-
Glühwein concentraat
Categorie: Warm
120 min
Een enigszins andere benadering van het maken van glühwein.
Ingredienten: 1 fles behoorlijke wijn, 1 fles behoorlijke Ruby port, schoongemaakte zeste van 1 citroen - 1 sinaasappel - 1 mandarijn, sap van 1 citroen - 2 sinaasappels - 3 mandarijnen, 2 kaneelstokjes, doormidden gebroken, 12 kruidn...
-
Rundvlees uit de Römertopf
Categorie: Ovenschotels, Vlees
150 min
Ingredienten: -600 gr.rundvlees (goulash- of hacheevlees)in stukken, -4 uien in grove stukken, -2 tenen knoflook grof gesneden, -6 kleine aardappelen in grove stukken, -1 winterwortel in plakjes, -1 courgette in stukjes, -250 gr. cham...
-
Pretzels (zoute krakelingen)
Categorie: Warm
40 min
Ingredienten: 300 gram tarwemeel;, 1 dl handwarm water;, 1 zakje (10 gram) gist;, 1/2 eetlepel suiker;, 1 ei;, grove zoutkorrels.
-
Rundvleesgoulash met port en balsamico
Categorie: Vlees, Slowcooker
120 min
Een goulash zonder verse paprika en tomaten (wel tomatenpuree). Ook worden in dit recept de uien niet meegebakken en komt er geen knoflook in. Ik heb dit a...
Ingredienten: 500 gram rundvlees in grove stukken gesneden (ik had riblap) , 3 eetlepels zonnebloemolie , 2 eetlepels (room)boter , 200 gram winterpeen in kleine blokjes , 200 gram knolselderij in kleine blokjes, 1 flinke eetlepel tom...
-
Zoet Roerei
Categorie: Warm, Ontbijt & Lunch
10 min
Ingredienten: 2 á 3 eieren, 3 volle koffielepels suiker, peper en snufje zout, roomboter
-
Berlijnse Lucht
Categorie: Koud
30 min
Ingredienten: 4 eieren, 200 g suiker, 5 witte gelatineblaadjes, 2 citroenen, geraspt en daarna uitgeperst, 1 glas witte wijn, 1 glaasje cognac, 1/4 liter slagroom
-
Runderrollade op z'n Duits
Categorie: Vlees
180 min
Ingredienten: 4 dunne lapjes rundvlees van de platte bil, op de machine gesneden, 8 plakjes ontbijtspek, Löwensenf, peper en zout, 1 grote ui in 4 stukken, 40 gram Blue Band voor braden, 3 grote uien in stukjes, 2 à 3 tomaten in stukj...
-
Berlinerbollen
Categorie: Gebak, Koud
30 min
Ingredienten: 600 gram bloem, 50 gram gist, zout, 6 eieren, 1 dl. lauwe melk, jam.
-
Duitse aardappelsalade à la Petra
Categorie: Salades
30 min
Een recept van mijn Duitse moeeder. De aardappelschijfjes worden voorgekookt in kruidenbouillon. Zodra de schijfjes gaar zijn worden de uisnippers, azijn...
Ingredienten: 8 middelgrote aardappelen , 2 kruidenbouillontabletten, 1 kleine ui, 1 dl witte azijn, 1 eetlepel suiker, peper en zout, 2 afgestreken eetlepels mayonaise, 1 eetlepel yoghurt of kwark, 2 eetlepels fijngehakte bieslook en...
-
Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)
Categorie: Groenten, Warm
20 min
Niet alleen de Gluhwein en Reibekuchen zijn de specialiteiten van de
kerstmarkten ook de champignons met knoflooksaus doen aardig mee in
het rijtje 'lekkers...
Ingredienten: - 200 gram crème fraiche - 2 teentjes knoflook - 1 el olijfolie - 1 el witte wijnazijn - 1 el mayonaise - 2 tl ahornsiroop - 1 el fijngesneden verse bieslook - snufje zout, Voor de champignons: - 500 gram champignons - 2 ui...
-
Zuurkoolsoep (anti-katersoep)
Categorie: met Groente
15 min
Ingredienten: 1 ui, 1 zeer volle eetlepel bloem (15 gram), 1 flinke eetlepel boter, 1 theelepel paprikapoeder, 2 theelepels kummel (karwijzaad), 1 liter vlees- of kippenbouillon (of water + bouillonblokjes), 250 gram zuurkool, 100 gra...
-
Wildsoep (bouillon)
Categorie: met Vlees
360 min
Ingredienten: Water al naar gelang de hoeveelheid bot en grote van de pan daar de botten net onder water moeten staan., redelijk bevleesde botten van:, een haas, fazant, ree en of hert, bouillonblokjes naar smaak, zout, peper, snufje...
-
Labskaus uit Hamburg (= stamppot rode bietjes )
Categorie: Stamppot, Vlees
20 min
Een lekkere zoetzure stamppot oorspronkelijk een zeemansgerecht uit Hamburg. De stamppot bestaat o.m. uit rode bietjes, corned beef en zoetzure augurken....
Ingredienten: 400 gram aardappelen (kruimige) , 350 gram gekookte bietjes, zout, peper , 3 + 2 grote zoetzure augurken , 1 middelgrote ui, 1 blik corned beef (340 gr) , 2 eetlepels zonnebloemolie , 2 eetlepels witte azijn , 1 theelep...
-
Münsterländer Struwen
Categorie: Warm, Vegetarisch, Warm, Pasen
20 min
Münsterländer Struwen zijn een soort "Drie in de pan". In het Katholieke Münsterland in Duitsland worden deze Struwen traditioneel...
Ingredienten: 200 gram rozijnen - , 1/8 liter + 1/4 liter melk - , 4 eetlepels suiker -, 40 gram verse gist - , 500 gram bloem - -, 1 ei (grootte M) - , 1 afgestreken theelepel zout , boter of zonnebloemolie om te bakken - , poedersui...
-
Reerug (aan het bot) uit de oven
Categorie: Wild, Ovenschotels, Kerst
180 min
Dit recept is oorspronkelijk voor een Römertopf.
Ik heb in plaats hiervan een braadpan (met deksel) die ook in de oven
gebruikt mag worden maar kan oo...
Ingredienten: 1 reerug met bot (+/- 800 gram), 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram), 1 el mosterd, snufje zwarte peper uit de molen, 1 tl zout, 1 tl marjolein, 75 gram boter, 8 piment bollen (geplet), 8 jeneverbessen (geplet), 2 laur...
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Roerbak prei met Kerrie