KookJij

Gevuld paasvlechtbrood

Een heerlijk gevuld paasvlechtbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 20 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: zelf
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevuld paasvlechtbrood te bereiden

rozijnen weken in kokend water
rozijnen laten uitlekken op een zeef
abrikozen in 12 blokjes snijden
een elastisch gistdeeg maken
goed afkneden in 12 min.
rozijnen en abrikozen er door werken
40 min laten rijzen
150 gr melk aan de kook brengen
50 gr melk met eidooier en de suiker en custard tot een papje mengen
kokende melk bij papje geven
alles weer terug in de pan en 2 min doorkoken
laten afkoelen, af en toe omroeren, velvorming
uitrollen tot een lap van 60 x 45 cm
deze in 3 banen van 20 X 45 cm snijden
kwark door de gele room mengen
met spuitzak met gladde spuit van 13 mm een streep op elke plak spuiten
de randen nat maken met water
3 rollen van maken door ze op te rollen
hier een 3 vlecht van maken op de bakplaat
met eigeel/slagroom bestrijken
45 minuten laten rijzen
oven verwarmen naar 180 C
onder het midden plaatsen in de oven
dit 40 minuten bakken
ondertussen de topping maken
boter, suiker slagroom aan de kook brengen
als dit 1 min kookt de amandelschaafsel er bij voegen
van het vuur nemen
na de 40 min baktijd bakplaat uit de oven nemen
gehele brood met de amandelmassa bestrijken
en nog eens 10 minuten goudbruin bakken

Mijn kookverhaal (Henny Lansink)

Heb twee broden tegelijk gebakken en een in de vriezer gestopt voor een latere maaltijd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Cock Bartels

Cock Bartels zegt:
Dat verhaal kan beter!