-
Tafelspitz (weens rundvleesgerecht)
Categorie: Vlees
105 min
Ingredienten: 1 teentje knoflook, 1 runderschenkel, peper en zout, 800 gram rosbief aan een stuk, 4 mergpijpjes, 1 laurierblad, 1/2 bosje peterselie, 1/2 knolselderij, 2 wintwerwortels, 1 prei, 2 uien, 1/2 bosje bieslook
-
De Dressing van de Oostenrijkse Chef.
Categorie: Koud
10 min
Twee jaar voor de Coronaperiode op onze laatste avond in Oostenrijk na een vermoeiende maar prachtige
fietstocht trakteerden we ons op een maaltje in het re...
Ingredienten: 2 el azijn, 2 el water, 2 el boullion ( van blokje), 1 el olie, knoflookpoeder naar smaak, peper naar smaak, suiker honing of agavesiroop, mosterd naar smaak, zout naar smaak, peper naar smaak
-
Jagerthee
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: 4 dl water, 4 dl rode wijn, 1 dl bruine rum, 1/2 kaneelstokje, 11/2theel theeblaadjes of zakje thee voor 1 pot, 2 kruidnagels, stukje goed schoongeboende sinasappelschil, bruine kandij of suiker
-
De echte Weense Sachertorte
Categorie: Koud, Taarten
90 min
Ingredienten: 150 gr chocolade, 150 gr zachte boter, 100 gr poedersuiker, 6 eierdooiers, 6 eiwitten, 50 gr suiker, 150 gr meel, snufje zout, abrikozenjam, Extra voor het glazuur:, 200 gr pure chocolade, 20 gr boter, 40 gr poedersuik...
-
Pittige Oostenrijkse Goulashsoep
Categorie: met Vlees, met Groente
180 min
Ik had deze goulashsoep ook Huttensoep kunnen noemen want in
Oostenrijkse berghutten is deze soep een topper en is niet alleen erg
populair onder de winter...
Ingredienten: 300 gram (runder)riblappen, 100 gram (gerookte)spekblokjes, 2 uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 rode paprika's in blokjes, 3 vastkokende aardappels in blokjes, rode peper, fijngehakt en zaadlijsten ver...
-
Kaisersmarren
Categorie: Koud, Bakken
45 min
Ingredienten: 1 zakje vanillesuiker, 125 gram bloem, 4 eieren, 3 eetlepels suiker, 30 gram rozijnen, 3 eetlepels rum, 350 mililiter melk, 60 gram boter, poedersuiker, een snufje zout
-
Pittige oostenrijkse goulash
Categorie: Vlees, Stoofschotels
25 min
Deze goulash is gemaakt van een combinatie van rundvlees en varkensvlees. Ik heb het recept gekregen van een kennis uit Oostenrijk. Inmiddels heb ik de gou...
Ingredienten: 750 gram mager rundvlees - , 250 gram hamlappen - , 50 gr boter om te bakken - , olie om te bakken - , peper - zout -, 2 vleesbouillontabletten - , 3 eetlepels witte azijn - , mespunt kruidnagelpoeder - , 1 laurierblaadj...
-
Grammelaufstrich
Categorie: Koud
15 min
Ingredienten: Grammelaufstrich – Beleg van kaantjes, Ingrediënten, 200 gr kaantjes, 3 eieren, 2 augurken, 50 gr uien, 2 eetlepels vet, 2 knoflookteentjes, zout en peper
-
Zwiebelrostbraten
Categorie: Vlees
15 min
Dunne bieflapjes of rosbief met een lekkere saus van gebakken uien. Een herinnering aan een vakantie in Oostenrijk,
Ingredienten: 2 dunne rosbieflapjes of bieflapjes van elk plm. 125 gram , 2 middelgrote uien , peper, zout paprikapoeder , 2 eetlepels zonnebloemolie om te bakken , 1 dl runderfond , 2 theelepels bloem
-
Weense rode kool
Categorie: Groenten
30 min
Ingredienten: 2 uien, 2 dl rode wijn, 1 kg rodekool, 1 theelepel kummel, 200 g appelmoes, laurier, 50 g rozijnen, kaneel, 1 dl sinaasappelsap, zout, 1 snee peperkoek, peper
-
Aalbessentaart met eiwitschuim
Categorie: Taarten
40 min
De bodem van deze plaattaart bestaande uit snel roerdeeg wordt eerst gebakken (20 minuten). Daarop komt het stijfgeslagen eiwit gemengd met de aalbessen (n...
Ingredienten: Voor het deeg: 50 gram zachte boter, 150 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eidooiers, 250 gram bloem, 1/2 zakje bakpoeder, beetje melk, Vulling , : 3 eiwitten, 200 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 300 gram schoon...
-
Salzburger bierfleisch
Categorie: Vlees
135 min
Ingredienten: 600 gr runderstoofvlees, 80 gr vet, 100 gr uien, 150 gr mager spek, 20 gr tomatenpuree, 40 gr bloem, 1/4 l donker bier, 1/4 l runderbouillon, 2 plakken bruinbrood, 2 plakken spek, 4 el zilveruitjes, majoraan, tijm, peper...
-
Schwarzwalder Kirchtrifle
Categorie: Koud, Pasen
120 min
Ingredienten: 2 potten kersen (720 ml.per stuk), 1 zakje vanillepoeder (voor 500 ml.), 2 zakjes vanillesuiker, 100 gr.amandelen, 500 gr.mascarpone, 750 gr.kwark, 150 gr.suiker, 1 citroen, 400 gr.slagroom, ca.250 gr.taartbodem (kant en...
-
Kaiserschmarren met pruimencompote
Categorie: Warm
25 min
Dit heerlijke Oostenrijkse nagerecht aten we vaak op skivakantie. Vorige week weer eens bij de lunch gemaakt toen we gasten hadden. Het is een soort dikk...
Ingredienten: KAISERSCHMARREN: 30 gram rozijnen , 3 eetlepels rum , 50 gram boter (gesmolten) , 3 eieren (gesplitst) , 30 gram suiker , 1/4 liter melk , 1 zakje vanillesuiker 125 gram gezeefde bloem poedersuiker om te bestuiven, 1 zak...
-
Rasti
Categorie: Aardappels
45 min
Ingredienten: 4 grote gekookte aardappelen, 4 dikke in blokjes gesneden ontbijtspek, 30 gram boter, peper,zout
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Roerbak prei met Kerrie
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Roerbak prei met Kerrie
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Indische Hachee
Gebruiker: Petra Wiggers