-
Bigos (Pools koolgerecht)
Categorie: Stamppot, Kerst
120 min
Ingredienten: 250 gr zuurkool, 1/2 witte kool, 1 winterpeen, 500 gr varkensvlees, 200 gr zuurkoolspek, 1/2 blik tomatenpuree (klein), 4 blaadjes Laurier, 1/2 tl Karwijzaad/kummel, Citroenpeper, Paprikapoeder, Marjolein, snufje zout
-
Pools gebak (Polska ciasta)
Categorie: Gebak
40 min
Ingredienten: 3 limonade glazen met bloem, 1 pakje margarine van 250 gram, 4 eieren, 1 glas suiker, 2 pakjes bakpoeder, 9 appels, 1 zakje vanillesuiker, 1 el cacao
-
Pavlova
Categorie: Koud
40 min
Ingredienten: 3 eiwitten snufje zout, 175 gr basterdsuiker, 3 dl slagroom romig geklopt, fruit naar keuze zoals aardbeien frambozen kiwi perzik druivenananas kersen etc.
-
Poolse Pierogie
Categorie: Overig
60 min
Ingredienten: 600 gram rundvlees, • 2 uien, • 2 eetlepels olijfolie, • 250 gram champignons, • zout, • peper, • koriander
-
Poolse vleespirogs
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
45 min
Ingredienten: 1 dl. melk, 20 g verse gist, 25 g zachte roomboter, 1/2 tl zout, 1 ei en 1 eidooier voor het bestrijken, 300 gr tarwebloem., Voor de vulling, 2 kleine uien, 250 g varkensschnitzel, 150 g champignons, 1 el olie, 75 g crem...
-
Gelei van Seringen
Categorie: Beleg
25 min
Een ongewoon ingrediënt Seringen toch zeer het proberen waard.
Ingredienten: seringen-bloempjes , witte wijn, water, pectine, citroenzuur, blonde rietsuiker
-
Ontbijtbroodjes met amaranth
Categorie: Bakken, Warm
150 min
Ingredienten: 30 gr verse gist (OF 3 tl gedroogd), 375 ml melk, 500-600 gr bloem, 1 tl zout, 3 el rietsuiker, 25 gr boter, 1 ei, 1 el melk, 1 el ahornsiroop, 1/2 kopje amaranth-korrels (verkrijgbaar bij natuur- of biowinkel)
-
Piroshki
Categorie: Groenten
60 min
Ingredienten: 300 g spitskool, in reepjes, 25 g boter, 200 ml melk, 1 theelepel suiker, 5 eieren, 1 pakje bladerdeeg (diepvries), ontdooid, 1/2 zakje verse dille (a 15 g), fijngesneden
-
Gevlochten kaneelbrood
Categorie: Bakken
180 min
Ingredienten: 180 ml warme melk, 70 g witte suiker, 7 g gedroogde gist, 100 g boter, 500 g tarwebloem, een halve theelepel zout, 1/3 theelepel nootmuskaat, 1 ei, schil van 1/2 sinaasappel, 3/4 kop kaneelsuiker (of suiker gemengd met 2...
-
Poolse Pierogie met gehakt
Categorie: Overig, Vlees
60 min
Thuis hielden we altijd een wedstrijdje van wie er de meeste kon wegwerken en gezien het formaat kan ik zeggen dat 45 st. een aardige betonblok veroorzaakt...
Ingredienten: 600 gram half om half gehakt, 1 kg bloem, 3 pakjes magere spekreepjes, 1 pakje vetspek/varkensvet, 1 ei (groot), 50 ml water, 500 gram verse zuurkool, 1 ui (groot), kruiden mix voor Rundvlees (zout, zwarte peper, gemale...
-
Appel-amandel-pannenkoekjes (glutenvrij)
Categorie: Warm, Warm
30 min
Ingredienten: 2 appels, 1 ei, 2 eetlepels (riet)suiker, 20 g vanillesuiker, 20 g boter, 125 ml karnemelk, 150 g bloem, 1/2 theelepel bakpoeder, 50g amandelmeel, olie
-
Gistkoekjes met kaneelsuiker
Categorie: Gebak
150 min
Ingredienten: 180 ml warme melk, 70 g witte suiker, 7 g gedroogde gist, 100 g boter, 500 g tarwebloem, 1/2 theelepel zout, 1/3 theelepel nootmuskaat, 1 ei, 3/4 kop kaneelsuiker (of witte (basterd)suiker met 2 tl kaneel)
-
Zuurkool met eekhoorntjesbrood
Categorie: Groenten
30 min
Ingredienten: 500 gram zuurkool, 40 à 60 gram gedroogd eekhoorntjesbrood, 30 gram boter, 1 ui, 2 el bloem (gezeefd), (zout en peper)
-
Stoofschotel uit Polen
Categorie: Stoofschotels
90 min
Ingredienten: 300 gram varkenslappen, 200 gram champignons, 100 gram speklappen, 400 gram zuurkool, 50 gram boter, 1 uien, 1 glas brandewijn, 1 laurierblad, 2 eetl tomatenpuree, knoflook, tijm, zout en peper, 1000 g aardappels
-
Bigosh
Categorie: Vlees
55 min
Ingredienten: 500 g magere hamlappen, zout, peper, 40 g boter, paprikapoeder, 750 g zuurkool uit het vat, ± 1 dl witte wijn (of wit druivensap), 2.5 dl slagroom, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 flinke eetlepel sour cream
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje