-
Soep: Mexicano 13 juni 2013
Categorie: Maaltijdsoepen, met Vlees
40 min
Ingredienten: 2 aardappelen, 1 halve rode paprika, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 1 stuk venkel, 1 stengel porei, 1 tomaat, 1 wortel, 6 stuks snijbonen, 1 ajuin, 100 gr ketney bonen, 100 gr mais, 200 gr Ardeense gebraadblokjes, 2 s...
-
Cappucino van groene asperges
Categorie: Koud
30 min
Ingredienten: 500 g groene asperges, 4 dl kippenbouillon, 1 dl room, worchestershiresaus, peper en zout, 4 rivierkreeftjes of garnalen, geroosterde amandelschilfers
-
Voorgerecht : rode wijn peren met geitenkaas
Categorie: Warm, Overig
10 min
Ingredienten: - 1 peer, - 4 geitenkaasjes in spek, - 250 ml rode wijn, - 1 koffie lepel kaneel, - groenten naar keuze, - brood naar keuze, - takje peterselie
-
Mayonaise: oeroud recept van Belgische mayonaise, generatie op generatie voor Alkien
Categorie: Sauzen, Koud
15 min
Deze mayonaise heb ik van kinds af geleerd te maken van mijn moeder en zo van generatie tot generatie.
Vroeger maakten we hem zelf nu komt hij gewoon uit d...
Ingredienten: 4 eierdooiers, 1 eetlepel natuurazijn, 1 eetlepel mosterd, +/- 4 dl zonnebloemolie, citroensap, peper, zout
-
Oostends vispannetje
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
45 min
Ingredienten: 200 g zalmfilet, in blokjes, 200 g tongfilet, 20 g gepelde garnalen, 4 dl visfumet, 75 g boter, 75 g bloem, 1 dl witte wijn, 4 dl room, 125 g champignons, 150 g gemalen kaas, zout, peper
-
Knorhaan met alles erop en der aan in de oven.
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Ovenschotels
50 min
Ingredienten: - 3 knorhaan visjes, - 1 rode ajuin, - 1 witte ajuin, - 1 wortel, - 200 gr spinazie, - verse dille, - marjolein, - zeezout, - gemalen zwarte peper, - boter, - witte wijn een flinke scheut, - visfond 100ml
-
Ardeens gebraad met alles er op en eraan
Categorie: Vlees, Overig
90 min
Een overheerlijk mals stukje vlees!
Ingredienten: - 1 kg Ardeens gebraad, - boter, - 200 gram rode ajuin, - 6 pijlen witloof, - 600 gram spinazie, - nootmuskaat, - knoflookpoeder, - gemalen peper, - 150 ml room, - boter, - 10 tal aardappelen, - boter, -1eitje vers van...
-
Corned beef stomp
Categorie: Stamppot
60 min
Ingredienten: 2 blikken 'target' corned beef, 1 blik erwten & wortelen, 3 uien, aardappelen
-
Vispannetje met zalm en kabeljauw in de oven
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Ovenschotels
45 min
Ingredienten: 300 g kabeljauwfilet (in blokjes), 250 g zalmfilet (in blokjes), 100 g garnalen, 4 wortelen, 2 preien (wit), 1 blokje visbouillon, 100 ml wijn, droge, witte, 200 ml Room van Campina, 1 el marjolein (vers, gehakt), 1 el p...
-
Romeins stoofpotje
Categorie: Vlees
120 min
Ingredienten: - 600 gr rundstoofvlees, - 250 gr rundergehakt, - 1 eike vers van de pers, - graanmosterd, - chapelure, - 3 wortelen, - 1 stengel prei, - 3 rode ajuinen, - 3 sjalotten, - 2 teentjes look, - dragon, - basilicum, - salie,...
-
Broccoli- gehakt schotel
Categorie: Ovenschotels, Vlees
45 min
Een heerlijke ovenschotel met gehakt en broccoli, bovenop een heerlijk laagje kaas.
Ingredienten: *1 grote broccoli, *700 gr aardappelen, *500 gr gehakt, *100 gr geraspte kaas, *350 ml melk, *boter, *peper, zout,nootmuskaat, *ui, *teentje knoflook, *25 gr bloem
-
Dessert: gevulde watermeloen
Categorie: Coupes, Koud
15 min
Een verfrissend dessert voor de warme dagen.
Ingredienten: 4 partjes water meloen, 8 aardbeien, 8 bollen vanille ijs, caramelsaus, chocolade schilfers, cacaopoeder, muntblaadjes
-
Soepje apart van witloof en wortel
Categorie: met Groente
30 min
Wortelen en witloof samen in de pot voor een soepje afgewerkt met Philadelfhia-kaas met bieslook.
Ingredienten: 1 aardappel, 1 ajuin, 3 pijlen witloof, 2 wortelen, verse bieslook fijn gesnipperd, 100 gr Philadelfhia-kaas met bieslook, klontje boter, 1 liter groenten bouillon
-
Varkensbouillon maken
Categorie: Vlees, Sauzen
120 min
Ingredienten: 1 varkenshammetje, enkele beenderen van vleesribbetjes of andere afsnijdsels van het varken met been., 1 preistengel, 1 dikke wortel, 1 selderstengel, 2 takjes tijm, 1 blad laurier, 1 klein stengeltje rozemarijn, 1 ui in...
-
Forel in papillot met kerstomaatjes en citroen
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Warm
30 min
Ingredienten: 4 forellen, kerstomaatjes, basilicum, knoflook, citroen, grof zeezout, witte peper, Toscaanse witte wijn, aardappelen in kleine blokjes
Recept: Yaki udon
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Varkenshaasje Casanova