-
RIJST Nasi Broccoli
Categorie: Rijst, Warm
45 min
Ingredienten: *4 koppen gekookte langkorrelige rijst, *1 grote broccoli, verdeeld in kleine roosjes en de stronken klein gesneden (apart), *4 eieren, geklutst, *4 sjalotjes, gesnipperd, *8 teentjes knoflook, gesnipperd, *5 cm gemberwo...
-
Ingemaakt Mosterdblad, Snijbiet, raapstelen, Boerenkool
Categorie: Groenten
25 min
Bij Maleisisch eten wordt nogal eens gebruik gemaakt van ingemaakt mosterdblad. Dit is een recept dat er dicht bij komt. De hoeveelheid zout is belangrijk...
Ingredienten: 700 gram mosterdblad - boerenkool - raapstelen - snijbiet, 3 liter water, 180 gram zeezout, 5 stuks steranijs, 6 cm gemberwortel in dunne plakjes, 1 eetlepel Sichuan peperkorrels, 6 gedroogde lomboks in stukken, 1 kaneel...
-
Pikante kip in soja-limoensaus (Ayam Tempra)
Categorie: Wokken, Gevogelte
55 min
Ingredienten: 1 verse kip (ca. 1,5 kg) of 1 kg kipdelen, 60 ml. plantaardige olie, 4 middelgrote rode of gewone uien, in ringen, 2-3 grote verse rode chilipepers, desgewenst zaadjes verwijderd, in ringen, 2 eetl. suiker, 85 ml. dikke...
-
Babi pangang van krokant spek
Categorie: Vlees
50 min
Babi pangang van krokant spek
Ingredienten: buikspek, met zwoerd, knoflook, 5 spice powder, suiker, azijn, Saus:, knoflook, gember, geraspt, azijn, ketjap, tomatenpuree, suiker, zonnebloemolie
-
Curry van Rundvlees uit Penang
Categorie: Vlees
120 min
De eetcultuur in Maleisie is groots. Er wordt betrekkelijk weinig thuis gekookt. Thuis koken is meestal duurder en minder gezellig.
In Maleisie is het vlee...
Ingredienten: 1200 gram longhaas of bavette (bestellen bij de slager) in blokjes van 2- 3 cm3, 3 eetlepels rijstolie, 2 sjalotjes in snippers, 5 cm gemberwortel in heel dunne plakjes, 4 teentjes knoflook, 6 steeltjes van de korianderp...
-
Laksa met Kip-Curry
Categorie: Gevogelte
100 min
Vaak zegt de naam van het gerecht in Indonesie cq Maleisie precies wat het is. Het zgn."What you see (hear) is what you get". Laksa staat voor...
Ingredienten: 4 grote ontbeende kippenbouten (dijen + pootjes)., 1 1/2 grote ui snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 4 kemiri noten grof hakken, 1 kleine theelepel (= 3 cc) trassi, 1 eetlepel gemberrasp, 1 x 5 cc kunyit poeder, 1...
-
Kip Curry uit Maleisië (Ayam Rempah)
Categorie: Gevogelte
150 min
Ingredienten: Rempah = Een curry uit Maleisie, 2 eetlepels ketumbarzaadjes (koriander), 2 x 5 cc venkelzaadjes, 15 cc djintenzaadjes (komijn), 2,5 cm kaneelstok, 10 macadamia noten, grof gehakt, 8 sjalotten, grof gehakt, 8 teentjes kn...
-
Vermicelli Singapore-Stijl
Categorie: Warm, Warm
45 min
Ook in Azie worden er vele recepten gemaakt met "pasta". Dit recept is er eentje van de vele gerechten in omloop.Het lijkt veel op de bekende Sin...
Ingredienten: 500 gram spaghetti,vermicelli,enz., 2 eieren geklutst, 2 ontbeende kippedijen in kleine blokjes gesneden, 4 sjalotjes gesnipperd, 4 teentjes knoflook gesnipperd, 1 kopje vol geraspte winterpeen, 1 kopje bevroren erwtjes,...
-
RIJST : Gebakken Rijst met Garnalen uit Maleisie
Categorie: Ontbijt & Lunch, Warm, Rijst, Warm, Warm
60 min
Een van de vele "nasi gorengs". Deze komt uit Maleisie en is vrij eenvoudig te bereiden.
Ingredienten: 4 koppen gekookte rijst, 3 eieren losgeklopt, 5 eetlepels rijstolie, 6 sjalotten gesnipperd, 6 teentjes knoflook gesnipperd, 3 rode lomboks ontzaad en in kleine halve ringetjes, 10 cc trassi, 5 cc oestersaus, 1 eetlepel...
-
Rendang
Categorie: Vlees
250 min
Ingredienten: 600 gr riblap (in blokjes), 2 salamblaadjes, 2 teentjes knoflook, 2 djeroek poeroetblaadjes, 1 ui, 1 seréh stengel (citroengras), 4 kemirie noten, mespunt djahé (gember), 1 theelepel garnalenpasta (trassi), 2 schijfjes l...
-
Aubergine in tomaten saus
Categorie: Groenten, Gerechten
10 min
Ingredienten: grote aubergine, olijf of zonnebloemolie, 4 eetl., 2-3 teentjes gepelde knoflook, 1 theel. suiker, 4 eetl. oestersaus, een paar druppels sesam olie, 1/4 gele paprika (in reepjes gesneden), peper en zout naar smaak, 1 kop...
-
RIJST Nasi Goreng Udang
Categorie: Rijst
45 min
De vertaling is letterlijk : gebakken rijst met grote garnalen. Het is ietsje meer dan dat. Het is een mooi gerechtje uit Maleisie.
Ingredienten: 4 koppen gekookte rijst (over van de vorige dag), beetje water om over de rijst te sprenkelen (om de rijst iets vochtig te houden cq maken), 1 x 5cc oestersaus, 2 x 5 xx ketjap Benteng manis, 1 x 3 cc witte peper, 5 cc g...
-
Bananenwitlof
Categorie: Gerechten
15 min
Ingredienten: 1 pond witlof (5 stronkjes), 1 bekertje crème fraîche, 1 banaan, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel sladressing, 1 eetlepel yoghurtmayonaise, peper/zout, paprikapoeder, (eventueel voor de kleur 1 rode paprika)
-
Penang Hokkie Mee
Categorie: Maaltijdsoepen
210 min
Letterlijk vertaald betekent het rijst-miehoen op Zuid Chinese wijze, zoals die nu in Penang wordt bereid.
MEE = MEE Hoon = Rijstvermicelli
PENANG = Deelst...
Ingredienten: NOEDELS:, 350 gram eiermie blancheren, 150 gram rijstmie blancheren, 150 gram kangkun blancheren, 150 gram taugé blancheren, BOUILLON MET SUBSTANTIE :, 300 gram schoongemaakte en gedarmde garnalen, 250 gram biefstuk van...
-
Rendang uit Maleisie
Categorie: Vlees
180 min
In principe is het nog steeds een gerecht van langdurig gestoofd vlees met klapper en veel kruiden in santen.
Ingredienten: 750 gram rundvlees om te stoven in hapklare brokken, 200 gram geraspte kokos, 8 sjalotten schoonmaken en in stukken, 6 teentjes knoflook in stukken, 8 sereh stengels (het witte en lichtgroene gedeelte) in stukjes, 6 plak...
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes