-
Chinese kippensoep
Categorie: met Vlees
30 min
Ingredienten: - 2 kipfilets, in plakjes, - 100g Chinese vermicelli (engelenhaar), - 1 l kippenbouillon, - 2 koffielepels vissaus (nuoc mam), - 1 koffielepel zonnebloemolie, - 1 rood pepertje, in ringetjes, - 2 teentjes knoflook, gepel...
-
Chinese kool met kip en cashewnoten uit de wok
Categorie: Wokken
30 min
Ingredienten: 1/2 Chinese kool, 200 gram kipfilet, 5 eetlepels olie, 1 teentje knoflook, uitgeperst, 1/4 liter kippenbouillon, ketjap manis, 75 gram ongezouten cashewnoten
-
Chinese fortune cookies (gelukskoekjes)
Categorie: Overig, Koud
35 min
Ingredienten: 125 gr bloem, snufje zout, 2 eetl maïsmeel (=maïzena), 6 eetl suiker, 7 eetl olie, 2 eiwitten, 3 eetl water
-
Chinese tomatensoep
Categorie: met Groente
120 min
Heerlijk gevulde Chinese tomatensoep
Ingredienten: 1 klein blikje tomatenpuree, 1/2 liter water, 1 kippenbouillonblok, 100 gr kippoulet, peper en zout, mespunt djahe, 1 mespunt ve-tsin, 1 eetlepel ketjap, 1 eetlepel suiker, maizena om te binden
-
Babi pangang van speklappen
Categorie: Vlees
30 min
Wist je dat babi pangang ook erg lekker te maken is met speklappen? Ik
heb het gemaakt en vond het erg lekker. Maak eerst een marinade en laat
de speklappe...
Ingredienten: 700 gram speklappen, 1 potje atjar tjampoer, Voor de marinade: - 1 tl 5-spice - 2 el ketjap - 2 el tomatenketchup - 1 tl sambal - 1 teentje knoflook - 1 el shaoxing rijstwijn of mirin (eventueel sherry of azijn) - 3 el z...
-
Licht Pittig stoofvlees in pindasaus.
Categorie: Vlees
240 min
Ooit maakte ik de pittige satéstoof van Janneke Philippi. Dit gerecht is nét weer even iets anders en erg lekker.
Ik serveerde deze stoof met...
Ingredienten: 800 gram riblappen in hapklare brokken, 1 flinke ui grof gesneden, 2 teen knoflook gesnipperd, 1 stengel sereh gekneusd, 1 rode peper zonder zaad in reepjes, 1 el sambal badjak, 3 el pindakaas zonder stukjes, 1 blokje ru...
-
Rundvlees in zwarte bonensaus
Categorie: Vlees
30 min
Ingredienten: 2 eetl. gezouten zwarte bonen, 2 eetl. water, 6 eetl. donkere sojasaus, 1 eetl. maïzena, 3 eetl. droge sherry, 1 eetl. suiker, 800 gram bieflapjes, 1 kleine groene paprika (mag ook rood of geel zijn), 2 grote tomaten in...
-
Oosterse Bouillon
Categorie: Warm
60 min
Deze fijne bouillon is op voorhand te maken en super smaakvol. Zo
hoef je enkel nog de bouillon even aan de kook te brengen en de
paddenstoelen, peper en p...
Ingredienten: groentebouillonblokjes met minder zout, water, steranijs, kruidnagel, peperkorrels, knoflooktenen in plakjes, verse gember in plakjes, ui in partjes, Shanghai paksoi in stukjes, gemengde paddenstoelen in stukjes, rode pe...
-
Pittige gemarineerde schnitzelreepjes
Categorie: Vlees
10 min
Een snel recept met een Oosters tintje. Snel en gemakkelijk (wel een uurtje marineren!). Schnitzels in reepjes gesneden in de marinade. Bakken en opdienen...
Ingredienten: 400 gram varkensschnitzels (ongepaneerd) - , 2 theelepels sambal badjak - , 2 eetl ketjap manis (zoete ketjap) - , 1 eetl witte azijn - , 2 lente-uitjes - , 1 theelepel honing - , 1 teentje knoflook - , 1 + 3 eetlepels o...
-
Pittige schouderkarbonade uit de oven met ui knoflook en chilisaus
Categorie: Vlees
20 min
Deze schouderkarbonades,gekruid met peper, zout en sambal, bak je eerst even in de koekenpan en gaan daarna met de gebakken ui, stukje rode peper, knoflook...
Ingredienten: 2 schouderkarbonades , 2 eetlepels zonnebloemolie , peper, zout , 1 theelepel sambal oelek (of meer of minder naar smaak) , 1 grote ui, in dunne kwart ringen, 2 teentjes knoflook, gesnipperd , 3 à 4 eetlepels chilisaus (...
-
Spareribs
Categorie: Warm, Gerechten
120 min
Ingredienten: 900 gr spareribs, 2 el donkere sojasaus, 3 el hoisinsaus, 1 el Chinese rijstwijn of droge sherry, 1 mestpunt Chinees vijfkruidenpoeder, 2 el bruine basterdsuiker, 1/4 tl chilisaus, 2 teentjes knoflook, gekneusd, tak vers...
-
Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus
Categorie: Vlees, Stoofschotels
120 min
Misschien dan wel niet echt Chinees maar lekker is het wel. Een klassieke
stoofpot met smaken en geuren uit het verre Oosten door de heerlijk
geurende Chin...
Ingredienten: 1 ½ kg runderstoofvlees (riblappen of sukadevlees), ½ liter runderbouillon/fond, 4 uien, 60 gram verse gember, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 100 gram bruine basterdsuiker, 2 el bloem, 2 afgestreken el 5-spicepoeder,...
-
Chinese groentesoep met balletjes
Categorie: met Vlees
60 min
Ingredienten: 1 stukje gemberwortel circa 3 cm, 1 kleine steel prei, 2 teentjes knoflook, 1 rood Spaans pepertje, 1.5 l kippenbouillon, versgetrokken, uit een pot of van tabletten, 1 rode paprika, 4 worteltjes, 250 gram champignons, 1...
-
Chinese Speklappen
Categorie: Vlees
150 min
Speklapjes kun je op veel manieren klaar maken. Lekker gekruid en net even krokant gebakken zijn ze altijd wel lekker. Hier is weer zo'n receptje
Ingredienten: 4 speklappen zonder zwoerd, 2 sjalotjes snipperen, 3 teentjes knoflook snipperen, paar eetlepels rijstolie of pinda-olie om in te bakken, 1 eetlepel Shaoxin rijstwijnazijn (of een droge Amontillado sherry), 1 eetlepel li...
-
Chinese noedelsoep met scampi's
Categorie: met Vis
25 min
Ingredienten: 24 scampi's (gepeld), 1 prei, 1 paprika, rode, 1 kool, Chinese, 3 tenen knoflook, 2 cm gember, verse, 1 peper, groene, 1 stengel citroengras, 800 ml bouillon, 2 el sojasaus, 1 el vissaus, 1 kl sesamolie, 1 el rijstazijn,...
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje