-
Oosterse sperziebonen - snijbonen
Categorie: Groenten
25 min
Ingredienten: 300 gram sperziebonen (of snijbonen), 2 el zonnebloemolie, 1 teentje knoflook fijngehakt, 1 tl komijn (djinten), 1 tl mosterdzaadjes, 1 tl geelwortel (kurkuma), 1 tl gemalen koriander (ketoembar), 2 tomaten grofgehakt, 2...
-
Gele curry dumplingsoep
Categorie: Vegetarisch, met Vlees
25 min
Gele curry dumplingsoep
Ingredienten: middelgrote uien , taugé , limoen , verse bieslook , verse spinazie , koelverse plantaardige gyoza kip , sojasaus , water , kokosmelk , Fairtrade gele curry kruidenpasta, zonnebloemolie , peper, zout
-
Thaise komkommersalade fris en pittig
Categorie: Salades, Koud
10 min
Een heerlijk frisse en toch wel een beetje pittige komkommersalade.
Combineert geweldig goed bij alle Thaise en andere Aziatische gerechten.
Super eenvoudig...
Ingredienten: 1 komkommer, 1 rode ui, 1 groene (of rode) peper, ½ bosje koriander, handvol (geroosterde) pinda's, Voor de dressing: - 2 el vissaus (nam pla) - sap van 1 limoen - 1 teentje knoflook - 1 el (palm)suiker
-
Geroerbakte kip met asperges, lente ui, taugé en champignons
Categorie: Gevogelte, Overig, Wokken
30 min
Een Thais gerecht is niet altijd per definitie heet of peperig. Dit gerecht is daar een goed voorbeeld van. Heerlijk mild maar wel erg smaakvol en een aanr...
Ingredienten: 600 gram kipfilet, 300 gram groene asperges (tips), 200 gram taugé , 250 gram champignons (of shi-take), half bosje lente ui, 3 tenen knoflook, 2 cm verse gember, bosje koriander, 2 el lichte sojasaus, 3 el oestersaus
-
Rode kipcurry met (spits)kool en champignons
Categorie: Gevogelte, Wokken, Stoofschotels
30 min
Met dit curry gerecht kun je eindeloos variëren. De basis blijft steeds hetzelfde maar de spitskool kun je vervangen door Chinese kool, paksoi of zelf...
Ingredienten: 600 gram kipfilet, ½ spitskool, 250 gram champignons, 1 ui, 1 rode peper, handvol basilicum, bosje koriander, 3 lenteuitjes, 4 tenen knoflook, 1 blik kokosmelk, 2 tot 4 el rode curry pasta, 4 kaffir lime leaves, 4 el vis...
-
Wraps met pangafilet en groente
Categorie: Hoofdgerecht, Vis, schaal- en schelpdieren, Wraps, Warm
20 min
Makkelijk en snel te bereiden maaltijd, met groente en vis dus ook nog eens gezond.
Ingredienten: Pangafilet, Thaise groentemix, Rode peper, Wraps, Oestersaus, Wokolie, Viskruiden
-
Thaise Komkommersalade
Categorie: Bijgerechten, Groenten
20 min
Ingredienten: 3 komkommers, 2 rode uien, fijn gesnipperd, 3 teentjes knoflook, in plakjes, 1 rode lombok, al dan niet ontzaad, in ringetjes, 3 eetlepels blanke azijn, 1 eetlepel palmsuiker (bruine basterd suiker), 2 eetlepels chilisau...
-
Thaise Pad Thai
Categorie: Wokken
15 min
Ingredienten: 250 g varkensvleesreepjes, 2 eieren, 1 el melk, zout en peper, 100 g garnalen, 150 g taugé, 2 el pinda’s, 200 g MeiAsia rijststicks, 100 g MeiAsia Thaise Pad Thai Kruidenpasta, 2 el wokolie
-
Gamba’s uit de wok
Categorie: Wokken, Vis, schaal- en schelpdieren
15 min
Ingredienten: 200 g peultjes, 1 kleine groene paprika, 300 g ongekookte grote garnalen, gepeld, zout en peper, 120 ml MeiAsia Thaise Groene Curry woksaus, 1 el wokolie
-
Pittige (dip)saus – Nam Jim Jaew
Categorie: Sauzen
15 min
Ingredienten: 5 eetlepels vissaus, 2 eetlepels plamsuiker, 2 eetlepels tamarinde pulp, 15 Thaise rode pepertjes, 1 sjalot, 1 bosuitje, 1/2 eetlepel geroosterde plakrijst
-
Salade van bamboescheuten
Categorie: Salades
20 min
Ingredienten: 2 eetlepels pandanrijst, 1 eetlepel geroosterd sesamzaad, 200 gram bamboescheuten(blik), 1 rode Spaanse chilipeper, 2 bosuitjes, 1 limoen, 2 eetlepels thaise vissaus, 2 eetlepels munt in reepjes, 2 eetlepels grof gesnede...
-
Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.
Categorie: Gevogelte
30 min
Kai Panang een zeer populaire curry uit Thailand. Iets pittig en kruidig van
smaak en ook niet verkeerd...... gemakkelijk te maken en binnen 30
minuten op t...
Ingredienten: 3 el zonnebloemolie, 1 rode ui gesnipperd, 2 zoete puntpaprika's in blokjes, 2 teen knoflook in plakjes, 400 gram kipfilet in blokjes, 100 gram boemboe rode curry ( conimex of zelf gemaakt), 200 ml kokosmelk, 3 el pinda...
-
Thaise groentesoep met groene asperges
Categorie: met Groente
30 min
Ik ben dol op asperges in alle soorten en kleuren. Voor mijn Thaise
gerechten neem ik vaak groene asperges. Het voordeel daarvan is dat ze
het hele jaar doo...
Ingredienten: 500 gr groene asperges, 1 st prei, 1 rode peper, 1 flinke u, 4 tenen knoflook, 1 stengel citroengras (sereh), 4 kippenbouillonblokken, 2 liter water (uit de waterkoker), sap van 1 limoen, stukje gember, 3 el vissaus,...
-
Thaise makreelsalade
Categorie: Koud
10 min
Als liefhebber van de Thaise keuken heb ik hier een stukje gerookte
makreel verwerkt tot een salade met een heerlijke Thaise touch.
Lekker als hapje bij de...
Ingredienten: 200 gram gerookte makreel (zonder vel en graat), 1 limoen (sap), 1 rood pepertje (of ½ als je niet van zo pittig houd), klein teentje knoflook, 1 el vissaus, 1 el gembersiroop, ¼ komkommer, 1 kleine rode ui (of een halve...
-
Pruimensaus
Categorie: Sauzen
30 min
Ingredienten: 400 gram pruimenconfiture, 40 cc wijnazijn, 2 eetlepels palmsuiker (of donkerbruine basterdsuiker), 2 sjalotjes, ragfijn gesnipperd, 2 teentjes knoflook, ragfijn gesnipperd, 1 afgestreken eetlepel verse gemberwortelrasp,...
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes