-
Bigos (Pools koolgerecht)
Categorie: Stamppot, Kerst
120 min
Ingredienten: 250 gr zuurkool, 1/2 witte kool, 1 winterpeen, 500 gr varkensvlees, 200 gr zuurkoolspek, 1/2 blik tomatenpuree (klein), 4 blaadjes Laurier, 1/2 tl Karwijzaad/kummel, Citroenpeper, Paprikapoeder, Marjolein, snufje zout
-
Pools gebak (Polska ciasta)
Categorie: Gebak
40 min
Ingredienten: 3 limonade glazen met bloem, 1 pakje margarine van 250 gram, 4 eieren, 1 glas suiker, 2 pakjes bakpoeder, 9 appels, 1 zakje vanillesuiker, 1 el cacao
-
Poolse Pierogie met gehakt
Categorie: Overig, Vlees
60 min
Thuis hielden we altijd een wedstrijdje van wie er de meeste kon wegwerken en gezien het formaat kan ik zeggen dat 45 st. een aardige betonblok veroorzaakt...
Ingredienten: 600 gram half om half gehakt, 1 kg bloem, 3 pakjes magere spekreepjes, 1 pakje vetspek/varkensvet, 1 ei (groot), 50 ml water, 500 gram verse zuurkool, 1 ui (groot), kruiden mix voor Rundvlees (zout, zwarte peper, gemale...
-
Poolse Pierogie
Categorie: Overig
60 min
Ingredienten: 600 gram rundvlees, • 2 uien, • 2 eetlepels olijfolie, • 250 gram champignons, • zout, • peper, • koriander
-
Piroshki
Categorie: Groenten
60 min
Ingredienten: 300 g spitskool, in reepjes, 25 g boter, 200 ml melk, 1 theelepel suiker, 5 eieren, 1 pakje bladerdeeg (diepvries), ontdooid, 1/2 zakje verse dille (a 15 g), fijngesneden
-
Pavlova
Categorie: Koud
40 min
Ingredienten: 3 eiwitten snufje zout, 175 gr basterdsuiker, 3 dl slagroom romig geklopt, fruit naar keuze zoals aardbeien frambozen kiwi perzik druivenananas kersen etc.
-
Poolse vleespirogs
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
45 min
Ingredienten: 1 dl. melk, 20 g verse gist, 25 g zachte roomboter, 1/2 tl zout, 1 ei en 1 eidooier voor het bestrijken, 300 gr tarwebloem., Voor de vulling, 2 kleine uien, 250 g varkensschnitzel, 150 g champignons, 1 el olie, 75 g crem...
-
Poolse pasta met kool (Lazanki z Kapusta)
Categorie: Pasta's
30 min
In Polen houden mensen van kool in elke vorm, ook in combinatie met
pasta. Dit eenvoudige recept is snel te bereiden en zal door het hele gezin
worden gege...
Ingredienten: 250 gram gehakt (runder), 1 flinke ui, 1 teen knoflook, 250 g pasta naar keuze, 250 g spitskool (witte kool of zuurkool kan ook), peper en zout, tijm, olijfolie of zonnebloemolie
-
Gevlochten kaneelbrood
Categorie: Bakken
180 min
Ingredienten: 180 ml warme melk, 70 g witte suiker, 7 g gedroogde gist, 100 g boter, 500 g tarwebloem, een halve theelepel zout, 1/3 theelepel nootmuskaat, 1 ei, schil van 1/2 sinaasappel, 3/4 kop kaneelsuiker (of suiker gemengd met 2...
-
Appel-amandel-pannenkoekjes (glutenvrij)
Categorie: Warm, Warm
30 min
Ingredienten: 2 appels, 1 ei, 2 eetlepels (riet)suiker, 20 g vanillesuiker, 20 g boter, 125 ml karnemelk, 150 g bloem, 1/2 theelepel bakpoeder, 50g amandelmeel, olie
-
Ontbijtbroodjes met amaranth
Categorie: Bakken, Warm
150 min
Ingredienten: 30 gr verse gist (OF 3 tl gedroogd), 375 ml melk, 500-600 gr bloem, 1 tl zout, 3 el rietsuiker, 25 gr boter, 1 ei, 1 el melk, 1 el ahornsiroop, 1/2 kopje amaranth-korrels (verkrijgbaar bij natuur- of biowinkel)
-
Zuurkool met eekhoorntjesbrood
Categorie: Groenten
30 min
Ingredienten: 500 gram zuurkool, 40 à 60 gram gedroogd eekhoorntjesbrood, 30 gram boter, 1 ui, 2 el bloem (gezeefd), (zout en peper)
-
Gevulde koolrolletjes (golabki)
Categorie: Groenten, Vlees
60 min
Ingredienten: 8 grote koolbladeren, 500 g rundergehakt, 1 kopje gekookte rijst, 1 teen knoflook, wat verse peterselie, 1 gesnipperde ui, 1 ei, 1 theelepel zout, wat zwarte peper, 1 blik tomatencrèmesoep
-
Bigosh
Categorie: Vlees
55 min
Ingredienten: 500 g magere hamlappen, zout, peper, 40 g boter, paprikapoeder, 750 g zuurkool uit het vat, ± 1 dl witte wijn (of wit druivensap), 2.5 dl slagroom, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 flinke eetlepel sour cream
-
Poolse Kalkoenvulling voor Kerstmis
Categorie: Kerst, Gevogelte
60 min
Ingredienten: Een speciale “Poolse” kalkoenvulling de hoeveelheden zijn aan te passen aan de grootte van de kalkoen., Voor een gemiddelde kalkoen van 3,5 kg (met beenderen) uitgebeend ca 2,5kg, Ingrediënten, 1,5 kg Gemengd gehakt kal...
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Roerbak prei met Kerrie
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Roerbak prei met Kerrie
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Indische Hachee