-
Yaki udon
Categorie: Vlees, Wokken
30 min
Yaki udon
Ingredienten: rode uien , spitskool, kristalsuiker , udon noedels kant en klaar , gerookte spekreepjes , winterpeen , paddenstoelenmix shiitake, kastanjechampignon en oesterzwam , sojasaus , bosuitjes , oestersaus , sesamolie
-
Gegrilde tonijn in Teriyaki marinade
Categorie: Bijgerechten, Vis, schaal- en schelpdieren
70 min
Ingredienten: 1 komkommer, 1 potje Japanse ingemaakte roze gember, 300 g verse tonijn in moten, zout en peper, 200 ml Teriyakisaus van MeiAsia, 1 EL Wokolie
-
Authentieke Japanse Sukiyaki voor de hele familie
Categorie: Gerechten
30 min
Ingredienten: 400 g rundvlees (bijv. bieflappen), 100 g tofu (naturel), 100 g Chinese kool, 3 bosuitjes, 1 winterpeen, 100 g champignons, 100 g enokichampignons (optioneel), 2 eieren, 1 pakje rijststicks, 2 pakje Japanse Sukiyaki woks...
-
Tonijn Carpaccio Japanse Stijl
Categorie: Voorgerecht, Koud
30 min
Ingredienten: 200 g verse tonijn,sushi-kwaliteit, stuk witte ramenas (5 cm) of handjevol radijsjes, 1 rode lombok van zaad ontdaan, bosje paarse shiso-kers of koriandersteeltjes, 1 limoen,hiervan 1 theelepel zeste en 1 eetlepel limoen...
-
Gari (Japanse ingemaakte gember)
Categorie: Bijgerechten
30 min
Ingredienten: 20 cm gemberwortel, geschild en in stripjes gesneden, 1 mespunt zout, 300 cc mirin (rijstazijn), 150 gram witte suiker
-
Tilapia met Sojasaus
Categorie: Hoofdgerecht
30 min
Ingredienten: 300 gram tilapia filet, 2 eetl olie, 200 gram boontjes, 4 worteltjes, 1 prei, 2 teen knoflook, 1 cm verse gember, 1 chilipeper, 8 eetl sojasaus
-
Entrecote - Ribeye Japans
Categorie: Hoofdgerecht
45 min
Ingredienten: 4 entrecotes / ribeye ± 150 gr., 8 eetl. medium sherry, 8 eetl. droge witte wijn, 5 eetl. Japanse sojasaus of ketjap manis, mespunt scherpe mosterd, 1 eetl. oosterse roerbakolie of sesamolie, 2 cm geraspte verse gemberw...
-
Kip in Teriyaki-Sinaasappelsaus uit de Slow Cooker
Categorie: Gevogelte, Stoofschotels
520 min
Ingredienten: 2 eetlepels rijstolie, 1 grote ui,cin plakjes gesneden, 6 teentjes knoflook, gesnipperd, 6 kippendijen met poten, 60 cc ketjap (neem de Benteng maar), 5 eetlepels honing (of maple syrup), 250 cc vers uitgeperst sinaasapp...
-
Tori teriyaki
Categorie: Overig
15 min
Ingredienten: 100 ml droge sherry *, 100 ml Japanse sojasaus, 3 el suiker, 3 el zonnebloemolie, 600 g kipdijenfilet (biologisch), in stukjes, 1 cm verse gember, geraspt, 1 tl sesamzaadjes, geroosterd, 1 bosui, in kleine ringetjes
-
Aziatische zalm en bimi uit de oven
Categorie: Groenten, Pasta's, Vis, schaal- en schelpdieren
30 min
Het pikante noten korstje maakt de zalm heel bijzonder.
Snel genoeg voor doordeweekse dagen, maar ook bijzonder voor een etentje.
Ingredienten: bimi, verse gember, rijst azijn ( saitaku), rijstwijn ( saitaku), vissaus, zonnebloemolie, zalm, wasabibollen ( nootjes
-
Wraps met zalm teriyaki
Categorie: Hoofdgerecht, Vis, schaal- en schelpdieren, Wraps
35 min
Zelf gemaakte teriyakisaus is zoveel lekkerder, dan het potje, flesje of zakje uit de supermarkt. Deze Japanse saus is heerlijk bij het klassieke gerecht...
Ingredienten: VOOR DE SAUS, 1 teen knoflook uit de pers, 1 cm verse gember geschild en geraspt, 50 ml water, 5 ml sesamolie, 40 ml sojasaus ( minder zout), 5 gram suiker ( basterd), VOOR DE WRAP, 1 paprika naar keuze in dunne reepjes,...
-
Karbonaadje Teriyaki
Categorie: Vlees, Vlees
140 min
Ingredienten: 6 karbonades van ± 175 gram per stuk, 180 cc Kikkoman soy saus, 3 eetlepels kristal suiker, 3 teentjes knoflook, uitgeperst, 7 cc gemberpoeder, 15 cc whisky
-
Sushi in een glaasje
Categorie: Sushi
40 min
Ingredienten: 2 ronde glaasjes met rijst ~, 2 dl rijstazijn ~, 1 el fijne kristalsuiker ~, 1 tl zout ~, 6 velletjes nori ~, 120 g zalm ~, 120 g tonijn ~, sojasaus, wasabi, en ingemaakte gember naar smaak
-
Beef Teriyaki
Categorie: Vlees
30 min
Ingredienten: 250 gram basmatirijst,shagaï, 400 gram biefstuk, 3 eetlepels archideolie, 350 gram chinamix,Pinguin, 5 eetlepels teriyaki roerbaksauce, 1 eetlepel geroosterd sesamzaad, 1 rode chilipeper in ringetjes, 3 bosuitjes in ring...
-
Roergebakken spitskool met shiitake en sojasaus
Categorie: Groenten
15 min
Verse, in reepjes gesneden spitskool gebakken met ui, knoflook, reepjes shiitake paddenstoelen. Lekker met Aziatische kruiden.
Ingredienten: Plm. 350 gram gesneden spitskool, 2 eetlepels zonnebloemolie, 100 gram shiitake, steeltjes verwijderd in reepjes gesneden, ½ eetlepel sesamolie, 1 kleine ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, ½ rode peper, zon...
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes