Recept
« Terug naar recepten
Gistdeeg
PT30M
Gistdeeg
Een heerlijk gistdeeg recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
martijn snellen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
ligt aan de hoeveelheid broodjes die je maakt het kunnen er 30 worden personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gistdeeg te bereiden
de grondstoffen nauwkeurig afwegen.
Bloem met kleinbroodpoeder zeven en er een kring van maken.
De gist in de kring kruimelen. Het zout boven de kring leggen en het water in een voorraadbakje .
Het water vanuit binnen naar buiten in de kring halen en alle grondstoffen met elkaar kruimelen.
Daarna het deeg kneden tot een soepel en elastisch deeg
Als het deeg klaar is opbollen,op een linne kleedje zetten en plastic erover.
Bloem met kleinbroodpoeder zeven en er een kring van maken.
De gist in de kring kruimelen. Het zout boven de kring leggen en het water in een voorraadbakje .
Het water vanuit binnen naar buiten in de kring halen en alle grondstoffen met elkaar kruimelen.
Daarna het deeg kneden tot een soepel en elastisch deeg
Als het deeg klaar is opbollen,op een linne kleedje zetten en plastic erover.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
franeke zegt:
een vraagje zou ik deze deeg kunnen gebruiken voor een taartbodem, ik ben nl op zoek naar een zachte taartbodem voor fruittaart, zou je deze kunnen bakken met pudding in één keer ????
:)FRANEKE
Lena zegt: