-
Runderstoofpot op Koreaanse Wijze uit de Slow Cooker
Categorie: Vlees
250 min
Ingredienten: 1500 gram rundervlees in stukken van ± 5 cm groot, peper en zout, 60 cc droge witte wijn, 60 cc ketjap, 45 cc suiker, 1 liter runderbouillon, 3 middelgrote uien, in 6 stukken, 8 teentjes knoflook, grof gehakt, 4 lomboks,...
-
Pittige krabbetjes in saus
Categorie: Vlees
1 min
Ingredienten: 1000 g vleeskrabbetjes, 3 bosuitjes, 3 eetl. olie, 2 teentjes knoflook, 2 eetl. ketjap manis, 1 theel. djahé, 1 theel. trassi, 2 eetl. bruine suiker, 2 eetl. mirin (rijstwijn), 2 theel. sambal manis, 2,5 dl. vleesbouillo...
-
Kimchi
Categorie: Groenten, Vegetarisch
99 min
Ingredienten: 3 el. zout, 1 tl. zout, 1,4 ltr. water (ja, 1400 ml), 900 gram Chinese kool (1 gemiddelde Chinese kool), 6 lenteuitjes, julienne gesneden, 1,5 el. geraspte gember, 2 el. Koreaans peperpoeder voor Kimchi, 1 tl. suiker
-
Kimchi met kool, appel en wortel
Categorie: Groenten
20 min
Ik hou van Koreaans eten, kimchi is één van de bekendere Koreaanse gerechten.
Ingredienten: Wortel, Chinese kool, Zeezout, Water, Kleine appel, Bosui, Gemberwortel, Knoflook, Chilipoeder
-
Koreaanse komkommersalade
Categorie: Bijgerechten, Groenten
10 min
Komkommersalade met een lekkere Oosterse smaak. Beetje pittig. Lekker bij Oosterse maaltijden, maar kan ook heel goed bij een lekker stamppotje. Ik vond di...
Ingredienten: 1 komkommer , 3 lente-uitjes , 1 theelepel sesamzaadjes, Dressing: 1 eetlepel sojasaus , 1 eetlepel honing (suiker mag ook) , 2 eetlepels rijstazijn of witte wijnzijn , ½ theelepel sambal oelek
-
gemarineerd rundvlees
Categorie: Wokken, Vlees
180 min
Ingredienten: 500 gr. mager rundvlees, 2 uien, voor de marinade :, 2 knoflookteentjes, theelepel gemberpoeder, 2 theel.suiker, 3 eetl. sojasaus, 2 eetl. olijfolie-chilisaus(2 eetl.)
-
Gehaktschotel op z'n Koreaans (en zeer snel)
Categorie: Vlees
20 min
Een recept dat praktisch geen voorbereiding behoeft en een korte bereidingstijd vergt.
Ingredienten: 750 gram runder gehakt, 6 eetlepels ketjap, 8 eetlepels bruine (basterd)suiker of minder als zoetige ketjap wordt gebruikt (Bantam), 2 eetlepels getoaste sesamolie 2 eetlepels rijsteolie, 10 cc Nam Prik Pao (een soort sa...
-
Bulgogi ( Koreaans rundvlees)
Categorie: Vlees
25 min
Een slank en snel gerecht. Ideaal op een zaterdag, maar ook op andere
dagen niet te versmaden. Het vlees moet minimaal 30 minuten marineren
en dat kan zelf...
Ingredienten: 250 gram biefstuk in reepjes, 2 teen noflook geperst, 1 sjalot i stukken, 1 cm geschilde gember, 2 el appel of perensap, 1 el sojasaus, 1/2 tl chilipoeder, 1/2 el basterdsuiker, 2 tl sesamolie, 1 el geroosterd sesamzaad,...
-
Koreaans gehakt
Categorie: Vlees
20 min
Een lekker bijgerecht. Geserveerd op basmatirijst met een groente naar keuze.
Ingredienten: 250 gr rundergehakt van de slager, 1 kleine rode peper zonder zaad en zaadlijst fijn gesnipperd, 2 flinke tenen knoflook gesnipperd, 1 middelgrote ui gesnipperd, 30 ml sojasaus met minder zout ( groene dop), 2 cm verse g...
-
Bavette op Koreaanse Wijze
Categorie: Bijgerechten
280 min
Ingredienten: Bavette = Vinkenlap = Flank Steak (buikspier), ± 1250 gram bavette, dwars op de draad in ongeveer 24 dunne plakjes gesneden, 7 eetlepels donkere soja saus, 3 eetlepels suiker, 3 eetlepels witte wijn, 4 teentjes knoflook,...
-
Sesamolie Dressing
Categorie: Sauzen, Koud
15 min
De sesam is de oudst bekende plant,die gekweekt wordt voor zijn olie.
Ingredienten: 120 cc lichte Aziatische sesamolie, 3 eetlepels lichte Chinese soja saus, 2 eetlepels Chinese sesam zaad pasta (of TAHIN = sesam-zaad pasta uit Marokko / cq Noord Afrika), 2 eetlepels Chinese rijst azijn, 2 eetlepels poe...
-
Galbi (Kalbi)
Categorie: Gerechten, Vlees
1500 min
Ingredienten: 2500 gram spare-ribs -door de slager loodrecht op de ribben gesneden(gehakt) in plakken van 1/2 tot 3/4 cm OF dunne plakken bavette OF dunne plakken bloemstuk, 250 cc lichte soja saus, 125 cc mirin of zoetige sherry, 100...
-
Koreaanse rettichsalade (Mu saingchai)
Categorie: Salades
1 min
Ingredienten: 1 chilipeper, 1 el. sesamzaad, geroosterd, 3 el. sojasaus, lichte, 1 el. olie, 0.5 el. sesam-olie, 3 el. wijnazijn, 0.5 el. suiker, 400 gr. rettich, 1 appel, stevige, 3 bosuitjes, zout
-
Gefrituurde Kip uit Zuid - Korea
Categorie: Overig, Warm, Warm
70 min
De stukjes kip worden in een speciaal beslag gedoopt,alvorens te worden gefrituurd.ER zit wodka in het beslag,dat is om te voorkomen dat we een taai meel k...
Ingredienten: 1 eetlepel sesam olie, 1 eetlepel vers geraspte gemberwortel, 2 lenteuien klein snijden en verdelen in witt gedeelte + groen gedeelte, 4 eetlepels gochujang (Koreaanse chili pasta), 4 eetlepels tomaten concentraat, 1 eet...
-
RIJST Bibimbap
Categorie: Rijst, Vlees
840 min
Ingredienten: -200 gram, langkorrelige rijst, -150 gram taugé, -100 gram spinazie, -2 kleine courgettes (zucchini), in kleine staafjes gesneden, -100 gram kosari (=speciale eetbare varensoort, niet erg om weg te laten), -8 shiitake pa...
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart