Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde Kalfssukade met een Andijviestamppotje
PT120M
Gestoofde Kalfssukade met een Andijviestamppotje
Een heerlijk gestoofde kalfssukade met een andijviestamppotje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lescopains
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde Kalfssukade met een Andijviestamppotje te bereiden
LET OP TIJDIG MET HET VLEES BEGINNEN. HET MOET LANG OP STAAN.
Braad het vlees aan beide kanten mooi bruin, kruid met peper en zout en neem het uit de pan.
Blus de jus met de rode wijn.
Voeg sjalot, knoflook en laurier toe, giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
Leg het vlees weer in het vocht en laat het heel gaar stoven op matig vuur of in een matig warme oven.
Bak de spekblokjes uit. Bak de plakken ontbijtspek knapperig.
Haal het gare vlees uit de pan en snijd het in 10 plakken en terugleggen in een beetje stoofvocht.
Giet de rest van het stoofvocht door een zeef, kook het in tot sausdikte en monteer met wat koude boter. Hierna niet meer laten koken.
De andijvie klein snijden, wassen en goed drogen.
kook de aardappelen, giet ze af en stoom ze goed droog.
Vlak voor de uitgifte stamp de aardappelen en meng er de uitgebakken spekblokjes en de andijvie door. Doe er een flinke klont boter en een scheut melk bij en smaak af.
Presentatie:
Leg het stamppotje in het midden van een warm bord. Leg het vlees ertegen aan, giet de saus er omheen en gameer met het uitgebakken spekplakje.
Braad het vlees aan beide kanten mooi bruin, kruid met peper en zout en neem het uit de pan.
Blus de jus met de rode wijn.
Voeg sjalot, knoflook en laurier toe, giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
Leg het vlees weer in het vocht en laat het heel gaar stoven op matig vuur of in een matig warme oven.
Bak de spekblokjes uit. Bak de plakken ontbijtspek knapperig.
Haal het gare vlees uit de pan en snijd het in 10 plakken en terugleggen in een beetje stoofvocht.
Giet de rest van het stoofvocht door een zeef, kook het in tot sausdikte en monteer met wat koude boter. Hierna niet meer laten koken.
De andijvie klein snijden, wassen en goed drogen.
kook de aardappelen, giet ze af en stoom ze goed droog.
Vlak voor de uitgifte stamp de aardappelen en meng er de uitgebakken spekblokjes en de andijvie door. Doe er een flinke klont boter en een scheut melk bij en smaak af.
Presentatie:
Leg het stamppotje in het midden van een warm bord. Leg het vlees ertegen aan, giet de saus er omheen en gameer met het uitgebakken spekplakje.
ella zegt: