb je automatisch genoeg afwisseling. Als afwisseling op het standaard recept (met melksausje) heb ik deze he.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  48. Kip kerrie prei taart
    Kip kerrie prei taart Categorie Overig, Ovenschotels, Taarten
    Deze hartige taart (of quiche) is zo gemaakt en is iets dat eigenlijk iedereen wel lust. Lekker als je weer eens een keertje een afwisseling wilt op AVG, r.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  49. Ragù van varkenshaas en venkel
    Ragù van varkenshaas en venkel Categorie Hoofdgerecht
    Varkensvlees en venkel is een perfecte combinatie en dat weten de Italianen ook. Denk maar aan de heerlijke Italiaanse venkelworstjes. Ik heb deze "go.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  50. Groente cocktail met raclette kaas en geroosterd stokbrood
    Groente cocktail met raclette kaas en geroosterd stokbrood Categorie Amuse
    Groente cocktail met raclette kaas en geroosterd stokbrood. De bereidingstijd is circa 35 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.