Recept
« Terug naar recepten
Gehaktkoekjes met gebakken peren en ontbijtspek
PT45M
Gehaktkoekjes met gebakken peren en ontbijtspek
Zoet en hartig, een heerlijke combinatie!
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
edsreceptensite.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktkoekjes met gebakken peren en ontbijtspek te bereiden
Bak de gehaktkoekjes niet te lang, anders worden ze droog!
De ontbijtspekplakken tussen keukenpapier leggen en in de magnetron in ca. 1 minuut krokant uitbakken. Controleer ze regelmatig of ze niet te hard gaan! Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in parten. Besprenkel ze met wat citroensap om verkleuren te voorkomen. Voeg het ei, de fijngesneden ui, de peterselie, de kaasblokjes en het paneermeel bij het gehakt. Kneed het gehakt goed door elkaar en breng dit op smaak met peper en zout. Vorm er nu middelgrote gehaktballen van en druk deze plat tot ca. 1 cm dikte. Bak ze in 40 g. boter + olijfolie aan beide zijden goudbruin en net gaar. Haal ze uit de pan en houd warm op een schaal in de oven. Bak de peerpartjes in een tefalpan met de overige 20 g. boter goudbruin. Verwijder de helft van de braadjus van het gehakt en voeg de stroop en bouillon toe aan de braadjus. Laat het geheel tot de helft inkoken en roer de aanbaksels in de pan los met een garde. Nu zeven en de gebakken peerpartjes erbij doen. De gebakken gehaktkoekjes op voorverwarmde borden plaatsen en de peerpartjes er onder leggen. Garneren dit met met de spekplakjes en schep de saus er rondom. Lekker met een goed glas wijn of een koud biertje.
De ontbijtspekplakken tussen keukenpapier leggen en in de magnetron in ca. 1 minuut krokant uitbakken. Controleer ze regelmatig of ze niet te hard gaan! Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in parten. Besprenkel ze met wat citroensap om verkleuren te voorkomen. Voeg het ei, de fijngesneden ui, de peterselie, de kaasblokjes en het paneermeel bij het gehakt. Kneed het gehakt goed door elkaar en breng dit op smaak met peper en zout. Vorm er nu middelgrote gehaktballen van en druk deze plat tot ca. 1 cm dikte. Bak ze in 40 g. boter + olijfolie aan beide zijden goudbruin en net gaar. Haal ze uit de pan en houd warm op een schaal in de oven. Bak de peerpartjes in een tefalpan met de overige 20 g. boter goudbruin. Verwijder de helft van de braadjus van het gehakt en voeg de stroop en bouillon toe aan de braadjus. Laat het geheel tot de helft inkoken en roer de aanbaksels in de pan los met een garde. Nu zeven en de gebakken peerpartjes erbij doen. De gebakken gehaktkoekjes op voorverwarmde borden plaatsen en de peerpartjes er onder leggen. Garneren dit met met de spekplakjes en schep de saus er rondom. Lekker met een goed glas wijn of een koud biertje.