-
RIJST Nasi Goreng Udang
Categorie: Rijst
45 min
De vertaling is letterlijk : gebakken rijst met grote garnalen. Het is ietsje meer dan dat. Het is een mooi gerechtje uit Maleisie.
Ingredienten: 4 koppen gekookte rijst (over van de vorige dag), beetje water om over de rijst te sprenkelen (om de rijst iets vochtig te houden cq maken), 1 x 5cc oestersaus, 2 x 5 xx ketjap Benteng manis, 1 x 3 cc witte peper, 5 cc g...
-
Ingemaakt Mosterdblad, Snijbiet, raapstelen, Boerenkool
Categorie: Groenten
25 min
Bij Maleisisch eten wordt nogal eens gebruik gemaakt van ingemaakt mosterdblad. Dit is een recept dat er dicht bij komt. De hoeveelheid zout is belangrijk...
Ingredienten: 700 gram mosterdblad - boerenkool - raapstelen - snijbiet, 3 liter water, 180 gram zeezout, 5 stuks steranijs, 6 cm gemberwortel in dunne plakjes, 1 eetlepel Sichuan peperkorrels, 6 gedroogde lomboks in stukken, 1 kaneel...
-
RIJST Nasi Broccoli
Categorie: Rijst, Warm
45 min
Ingredienten: *4 koppen gekookte langkorrelige rijst, *1 grote broccoli, verdeeld in kleine roosjes en de stronken klein gesneden (apart), *4 eieren, geklutst, *4 sjalotjes, gesnipperd, *8 teentjes knoflook, gesnipperd, *5 cm gemberwo...
-
RIJST : Gebakken Rijst met Garnalen uit Maleisie
Categorie: Ontbijt & Lunch, Warm, Rijst, Warm, Warm
60 min
Een van de vele "nasi gorengs". Deze komt uit Maleisie en is vrij eenvoudig te bereiden.
Ingredienten: 4 koppen gekookte rijst, 3 eieren losgeklopt, 5 eetlepels rijstolie, 6 sjalotten gesnipperd, 6 teentjes knoflook gesnipperd, 3 rode lomboks ontzaad en in kleine halve ringetjes, 10 cc trassi, 5 cc oestersaus, 1 eetlepel...
-
Babi pangang van krokant spek
Categorie: Vlees
50 min
Babi pangang van krokant spek
Ingredienten: buikspek, met zwoerd, knoflook, 5 spice powder, suiker, azijn, Saus:, knoflook, gember, geraspt, azijn, ketjap, tomatenpuree, suiker, zonnebloemolie
-
Kip Curry uit Maleisië (Ayam Rempah)
Categorie: Gevogelte
150 min
Ingredienten: Rempah = Een curry uit Maleisie, 2 eetlepels ketumbarzaadjes (koriander), 2 x 5 cc venkelzaadjes, 15 cc djintenzaadjes (komijn), 2,5 cm kaneelstok, 10 macadamia noten, grof gehakt, 8 sjalotten, grof gehakt, 8 teentjes kn...
-
Rendang uit Maleisie
Categorie: Vlees
180 min
In principe is het nog steeds een gerecht van langdurig gestoofd vlees met klapper en veel kruiden in santen.
Ingredienten: 750 gram rundvlees om te stoven in hapklare brokken, 200 gram geraspte kokos, 8 sjalotten schoonmaken en in stukken, 6 teentjes knoflook in stukken, 8 sereh stengels (het witte en lichtgroene gedeelte) in stukjes, 6 plak...
-
Pikante kip in soja-limoensaus (Ayam Tempra)
Categorie: Wokken, Gevogelte
55 min
Ingredienten: 1 verse kip (ca. 1,5 kg) of 1 kg kipdelen, 60 ml. plantaardige olie, 4 middelgrote rode of gewone uien, in ringen, 2-3 grote verse rode chilipepers, desgewenst zaadjes verwijderd, in ringen, 2 eetl. suiker, 85 ml. dikke...
-
Dadelgehakt
Categorie: Vlees
30 min
Ingredienten: •400 gram kalfsgehakt, nootmuskaat, •snufje kruidnagelpoeder, •snufje kaneelpoeder, •2 eetlepels olijfolie, •150 gram dadels, •2,5 deciliter kalfsbouillon, •1 blik (uitgelekte) kikkererwten, •1 eetlepel citroensap, •1 th...
-
Rendang
Categorie: Vlees
250 min
Ingredienten: 600 gr riblap (in blokjes), 2 salamblaadjes, 2 teentjes knoflook, 2 djeroek poeroetblaadjes, 1 ui, 1 seréh stengel (citroengras), 4 kemirie noten, mespunt djahé (gember), 1 theelepel garnalenpasta (trassi), 2 schijfjes l...
-
Curry van Rundvlees uit Penang
Categorie: Vlees
120 min
De eetcultuur in Maleisie is groots. Er wordt betrekkelijk weinig thuis gekookt. Thuis koken is meestal duurder en minder gezellig.
In Maleisie is het vlee...
Ingredienten: 1200 gram longhaas of bavette (bestellen bij de slager) in blokjes van 2- 3 cm3, 3 eetlepels rijstolie, 2 sjalotjes in snippers, 5 cm gemberwortel in heel dunne plakjes, 4 teentjes knoflook, 6 steeltjes van de korianderp...
-
knoflookgamba,s in chilisaus
Categorie: Voorgerecht, Hoofdgerecht
40 min
Ingredienten: 1 kg. gamba,s,, 2 tenen knoflook, geperst,, 2 el. olie,, 3 thl. gemberwortel geraspt,, 1 stengel bleekselderij, in stukjes,, 1 rode paprika, in stukjes,, 1 el. zoete chilisaus,, 1 el. hoisinsaus,, 2 el. citroensap,, 1 th...
-
RIJST : Nasi Lemak
Categorie: Warm, Rijst
60 min
Dit rijst gerecht is een typisch gerecht uit Maleisie, al worden in de omringende landen gerechten bereid, die er erg veel op lijken.
Ikan bilis = Ikan ter...
Ingredienten: RIJST:, 2 koppen langkorrelige rijst, 3 pandan bladeren, 250 cc kokosmelk, 3 gesnipperde sjalotten, 2 gesnipperde teentjes knoflook, 2 theelepels van 5 cc geraspte gemberwortel, 1 theelepel zeezout, 500 cc water, TAMARIN...
-
RIJST : Rijst met Garnalen uit de Wok
Categorie: Warm, Warm
45 min
Dit is een aangepast recept uit Maleisie, waarvan vele variaties in omloop zijn. Deze hieronder is er een uit het ouderlijk huis van mijn vrouw.
We gebruik...
Ingredienten: 4 eetlepels rijstolie, 4 sjalotten snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 2 rode lomboks zonder pitjes snipperen, 1 - 2 x 5cc trassi, 300 gram gepelde en gedarmde garnalen in kleine stukjes hakken, 4 koppen gekookte w...
-
RIJST Nasi Goreng Maleisie
Categorie: Warm, Warm, Warm
40 min
Weer een andere versie van "gebakken rijst" . Wist U dat nasi goreng in grote delen van Azie gegeten wordt als ontbijt en/of lunch? Zo is het!!!
Ingredienten: 1 eetlepel Sambal Badjak, 1 - 2 eetlepels nasi goreng mix (bv van Conimex), 1 - 2 eetlepels ketjap Benteng, 6 sjalotjes snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 3 lenteuitjes in kleine schijfjes, 250 gram kippenvlees in...
Recept: Quiche met champignons, spek en ui
Recept: Quiche met champignons, spek en ui
Recept: Ovenschotel witte kool Indonesisch gekruid
Recept: Ovenschotel witte kool Indonesisch gekruid
Recept: Birria Taco's met de Birria Bomb
Recept: Tajine: konijn bedwelmd in een romig sausje
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Rundvleesgoulash met port en balsamico
Recept: Rundvleesgoulash met port en balsamico
Gebruiker: Matthea Zandstra
Recept: Servische bonensoep met rundvlees
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Appeltaartjam
Recept: Appeltaartjam
Recept: Appeltaartjam