-
Caipirinha
Categorie: Cocktails
5 min
Ingredienten: 5 centiliter cachaca 51, 1 limoen, 2 theelepels rietsuiker, crushed ijs
-
Appels in de oven
Categorie: Nagerecht, Warm
45 min
Ingredienten: 4 appelen, 4 theelepels suiker, 1 eetlepel honing, 4 klontjes boter, 4 theelepels gemalen kaneel
-
Pittig gestoofde kip uit Brazilie: Pollo Piccante
Categorie: Stoofschotels
60 min
Ingredienten: 4 kipfilets, in niet te kleine stukken gesneden, 2 sjalotjes, gesnipperd, 1 Jalapenopeper of Spaanse peper, in ringetjes, 1 bolletje knoflook (ca 12 teentjes), schoongemaakt en de teentjes over de lengte gehalveerd, 4 el...
-
Canja - Braziliaanse Kippensoep
Categorie: met Vlees, Warm
75 min
Ingredienten: Er staat : Braziliaanse kippensoep, dat zou feitelijk moeten zijn---> Kippensoep uit Portugees sprekende landen (Brazilie, Portugal, Kaap Verdische Eilanden)., 250 gram ontbijtspek, in kleine brunoise, 2 grote uien, gesn...
-
Stoofpotje met Vis en Garnalen uit Brazilie (Moqueca)
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Warm
60 min
Ingredienten: 400 gram witte vis (filets), gesneden in dobbelstenen, 3 eetlepels limoensap, 2 + 3 eetlepels olijfolie, peper en zout naar smaak, rasp van 1/2 limoen, 8 sjalotten, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 groene p...
-
Pinda fudge cakejes
Categorie: Cake
15 min
Ingredienten: 250 gr pinda's, 250 gr koekjes (kaakjes), 2 el lichte basterdsuiker, 1 blikje (400ml) gecondenseerde melk, 200 gr pure of witte chocolade
-
Pao de Queijo (Kaasbolletjes)
Categorie: Bakken, Warm
50 min
Ingredienten: 4 eetlepels rijstolie, 4 eetlepels water, 3 cc zout, 9 eetlepels tapiocameel (= cassavemeel), 5 cc baksoda (=bakpoeder), 1 ei, geklutst, 5 eetlepels yoghurt, 80 geraspte oude kaas, 100 gram geraspte Mozzarella (-achtige)...
-
Batida Banana
Categorie: Cocktails
2 min
Ingredienten: 1 deel Batida de Coco, 1 deel crème de banane, 5 delen volle melk
-
Moqueca
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
75 min
Brazilie staat in de eerste plaats bekend om zijn vlees gerechten. Echter het heeft ook een zeer lange kustlijn, dus ook visgerechten zijn volop verkrijg...
Ingredienten: 450 gram diepvries garnalen (rauw - gepeld),ontdooid, 1 limoen, 3 teentjes knoflook snipperen, 300 gram stevige witvis filet in brokken van 3 cm, 1 groene paprika,gepeld,zonder zaadlijst in wybertjes gesneden, 4 lente-ui...
-
Canja de galinha, kippensoep met rijst + groenten
Categorie: Gevogelte, met Vlees
70 min
Ingredienten: 2 enkele kipfilets, 1 en een kwart liter kippenbouillon ( 2,5 tabletten), 1 kleine ui in dunne schijfjes, 2 a 3 stengels bleekselderij in dunne schijfjes, stuk wortel in kleine blokjes (hoeveelheid naar smaak), 2 a 3 tom...
-
Estrogonofe
Categorie: Vlees
60 min
Dit gerecht lijkt enigszins op de klassieke Boeuf Stroganoff. Terecht. Je zou kunnen zeggen dat het één van de Braziliaanse varianten is
Ingredienten: 500 gram biefstuk in plakken, zeezout + peper, 1 flinke ui snipperen, 2 tenen knoflook snipperen, boter of olie om in te bakken, 200 gram champignons in plakjes, 1 blikje tomatenconcentraat, 4 eetlepels tomatenketchup, 2...
-
Garnalen en Inktvis met Zwarte Rijst
Categorie: Rijst
80 min
Zwarte of donker paarse rijst is een ongeslepen rijst. Het is dus een volle rijst en het zwarte vliesje is niet verwijderd. Zwarte rijst groeit o.a in Thai...
Ingredienten: Zie hieronder
-
Salade met Avocado & Palmharten
Categorie: Salades
15 min
Van oorsprong een Brazliaans recept
Ingredienten: 2 blikken palm-harten (in totaal ongeveer 800 gram), 1 Hass avocado in blokjes van ongeveer 1 cm, 16 kersentomaatjes halveren, 1/2 zoete ui in dunne plakjes gesneden, 4 eetlepels gesnipperdde platte peterselie, 3 cc citr...
-
Flan Brésilienne
Categorie: Taarten
60 min
Ingredienten: Koekjesdeeg:, 125 g boter, 25 g suiker, 1 eieren (50 g), 250 g bloem, 60 g broyage (30 g poedersuiker + 30 g amandelpoeder), snuifje zout, 5 g vanillepoeder, (voor 1 taart van ongeveer 22 cm), Flan vulling:, 375 ml melk,...
-
Braziliaanse runderstoofpot
Categorie: Vlees
240 min
Ingredienten: 700 gr runderstoofvlees,, 2 gele paprika’s,, 1 rode spaanse peper,, 4 rode uien,, 50 gr boter,, 4 tomaten,, 2 eetl tomatenpuree,, 1 vleesbouillontablet,, 2 glazen rode wijn,, 1/4 l koksroom,, 3 eetl gesnipperde bladselde...
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes