-
Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)
Categorie: Stoofschotels
180 min
Heerlijk herfstig en winters gerecht. Deze stevige stoofpot vol tuingroentes
(zoals erwtjes, worteltjes, boontjes) en rundvlees is een soort 'stew'
vergeli...
Ingredienten: 800 gram rundvlees (riblappen of sukadelappen), 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 blik gepelde tomaten, 6 bospeentjes, 200 gram erwtjes (diepvries), 300 gram sperzieboontjes (of snijbonen), 4 aardappelen (vastkokend), 2 lau...
-
Kabeljauw op zijn portugees
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
100 min
Ingredienten: 250 gram kabeljauw pp, 3 uien, 5 tomaten, 1 paprika, 2 teentjes knoflook, witte wijn, peper, cayennepeper, zout, rijst
-
Mijn schoonmoeders Madeira cake
Categorie: Gebak
90 min
Ingredienten: 240 g zachte ongezouten boter, 200 g suiker, suiker om te garneren, 1 citroen (zest & sap), 3 grote eieren, 210 g zelfrijzend bakmeel, 90 g bloem
-
Gebakken garnalen met knoflook (scampi, gamba's)
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Wokken
6 min
Lekkere sappige in olijfolie gebakken garnalen met gekarameliseerde knoflook. Dit eenvoudige recept heb ik van Carlos, een Portugese kennis die het weer va...
Ingredienten: 12-16 rauwe ongepelde garnalen, middelgroot (ik werk graag met tiger shrimps), 6 tenen knoflook (ongeschild), 6 eetlepels olijfolie
-
Portugese amandelkoekjes
Categorie: Gebak
60 min
Ingredienten: 200 gram gepelde amandelen, 2 eiwitten, 70 gram bloem, 150 gram suiker, boter om in te vetten, poedersuiker
-
Visstoofpot Portugal-eenpans CALDEIRADA variant
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Warm
60 min
Ingredienten: -1500 gram vis (koolvis, kabeljauw, zwaardvis, etc.) in hapklare brokken, -1 1/2 (anderhalf) groot blik gepelde tomaten, -2 rode paprika's, gepeld en ontzaad, -2 rode lomboks, ontzaad en in fijne ringetjes gesneden, -50...
-
Charcada
Categorie: Koud
30 min
Ingredienten: 8 eieren, 1 dl. water, 4 eierdooiers, 600 gr. suiker, 2 sinaasappelen
-
Arroz de marisco
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Rijst
40 min
Ingredienten: - 2 koppen risottorijst, - 6 koppen visfumet, - 1 ui, fijngesnipperd, - 2 teentjes knoflook, gehakt, - 3 vleestomaten, gepeld en in blokjes, - 1 groene paprika, in reepjes, - 8 grote scampi's, - 400g kabeljauwhaasje, in...
-
Espetada (specialiteit van Madeira)
Categorie: Gerechten, Vlees
20 min
Een van de meest populaire gerechten op Madeira is deze vleesspies. Vaak gemaakt van bief maar ook wel van varkenshaas of kipfilet. Ideaal voor op de bbq m...
Ingredienten: 1 kg varkenshaas (bief of kipfilet), 4 tenen knoflook, 3 grote of 6 kleine laurierblaadjes (vers is nog beter), grof zeezout (niet te zuinig)
-
Passievruchtenmousse uit Madeira (mousse de Maracujá)
Categorie: Koud
30 min
Ik heb als eens eerder een toetje met passievruchten uit Madeira geplaatst.
Echter dit is weer een heel ander recept. Ook weer uit een van mijn
kookboeken...
Ingredienten: 6 passievruchten, 500 ml slagroom, 1 blikje gecondenseerde melk, 4 blaadjes gelatine, 100 gram lange vingers
-
Portugese Kip Piri Piri
Categorie: Tapas, Gevogelte
60 min
Serveertip: Garneer met veel grof gehakte koriander.
Ingredienten: 1 volle eetlepel piri piri kruiden: Spaanse (piri piri) pepers, sel gris (Frans zeezout), oregano, gember, kardemom, knoflook en uiensnippers, dit alles gemalen in de keukenmachine of vijzel., 2 teentjes knoflook, snufje...
-
Portugese wentelteefjes
Categorie: Warm
30 min
Ingredienten: 50 mililiter water, 50 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 100 mililiter witte port, een stukje pijpkaneel, 1 kleine stokbrood, 2 eetlepels olijfolie, 75 gram suiker, 2 theelepels kaneel
-
Zoete rijstpudding
Categorie: Koud
20 min
Ingredienten: 200 g risottorijst, 7,5 dl melk, 150 g suiker, 2 stukjes citroenschil, 3 eierdooiers, ½ glas witte port, kaneelpoeder
-
Palava
Categorie: Rijst
30 min
Dit gerecht voor het eerst gegeten toen ik in Portugal was. Ingredienten gevraagd en thuis aan de slag gegaan. Resultaat mag er zijn :)
Ingredienten: 200 g zilvervliesrijst, 10 ml (olijf)olie, 1 gesnipperde ui, 400 g kipfilet in stukjes, zout, chilipoeder en tijm, 1 blik gepelde tomaten, 2 eetlepels pindakaas (ong. 40 g), een beetje water, 450 g spinazie (diepgevroren...
-
Portugese biefstuk
Categorie: Vlees
30 min
Ingredienten: 4 dikke biefstukken van elk 150 gram, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroenmelisse, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel rode wijnazijn, mespunt cayennepeper, 2 eetlepels boter, 8 plakken rauwe ham (dun gesneden), 4 eetle...
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Roerbak prei met Kerrie
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Roerbak prei met Kerrie