-
Pompoensoep uit Zanzibar (Supu ya malenge)
Categorie: met Groente
30 min
Toen ik op vakantie was op het eiland Zanzibar heb ik daar een heerlijke
pompoensoep gegeten. De soep was lekker kruidig en dat is niet vreemd
als je weet...
Ingredienten: 1 (fles)pompoen +/- 750 gram, 1 ui, 3 tomaten, 2 teentjes knoflook, 2 cm verse gember, ½ rode peper, 2 kruidnagels, 2 tl kerriepoeder, 1 ½ l kippenbouillon, 400 ml kokosmelk (1 blik), bosje verse koriander (15 gram) of p...
-
Winterse kruidnootjes tiramisu
Categorie: Kerst, Nagerechten
20 min
Ingredienten: 250 gram kruidnootjes, 100 ml sterke espressokoffie, 3 eierdooiers, 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 250 gram mascarpone, 250 gram crème fraîche, 2 eetlepels kaneel- of sinaasappellikeur, (Grand Marnier, Cointreau...
-
Lams Tajine uit de Slow Cooker
Categorie: Vlees
550 min
Ingredienten: 500 gram lamsvlees, in blokjes van 2 cm, 1 grote ui, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, gesnipperd, 10 cc vers geraspte gemberwortel, 5 cc geelwortel (kunyit), 3 cc kaneelpoeder, 10 cc ketumbar, 10 cc djinten, 2 eetlepels...
-
Cecina (Keker Koek) voor de Borrel
Categorie: Koud, Warm
300 min
Ingredienten: 450 gram kikkererwtenmeel, 1 liter warm water, 150 cc olijfolie, 8 gram zeezout, versgemalen zwarte peper naar smaak, 2 eetlepels rozemarijn naaldjes, grof gehakt, 1 x 5 cc komijn
-
Konijn met gekonfijte citroen uit de Tajine
Categorie: Wild, Tajine
150 min
Ingredienten: 50 g (room)boter, 2 el. suiker, 1 citroen in schijfjes, 4 el. olijfolie, 2 konijnenbouten, 2 uien in stukken, 2 teentjes fijngehakte knoflook, 2 cm geraspte verse gemberwortel, 1/2 el. komijnpoeder, 1 kaneelstokje, sap v...
-
Kip uit tajine
Categorie: Tajine, Vlees
120 min
Ingredienten: 1 scharrelkip in stukken of 8 grote biologische drumsticks, 3 eetlepels olijfolie, 2 paprika's, in kleine stukjes, 2 rode uien, gesnipperd, 2 tenen knoflook uit de knijper, 2 grote rijpe tomaten of 4 kleine, in plakjes,...
-
Hete kip
Categorie: Gevogelte
60 min
Ingredienten: 4 kippenbouten, zout, peper, 2 el slaolie, 4 el tomatenpuree, 2 el palmolie, Sambal naar smaak
-
Spaanse peperjam
Categorie: Overig
10 min
Ingredienten: 200 gr. grote, rode of groene Spaanse chilipepers, 200 gr. uien, fijngesneden, 250 ml. suiker, 125 ml. water, ½ tl zout, 2 el citroensap
-
Sinaasappelmousse
Categorie: Koud
30 min
Ingredienten: 1.5 blaadje gelatine, 1 sinaasappel, 75 ml sinaasappelsap, 50 g suiker, 200 ml slagroom, 50 ml yoghurt, 8 dunne wafeltjes, poedersuiker
-
Ramadan Soep met Linzen
Categorie: met Groente, Warm
100 min
Linzen worden voor dit recept al sinds mensenheugenis gebruikt.De oranje linzen worden vooral gebruikt in Noord Afrika en Klein Azie.
Ingredienten: 1 flinke ui, grof gehakt, 2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd, 2 eetlepels olijfolie, 5 cc paprikapoeder (scherp), 5 cc kunyit poeder, 5 cc vers geraspte gember, 5 cc djinten, 5 cc zeezout, 3 cc cayennepeper, 500 gram O...
-
Marokkaanse gehaktballetjes met spaghetti
Categorie: Low Budget, Pasta's
30 min
Ingredienten: 400 gr. volkorenspaghetti, 400 gr. half om half gehakt, 6 dadels in kleine stukjes, 1 kleine sinaasappel of mandarijn, 4 eetl. olie, 2 uien in ringen (of halve ringen), 1 blik tomatenblokjes (400 ml.), 1 thl. gemalen kom...
-
Ghanese kip
Categorie: Gevogelte
60 min
Ingredienten: 1 haantje, 2 dl witte wijn, 20 g bloem, 25 g boter, 1 kruidenbundeltje, 5 dl kippenbouillon, 100 g pinda's, 2 sjalotjes, 2 aubergines, 0,5 dl olie, 1 teentje knoflook, zout en peper
-
Ras el Hanout: kruidenmix uit Noord Afrika en Turkije
Categorie: Koud
30 min
Ingredienten: Tussen de 1 - 2 eetlepels zou genoeg moeten zijn voor 12 personen., Dan ga je uit van kleine theelepels (=3 cc).J e kunt ook een voorraad maken, maar maak niet te veel. De smaak verloopt redelijk snel. Bewaar, het donker...
-
Drie bonen salade
Categorie: Groenten
15 min
Ingredienten: 1 blik sperziebonen(1liter),uitgelekt, 1 blik witte bonen in tomatensaus, 1 blik boterbonen, 1 rode paprika in kleine reepjes, 100 gram rozijnen, 100 gram bruine basterdsuiker, 3 eetlepels olijfolie, 100 mililiter bruine...
-
Afrikaanse zoete linzenstoof
Categorie: Vegetarisch, Stoofschotels
60 min
Een overheerlijk zoet en vegetarisch gerecht, ook zeer geschikt als je bezoek krijgt met kinderen!
Ingredienten: 400g Linzen, 4 kleine bananen (zo onrijp mogelijk), 40g pinda’s, 5 middelgrote Aardappels, 4 Tomaten, Halve liter Groentebouillon, Bloem, 1 theelepel Bakpoeder, 1 Ei, Peper en Zout, Olijfolie
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje